Rămâi conectat

Curier Județean

Vineri, 1 noiembrie: Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba – „Legăturile lui Mihai Viteazul cu Turda”, de Petru Suciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orice bibliotecă publică ce ființează pe teritoriul României are și importantul rol de depozitar al memoriei culturale locale, ceea ce îi transferă obligația de a păstra și conserva patrimonial de profil dar și de a aduce în atenția publică informații importante din sau despre comunitatea locală.

Urmare a acestei atribuții bine definite de legislația în vigoare, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba aduce în atenția publică viața și activitatea unor personalități importante, din toate domenile, care au marcat într-un fel hotărâtor destinul locuitorilor din acest colt de țară.

În acest context, în programul manifestărilor dedicate împlinirii a 420 de ani de la intrarea în Alba Iulia a marelui voievod român Mihai Viteazul, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Fundația Alba Iulia 1918 „Pentru Unitatea și Integritatea României” organizează lansarea la Alba Iulia a cărții Legăturile lui Mihai Viteazul cu Turda scrisă de autorul Petru Suciu.

Activitatea va avea loc în prezența autorului, vineri 1 noiembrie 2019, ora 12:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Cu acest prilej va fi vernisată si o mica expoziție cu carte dedicată marelui voievod roman, Mihai Viteazul, carte ce se află în colecțiile bibliotecii. Dintre cărțile expuse se detașează o raritate bibliofilă editată în anul 1915, la Institutul de Arte Grafice „C. Sfetea” din București și intitulată „Mihai – Vodă Viteazul”. Cartea a apărut în colecția Biblioteca Societăței „Steaua” și îl are ca autor pe Alex. Lăpedatu.

Evenimentul face parte din programul 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.9. Lansări de carte, program ce face parte din proiectul de management pentru 2017-2020 al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea