Rămâi conectat

Oameni şi locuri

VIDEO/FOTO: Concert Nouvelle Vague la Alba Iulia – “Sărbătoarea Muzicii”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 12 mai, 2012 la Alba Iulia a avut loc cea de a doua seară a primei ediţii de festival “Sărbătoarea Muzicii”. În jur de 4.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Cetăţii pentru concertul de muzică A Capella (stil muzical fără instrumente) şi mult aşteptata apariţie a trupei franceze Nouvelle Vague.


La repetiţiile pentru concert care au avut loc după-amiază am reuşit să vorbim puţin cu membrii trupei. În exclusivitate pentru ziarul Unirea francezii au declarat că au fost plăcut impresionaţi de frumuseţea Cetăţii şi că au descoperit cu ocazia vizitei la Alba Iulia o parte din istoria Europei de Est, despre care ştiau foarte puţine lucruri.

După ce Cantabile The London Quartet (UK), Die Medlz (DE), Vocal Tempo (Cuba) şi Jukebox Trio (RU) au încins atmosfera, Nouvelle Vague şi-a făcut apariţia pe scenă în jur de ora 22.00. Pe o vreme perfectă, seducătoarele Nadeah Miranda şi Mareva Galanter au cucerit încă din primele momente publicul, venit la Alba Iulia din mai multe oraşe ale ţării.

Au interpretat cele mai cunoscute piese şi au reuşit, cu tandreţe, să transmită energie pozitivă miilor de oameni, care au cântat, au dansat şi au aplaudat fără reţinere.

Prezenţa artiştilor francezi la Alba Iulia a făcut din “Cealaltă Capitală” un loc magic, cum nu am mai văzut până acum în oraşul nostru.

“Love Will Tear Us Apart “,“Ever Fallen In Love”, “I Just Can’t Get Enough” sau “Too Drunk To Fuck“ au fost doar câteva din piesele de rezistenţă interpretate de francezi pe scena din Piaţa Cetăţii Alba Carolina.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea