Viitorul Ghimbav se retrage din Liga a 3-a! În retur, Seria a 5-a, a conjudețenelor, cu numai 14 echipe

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Viitorul Ghimbav, “lanterna roșie” a Seriei a 5-a din Liga a 3-a, unde activează cele patru conjudețene, se retrage din eșalonul terț, din motive financiare. Astfel, în partea a doua a stagiunii, Seria a 5-a va avea numai 14 echipe, iar în fiecare rundă vor sta câte două echipe, adversarele grupării din Brașov urmând să câștige jocurile la “masa verde”, scor 3-0.

În consecință, Industria Galda de Jos nu va începe returul pe 3 martie, urmând să își prelungească vacanța cu încă o săptămână și să stea în etapa a 16-a, când trebuia să întâlnească pe Viitorul Ghimbav, în runda inaugurală a sezonului de primăvară urmând să stea și Performanța Ighiu, o altă conjudețeană.

ELIT

*Industria stă în prima rundă din retur, jocuri omologate cu 0-3

Viitorul Ghimbav a bifat și o neprezentare, în etapa a 13-a, la Fotbal Comuna Recea și ar fi exclusă di competiție la o a doua neprezentare. În turul campionatului, conjudețenele au câștigat pe linie, Industria cu 4-1 în deplasare, Performanța cu 3-1 în jocul extern, Metalurgistul s-a impus cu 6-1 la Ghimbav, iar Unirea Alba Iulia a făcut, pe “Cetate” scorul campionatului din C5, cu un 10-0! În toamnă, Viitorul Ghimbav a obținut un singur succes și a pierdut 13 jocuri.

*Antrenorul Vasile Solomon: “100 la sută ne retragem”

100 nu participăm în retur și ne vom retrage din campionat din motive financiare. Toți jucătorii au plecat, nu a fost reunirea lotului, nu am făcut antrenamente. Așteptam un semnal pozitiv de la primărie, dar nu s-a aprobat bugetul pentru fotbal și nu se poate continua”, a precizat antrenorul Vasile Solomon. “Șansele sunt minime, mi-e greu să cred că vom mai juca în retur, pentru că nu există continuitate și nu știu dacă mai putem supraviețui. Mai așteptăm o zi, două, și apoi trebuie să trimitem înștiințarea oficială către FRF. Există și acea neprezentare din tur, nu putem să mai prelungim, iar din  motive pe care nu le dezvolt acum, localitatea Ghimbav pierde o echipă de fotbal”, a declarat Andrei Avram, președintele nou-promovatei ce s-a chinuit efectiv în tur și în vară participarea fiind sub un mare semn de întrebare. În consecință, Performanța Ighiu va sta în etapa a 22-a (14 aprilie), Unirea Alba Iulia va sta în runda a 26-a (5 mai), iar Metalurgistul Cugir nu va juca în penultima rundă (18 mai).

Foto: Gligor UDREA

Dan HENEGAR