Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO SPECTACULOS| Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, hărnicie în timpul crizei COVID. La podul peste râul Mureș de la Rădești, ”toate grinzile sus”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, hărnicie în timpul crizei COVID. S-a montat ultima grinda la podul peste râul Mureș de la Rădești

Astăzi, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, la viitorul pod peste râul Mureș de la Rădești a fost ridicată și montată ultima grindă. Operațiunea, începută luni a fost finalizată cu o zi mai repede, practic astăzi, în jurul orei 13 cunoscuta firma Deme Macarale și Retter, societatea care se ocupă de majoritatea structurilor de pe acest segment de autostradă, au reușit să pună ”toate grinzile sus”!

Luni a început ridicarea și montarea grinzilor metalice mediane, structuri care au o greutatea de 115 tone fiecare cu o macara șenilată de 600 de tone, un adevărat ”monstru” de metal, iar în zilele următoare s-a continuat cu montarea grinzile metalice de pe deschiderile laterale, grinzi cu o greutate ceva mai mică, de circa 70 de tone fiecare. Acestea au fost ridicate cu o macara de 500 de tone.

Lucrările de la km 34 al autostrăzii Sebeș-Turda sunt realizate de firma Retter, aparținând neamțului Guido Retter, una dintre cele mai puternice firme care se ocupă de structuri din România.

YouTube video

Pe acest segment de autostradă vor exista două poduri peste râul Mureș, la Rădești și la Sâncrai, o altă structură mai complexă fiind supratraversarea liniei de cale ferată de lângă nodul rutier Teiuș.

De marți, Deme Macarale și Retter vor relua activitatea de ridicare și montare a grinzilor la km 26, lângă linia de cale ferată de la Teiuș și la km 40, la o supratraveresare din apropierea viitorului pod peste râul Mureș de la Sâncrai.

Antreprenorul general al lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, firma Aktor a trenat lucrările ani de zile, în special din cauza subfinanțării cronice, de mult ori activitatea blocându-se din cauza lipsei de motorină sau pentru că nu au fost plătite facturile restante către furnizori. În prezent, lucrările au fost revigorate de 2 firme românești: Marcotim, societatea care lucrează la tersamente și Retter, firma care se ocupă de majoritatea structurilor de pe lotul 2, culmea, în timpul crizei COVID, pe această porțiune de autostradă lucrăndu-se mai bine ca niciodată!

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea