Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO SPECTACULOS| Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, hărnicie în timpul crizei COVID. La podul peste râul Mureș de la Rădești, ”toate grinzile sus”

Publicat

în

Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, hărnicie în timpul crizei COVID. S-a montat ultima grinda la podul peste râul Mureș de la Rădești

Astăzi, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, la viitorul pod peste râul Mureș de la Rădești a fost ridicată și montată ultima grindă. Operațiunea, începută luni a fost finalizată cu o zi mai repede, practic astăzi, în jurul orei 13 cunoscuta firma Deme Macarale și Retter, societatea care se ocupă de majoritatea structurilor de pe acest segment de autostradă, au reușit să pună ”toate grinzile sus”!

Luni a început ridicarea și montarea grinzilor metalice mediane, structuri care au o greutatea de 115 tone fiecare cu o macara șenilată de 600 de tone, un adevărat ”monstru” de metal, iar în zilele următoare s-a continuat cu montarea grinzile metalice de pe deschiderile laterale, grinzi cu o greutate ceva mai mică, de circa 70 de tone fiecare. Acestea au fost ridicate cu o macara de 500 de tone.

Lucrările de la km 34 al autostrăzii Sebeș-Turda sunt realizate de firma Retter, aparținând neamțului Guido Retter, una dintre cele mai puternice firme care se ocupă de structuri din România.

Electrica Furnizare Discount

Pe acest segment de autostradă vor exista două poduri peste râul Mureș, la Rădești și la Sâncrai, o altă structură mai complexă fiind supratraversarea liniei de cale ferată de lângă nodul rutier Teiuș.

De marți, Deme Macarale și Retter vor relua activitatea de ridicare și montare a grinzilor la km 26, lângă linia de cale ferată de la Teiuș și la km 40, la o supratraveresare din apropierea viitorului pod peste râul Mureș de la Sâncrai.

Antreprenorul general al lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, firma Aktor a trenat lucrările ani de zile, în special din cauza subfinanțării cronice, de mult ori activitatea blocându-se din cauza lipsei de motorină sau pentru că nu au fost plătite facturile restante către furnizori. În prezent, lucrările au fost revigorate de 2 firme românești: Marcotim, societatea care lucrează la tersamente și Retter, firma care se ocupă de majoritatea structurilor de pe lotul 2, culmea, în timpul crizei COVID, pe această porțiune de autostradă lucrăndu-se mai bine ca niciodată!

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare