Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Teodor Atanasiu: Nu sunt vinovat! Stau la dispoziția organelor statului! Se încearcă denigrarea imaginii mele!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Se încearcă denigrarea imaginii mele! Nu sunt vinovat de nimic din acuzele care mi se aduc!”. Aceasta a declarat vineri într-o conferință de presă, Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba, în legătură cu ancheta penală începută de procurorii DNA Cluj, în cadrul căreia deputatul albaiulian este învinuit că ar fi încercat fraudarea referendumului în județul Alba.

În acest dosar în care apar și numele unor interlopi, dintre care Emanuel Samson din Cluj-Napoca, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu sau Ghiță Grosu din Alba Iulia procurorii “au reținut că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, învinuitul Atanasiu Teodor, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației PNL Alba, în înțelegere cu învinuitul Samson Dumitru, a inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale (…) Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârșitul zilei de 29 iulie 2012 și în zilele următoare, banii fiind transmiși lui Măgurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de altă parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Grosu Gheorghe.”

Fostul ministru al Apărării a subliniat din nou, în cadrul conferinței de presă, că nu îi cunoaște pe interlopii cu care este asociat numele său și că ieri, la audieri, a auzit pentru prima dată numele lor.

Atanasiu s-a arătat revoltat de faptul că procurorii nu i-au specificat în timpul audierilor faptele care îi sunt imputate sau în ce fel este posibilă legătura sa cu acei interlopi, pentru a le oferi lămuriri, au preferat însă să transmită mass-media un comunicat despre aceste lucruri. “Acestea nu sunt decât date pentru denigrarea imaginii mele”, a spus Atanasiu.

„Deși i-am spus doamnei procuror că dau orice declarație dorește dânsa, că nu am nevoie de avocat, nu mi s-a adus la cunoștință niciun fel de probă în ceea ce privește acuzarea, în schimb, cu stupoare, când m-am întors acasă, văd că-i plină presa de tot felul de comunicate lae DNA-ului, care mie nu mi-au fost aduse la cunoștință și prin care ei sugerează diverse probe.

Asta dovedește foarte clar, că deși eu, de bună credință, ei nicidecum de bună credință nu-mi prezintă niciun fel de probă ca să pot să le justific ceea ce spun ei, ci încearcă să-mi strice imaginea publică, trimițând direct la presă tot felul de comunicate care să sugereze că ar exista probe”, a explicat Teodor Atanasiu.

Acesata a mărturisit că își va lua un avocat pentru a preîntâmpina astfel de abuzuri ale procurorilor DNA.

Pre;edintele PNL Alba a ținut să sublinieze faptul că se află în continuare la dispoziția organelor statului român, pentru a clarifica această situație de prost gust, pentru persoana sa. A mai precizatfaptul  că este dispus să coopereze cu aceste organe chiar dacă s-a dovedit că până acum acestea au făcut greșeli.

„Aștept ca în continuare să se ia în considerare prezumția mea de nevinovăție și să continuăm discuțiile pe baza probelor în interiorul anchetei și nu în public. Acest scenariu l-am mai văzut și în alte cazuri, în care lipsa lor de probe duce la defăimarea imaginii publice, prin diverse lucruri transmise presei, care să fie publicate și care nu au nicio valoare judiciară”, a spus Atanasiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea