Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să țină post.

Citește și: LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Aceasta este ultima zi din Săptămâna Patimilor. Duminică, 31 martie 2024, cei peste un miliard de credincioși romano-catolici și protestanți sărbătoresc Sfintele Paști.

Vinerea Neagră, cum este numită în popor, este o zi de întristare pentru toţi creştinii romano-catolici, pentru că Mântuitorul a fost răstignit pe cruce.

Astăzi, cine poate ţine post negru până la asfinţitul soarelui sau măcar renunţă la anumite produse din meniu, iar treaba din gospodărie trebuie abandonată cel puțin până la asfințitul soarelui.

În Vinerea Sfântă, catolicii nu au nicio slujbă și nu marchează nicio Liturghie. Este o tradiție pe care o respectă de sute de ani. În schimb, seara are loc slujba prin care se celebrează Pătimirea lui Iisus Hristos.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Slujba începe, de obicei, la ora 18:00 și este alcătuită din trei părți. Prima parte este dedicată lecturii din Sfânta Scriptură, a doua este dedicată adorării Sfintei Cruci, iar ultima este dedicată împărțirii Sfintei Împărtășanii.

Foarte important de reținut este că faptul ziua de vineri este o zi de post și de abstinență. Doar cei care reușesc să stea departe de tentații vor fi feriți de probleme și vor avea parte de ajutorul divin în cele mai grele momente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum se fentează legea anti-păcănele: Metoda prin care cazinourile pot rămâne în orașele care au sub 15.000 locuitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum se fentează legea anti-păcănele: Metoda prin care cazinourile pot rămâne în orașele care au sub 15.000 locuitori Legea care interzice aparatele cunoscute drept păcănele în localitățile care au mai puțin de 15.000 de locuitori ar urma să intre în vigoare pe 28 aprilie. Însă, primăriile din sate si comune au început să emită adeverințe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea