Rămâi conectat

Actualitate

Vineri, la Consiliul Județean Alba, se lansează Comitetul de tineret pentru pacienții de sleroză multiplă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Vineri, 5 aprilie, de la ora 12.00 în sala Mihai Viteazul a Consiliului Județean Alba va avea loc lansarea unui poiect dedicat tinerilor cu scleroză multiplă din România, intitulat „Comitet de tineret în România pentru tinerii pacienți de scleroză multiplă”.

„Proiectul are la bază necesitățile specifice ale tinerilor pacienți cu scleroză mutiplă, fiind realizat din dorința de a-i ajuta pe aceștia să participe activ în viața comunității.

„Consiliul Județean Alba a fost mereu preocupat de tineri și a încercat să realizeze cât mai multe activități și programe ce au ca țintă dezvoltarea tinerilor din toate mediile sociale. Acesta este și motivul pentru care ne-am alăturat proiectului de constituire a unui comitet al tinerilor pacienți cu scleroză multiplă.” –  a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Finanțat de Uniunea Europeană prin programul Tineret în acțiune, proiectul are un grup țintă de 20 de tineri din 18 organizații locale de pacienți de scleroză multiplă din România. În cele 11 luni de implementare a proiectului se vor realiza acțiuni precum: organizarea MS DAY 2013 în România, constituirea Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM, pregătirea şi organizarea Atelierului pentru tineri din cadrul Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă, pregătirea şi organizarea atelierului de lucru „Dezvoltarea personală şi consolidarea relaţionărilor de grup privind integrarea tinerilor cu dizabilităţi”, se arată într-un comunicat remis presei de CJ Alba.

Proiectul este implementat de Asociația SM SPEROMAX Alba și are ca partener Consiliul Județean Alba.

Agenda – Lansarea proiectului: “Comitet de tineret in Romania pentru pacientii de scleroza multipla (CTR-SM)”05/04/2013

Orele 12.00-12.15 – Primirea participantilor

12,15 Inceperea lucrarilor

Moderator: Dragos Zaharia, presedintele SM SPEROMAX Alba

12.15-12.20 –  Alexandru Pal – tănăr pacient de SM – “Cu speranţă prin viaţă”

12.20-12.30 – Cuvant de bun venit Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba

12.30-12.35 – Alin Ignat – Cu speranţă prin căntec

12.35 – 12.45 – PR. Laurentiu Lazar, preşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România – “Implicarea tinerilor cu SM”

12.45 – 12.55 – Corina Muntean, coordonatorul proiectului – Prezentarea proiectului Comitet de tineret pentru pacientii cu scleroza multipla (eu as incepe cu asta)

12.55 – 13.05 Gabriela Onul, indrumator – Implicarea tinerilor in proiectul CTR – SM

13.00 – 13.10 – Claudia Torje, director executive SSMR – Modele europene de comitete de tineret pentru pacientii cu scleroza multipla

13.10.13.20 – Petru Luhan, europarlamentar – “Tinerii pacienţi cronici în Europa”

13.20 – 13.30 – Cuvantul invitatilor

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea