Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Terminalul intermodal de la Decea a devenit operațional! Investiția, de peste 20 de milioane de euro, va fi inaugurată oficial pe 17 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Terminalul intermodal de la Decea a devenit operațional. Investiția, de peste 20 de milioane de euro, va fi inaugurată oficial pe 17 mai

Terminalul intermodal al companiei DP World construit la Decea, comuna Miraslău, a devenit operațional începând de marți, 19 martie, când au fost descărcate primele containere de pe vagoane sosite de la Constanța, a declarat în exclusivitate pentru ziarul „Unirea” Adrian Horneț, managerul terminalului.

El a precizat că inaugurarea oficială a investiției în valoare de peste 20 de milioane de euro va avea loc pe 17 mai, dar până la data deschiderii oficiale aici se vor face operațiuni cu mărfuri.

Paște Fericit! Gabriel Pleșa

Vă amintim că investiția este realizată pe un teren pus la dispoziție de administrația locală din Miraslău, la 10 km de Aiud, în apropierea nodului rutier al Autostrăzii A 10 Sebeș – Turda și de magistrala feroviară 300, electrificată.

Citește și: Undă verde pentru demararea mega-investiției de la Decea (Mirăslău) care promite, în următorii 8 ani, peste 400 de locuri de muncă pe o platformă industrială

Pe lângă terminalul intermodal care va acoperi o suprafață de peste 8 hectare, parcul logistic va cuprinde și diverse alte facilități pentru producție și viitoare dezvoltări logistice care vor ocupa o suprafață totală de aproape 27 de hectare.

Terminalul va deservi companiile cu activitate de producție și comercianții din județele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mureş și Sibiu și va conecta, prin transport feroviar sau rutier, parcul logistic de Marea Neagră, prin Portul Constanţa, iar în vest, către alte porturi din Europa, marfa ajungând apoi oriunde în lume.

YouTube video

Inițial, terminalul va fi deservit de 30 de angajați, dar în 10 ani numărul salariaților va ajunge la 3 – 400 de persoane. În primii 3 ani, vor putea fi operate 6 trenuri săptămânal, terminalul având o capacitate de 50.000 de containere/an, cu o capacitate de stocare de 3.000 de containere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea