Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vine gerul: Temperaturi de -20 de grade vor lovi România. Prognoza METEO pentru săptămâna 6-13 februarie

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vine gerul: Temperaturi de -20 de grade vor lovi România. Prognoza METEO pentru săptămâna 6-13 februarie

Un val de aer polar va lovi România, meteorologii au actualizat prognoza meteo și a anunțat că temperaturile vor ajunge până la -20 de grade.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Începând de duminică și pe tot parcursul săptămânii viitoare, un val de aer polar vine peste România.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni și în nordul Moldovei.

Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime cuprinse între -17 şi -7 grade, posibil spre -20 grade în depresiuni și la munte.

În București, nopțile vor fi geroase, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 și -10 grade.

Directorul ANM: „Răcirea va fi una semnificativă”

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit marţi seară, la Antena 3 CNN, despre cât de jos vor coborî temperaturile și pentru ce durată.

Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice, a spus Elena Mateescu, în direct, la Sinteza Zilei.

„Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius”, a mai spus ea.

Potrivit Elenei Mateescu, pe parcursul următoarelor nopți valorile de temperaturi sunt preponderent negative.

”Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării.

Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii, a mai spus directorul ANM.

Din a doua parte a lunii februarie ne așteptăm cel mult să înregistrăm la nivel local, mai ales în partea de sud şi sud-vest, temperaturi ușor peste normă.

„Iată că și ultima lună de iarnă va fi caracterizată prin aceeași alternanță de perioade mai reci, dar cu siguranță și zile mai călduroase”, a mai spus Elena Mateescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea