Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Video ȘOCANT| Zeci de animale lovite de FULGER într-o comună din județul Alba. 90 de oi, 2 capre și un măgar au murit

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Video ȘOCANT| Zeci de animale lovite de FULGER într-o comună din județul Alba. 90 de oi, 2 capre și un măgar au murit

Pagubă mare pentru mai mulți proprietari de oi din comuna Ighiu. Au rămas fără zeci de oi după ce o furtună cu tunete și fulgere a lovit pe un deal, ”Măgulici”, lângă releu, așa cum îi spun localnicii.

Paguba este estimată la 30.000 de lei, iar oamenii spun că în zona nu s-a mai întâmplat așa ceva. Se pare că oile s-au adunat din cauza ploii, sub câteva tufișuri, motiv pentru care au fost lovite de fulger foarte multe, aproape toate.

YouTube video

Potrivit ciobanului ”oile s-au tras la adăpost” pentru a sta de ploaie. Dintr-o dată a auzit o ”bubuitură mare”, zeci de oi fiind lovite de fulger. Din cele adunate în acel loc au mai scăpat doar 4-5 oi norocoase.

În acest moment au fost înștințați proprietarii animalelor, urmând să fie sesizate ISU și Instituția Prefectului județului Alba.

Cum un necaz nu vine niciodată singur, oierul are acum o altă problemă: cum să scape de cadavrele oilor.

Potrivit legislației sanitar-veterinare în vigoare, proprietarii trebuie să anunțe, în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului, autoritățile locale pentru ca acestea să ia măsuri de incinerare a leșurilor intrate deja în putrefacție, altfel riscă să fie amendat.

Crescătorii individuali de animale au obligația să înștiințeze cu privire la existenţa unuia sau mai multor animale moarte, în termen de maximum 24 de ore, medicul veterinar de liberă practică căruia îi sunt arondați și autoritatea administrației publice locale pe a cărei rază administrativ-teritorială unde se constată respectiva situaţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea