VIDEO Sfaturile celui mai bogat om din Alba pentru tineri. ”Eu angajez caractere; cu acești oameni muți munții din loc”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ioan Popa, directorul general al companiei Transavia SA, cel mai mare producător de carne din România, a participat la Conferința Managementul Carierei, organizată de Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, și a răspuns întrebărilor studenților, într-un limbaj simplu, familial, folosind exemple din viața personală.

Întâlnirea a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, iar omul de afaceri și-a început discursul printr-o prezentare succintă a companiei care are 1.700 de angajați și produce 300 de tone de carne pe zi.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ioan Popa01

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Prima întrebare la care a răspuns Ioan Popa a fost una uzitată în astfel de întâlniri și a făcut referire la ”cheia succesului”.

”Ca și toate cheile, nu există una universal valabilă. O cheie cu care deschizi toate ușile nu prezintă siguranță. Nu prezintă ușa, nu cheia. Sunt chei de succes, dar fiecare domeniu, firmă, persoană, manager, trebuie să folosească cheia lui. Cheile universale nu sunt valabile și nu sunt bune. Nu există o cheie a succesului universal valabilă pentru toată lumea. Sunt principii pe care le pot folosi mai mulți oameni, dar un patent care poate fi folosit de toată lumea nu există”, a spus Ioan Popa.

În viață, prima dată trebuie să oferi

Omul de afaceri a afirmat că a observat la foarte mulți tineri că nu au ”orientarea lor personală”.

”E importat pentru noi să știm că ne-am ales drumul acesta și pe el vrem să mergem. Drumul cel mai bun, e cel mai drept, cel mai scurt și care are mai puține urcușuri, coborâșuri și sinuozități, astfel încât, dacă ești determinat și gândești pozitiv, ai prima șansă să reușești. Dacă nu ai determinare și nu ești convins, vă anunț că nu veți reuși. Este important să nu aveți așteptări foarte mari pentru că în viață prima dată trebuie să oferi și după aceea să primești. Nimeni în lume nu îți dă ceva dacă nu oferi sau dacă nu-i oferi garanția că mâine îi oferi ceva. Nu cereți înainte de a oferi și nu mai mult decât puteți da înapoi. Este important să faci în viață lucruri pentru care te-ai pregătit”, a mai afirmat Ioan Popa.

Directorul Transavia a spus că nu are mari așteptări de la angajați, ci doar să-și facă treaba care este prevăzută în fișa postului și să nu-i dea bătăi de cap. ”Nici mai mult, nici mai puțin”.

Interviul de angajare

Atitudinea și vestimentația contează, spune Ioan Popa.

”Au fost care au venit în pantaloni scurți și în șlapi. Altul cu șapca în cap. Nu vă sfătuiesc să mergeți înțepați, în costum, și să nu vă comportați firesc, sau pe fete, cu rochie ca la maici. Cât mai normal. Nu e OK să veniți cu fuste prea scurte. Firesc, decent, cu o rochie decentă, bărbații îmbrăcați casual”, a explicat acesta.

El e de părere că, în ziua de astăzi, amănuntele fac diferența, și poți să fii deștept, dacă nu ești ordonat, îngrijit. Așa cum nu poți face performanță într-o companie mizerabilă, așa nici un angajat dezordonat și neîngrijit nu poate să-ți aducă satisfacții.

Reguli de conduită și comportament   

”Când mergeți la un angajator nu trebuie să întindeți mâna să dați cu el. Nu asta e regula. Regula e dacă acela are bun simț să-ți întindă mâna. Și nu te așezi, chiar dacă are vreo trei scaune, până nu ți se zice să iei loc. Poate vrea să te vadă în picioare”.

Nu cere, nu avea mari pretenții la un interviu, înainte să știi care este aportul tău și cum poți ajuta compania.

”<Ce-mi oferiți?> <Bă, ție nimic.> <Păi cum?> <Te rog să te ridici și să ieși afară. Nu mai e nevoie să dai interviu.> E o vorbă, atitudinea contează. Dar contează în toate. Iar acest lucru ține de caracter, de ceea ce cred eu că mulți manageri ar trebui să uzeze. E exclus într-un interviu de câteva minute, de o jumătate de oră, să afli tot ce are un om în cap. Nu le știm nici noi pe toate. Urmăresc caracterul. Cu acel om pot face minuni. Dacă nu le știe, o să le învețe”, a mai explicat Ioan Popa.

Cel mai bogat om din Alba a spus că angajații companiei pe care o conduce sunt cel mai bine plătiți din acest județ, iar pe această ramură sunt cele mai mari salarii din țară.

”Le asigurăm la oameni servicii de excepție. Îi ducem și îi aducem la serviciu cu mașinile noastre. Le asigurăm o masă pe zi, carne, ouă și tichete de masă. La cei vrednici le dăm și câte o primă. La toți le dăm prime de Paști, 8 martie (doar la femei) și de Crăciun. Cei merituoși, cadrele de conducere, de regulă, mai iau încă un salariu (n.r. al 13-lea), primă la sfârșit de an”, a spus omul de afaceri care a explicat că cei care nu știu să împartă banii au o problemă, iar o primă consistentă se oferă celor cu rezultate foarte bune.

Afacerile se construiesc mult mai greu decât acum 25 de ani

Ioan Popa a îndemnat tinerii să aibă disponibilitatea să lucreze pentru alții, și să nu aspire, de la o vrâstă fragedă, la propria afacere.

”Aș vrea să aveți disponibilitatea să lucrați la alții, pentru că ceea ce am realizat noi, de acum 25 de ani încoace, este exclus să mai realizați pentru că nu mai parcurgeți aceleași etape, nu mai aveți aceleași oportunități. Aceste lucruri se întâmplă o dată la sute de ani într-o societate. Nici eu, astăzi, cu toată experiența pe care o am, dacă ar fi să o iau de la zero, ce am făcut acum 25 de ani, nu mai pot să fac, pentru că nu mai sunt aceleași condiții”, a afirmat ing. Popa.

Cu oamenii de caracter poți să muți munții din loc

Ioan Popa a precizat că preferă să angajeze un om care să aibă caracter, chiar dacă este mai puțin pregătit.

”Managerii sunt oameni care au ceva care nu se învață la școală. E vorba despre simțurile pe care nu le vedem, e legat de fler. Atunci când vine un om să se angajeze nu îl cunoști bine și încerci să-l cântărești și să-l poziționezi în funcție de cum arată, cum se îmbracă, dacă întinde mâna sau nu, sunt lucruri care se fac, sau nu. Dacă are alte apucături, cum răspunde la întrebări. Aici îți dai seama de un lucru care mă interesează mai mult decât ceea ce are în cap. Un absolvent când vine e foarte crud, are o bază firavă de idei care sunt foarte departe de realizate. Mă interesează în mod deosebit caracterul omului de care îmi dau seama dacă stau de vorbă cu el 5 minute. Nu mă înșel, doar 1-2 la sută. Mă interesează foarte mult și îmi place să spun că angajez caractere și nu meseriași. Este foarte important ca un om să aibă caracter pentru că poți cu acești oameni să muți munții din loc. Avem multe exemple de oameni foarte deștepți, cu multă știință, care nu o știu folosi și fac doar rău. Pârjolesc, nu creează nimic. Au minte și nu caracter. Prefer unul mai puțin pregătit dar cu caracter”, a afirmat directorul Transavia.

Acesta consideră că în școală se învață doar primii pași, iar sistemul de învățământ e foarte îndepărtat de mediul economic și de producție.

Ioan Popa le-a transmis studenților să nu se lase duși de val și să creadă, vreodată, că vor avea, după ce termină facultatea, un șofer și Mercedes pentru că, până acolo, e drum lung.

Gestionarea timpului: familie – business

Atunci când ești implicat într-o afacere, gestionarea timpului devine o mare problemă, deoarece dacă nu ști să gestionezi bine situația s-ar putea să te trezești cu familia destrămată. ”Nu poți să fii cu toate”, spune Ioan Popa.

”Până acum 4-5 ani, în 20 de ani, cred că am fost de 2-3 ori cu familia în concediu, că singur nu am fost. În primii 15 ani nu am avut nicio zi de concediu, după care am fi avut vreo săptămână pe an. De 5 ani, m-am domnit și am mai multe concedii, nu mai lungi de o săptămână. Sunt un om fericit că am avut o familie care m-a înțeles”, a afirmat ing. Popa.

”Dacă vreți să vă faceți o afacere trebuie să știți că veți avea mai puțin timp liber, mai puțin concediu, mai puțin vă veți putea ocupa de cei apropiați. Puteți avea ”șansa” să vi se destrame familia dacă nu știți să gestionați aceste lucruri. Trebuie să vă gândiți și la metode de compensare că nu sunteți lângă cei apropiați”, a explicat acesta.

Principii în business

Ioan Popa a afirmat că nu și-a dezamăgit niciodată angajații, colaboratorii, partenerii, statul român și comunitatea în care trăiește.

”Nu am avut în cap să păcălesc pe cineva cu care am o afacere. Ideea a fost ca cei cu care intru în contact să fie mulțumiți”.

Un alt principiu al omului de afaceri a fost acela să nu-și îndatoreze compania și nu a luat credite pe care nu le-ar fi putut rambursa ținând cont de cele mai pesimiste situații.

Studenții au fost sfătuiți, dacă își fac o afacere, să plătească salariile la timp. ”Nu poți să ai pretenții de la oamenii pe care nu-i plătești la timp. Că nu-i plătești deloc, e și mai rău. Oamenilor trebuie să le dai drepturile la timp”.

Directorul general Transavia SA i-a sfătuit pe tineri să nu dezarmeze, să fie responsabili, să facă lucrurile ca la carte și să fie perseverenți și disciplinați.

Un manager vede angajații care muncesc mai mult

Ioan Popa le-a dat asigurări că managerii cunosc angajații care muncesc mai mult.

Toți managerii țin la caracter, iar pentru fiecare dintre noi se găsește un loc în viață și trebuie să avem disponibilitate să muncim, consideră ing. Popa.

El a infirmat informațiile apărute în presă potrivit cărora fiica sa, Teodora Popa, a preluat frâiele afacerii de peste 160 de milioane de euro. El a precizat că în momentul de față Teodora nu ocupă o funcție de conducere.

Ioan Popa03

Ioan Popa le-a recomandat studenților să meargă, din timpul facultății, în producție, pentru a învăța practic.

El a mai afirmat că e dispus să stea de vorbă oricând, oriunde, cu oamenii de la care are ceva de învățat. ”Eu mă duc în mediul rural, la oameni simpli, stau cu o plăcere deosebită cu ei, că îmi place să îi ascult”.

În Top 300 Capital, Ioan Popa (58 de ani) ocupă, cu o avere de 165-170 de milioane de euro, locul 22.

Ioan Popa05

La scurt timp după Revoluție și după câțiva ani în care a lucrat în întreprinderea avicolă deținută de stat, antreprenorul Ioan Popa a ales să meargă pe cont propriu. Astfel, în 1991 a început un business local, care a ajuns nu doar să dețină poziția de lider în domeniu, ci și un nivel al cifrei de afaceri care poate pune Transavia la aceeași masă cu mari companii din Vest. Un scurt exemplu pentru dezvoltarea afacerii în cei 24 de ani este faptul că producția obținută la început cu cei cinci angajați într-un an de zile, acum Transavia o realizează în mai puțin de patru ore. Anual, aproximativ 25 de milioane de pui sunt crescuți în cele 15 ferme situate în Alba, Brașov, Cluj, Harghita și Sibiu. Transavia deține două stații de incubație, o fabrică de nutrețuri combinate, două abatoare dotate cu utilaje de ultimă generație, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum și patru ferme vegetale. Pe scurt, un business 100% integrat. Cea mai mare parte a producției realizată de Transavia este destinată pieței locale, doar 10-15% fiind exportată în țări precum Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia și Bulgaria. Cu investiții continue și planuri de dezvoltare permanentă, Ioan Popa estimează o creștere a businessului de 15%. Anul trecut, grupul Transavia (Transavia SA și Avicola Brașov) a ajuns la aproape 140 de milioane de euro.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

18 Comentarii

Gigel 10 noiembrie 2015 at 15:04

La scurt timp după Revoluție și după câțiva ani în care a lucrat în întreprinderea avicolă deținută de stat, antreprenorul Ioan Popa a fost nevoit să meargă pe cont propriu cu un capital familial de vreo 7 milioane ..toată admirația pt d-mnia sa dar îl asigur eu că nu merită …și Alex machedon a fost îmgropat cu „mâinile afară „…nu merită să îți sacrifici sănătatea pentru ca ceilalți să te invidieze …..decât un multimilionar mai bine 5.000 de întreprinzători mijlocii… Tihnă și Sănatate îți doresc, dar nu-i amăgi pe COPII !

free 10 noiembrie 2015 at 15:50

În general is cârcotaș. Tot respectul pentru acest om care a reușit în afaceri în condițiile legislative românești, și în România unde toți is ca ulii pe tine. A creat plus valoare cum se mai zice, și a creat multe locuri de munca. I – as da un sfat însă, sa se pregătească pt. viitoarele conditii de creștere a puilor în UE.: mai puține antibiotice si hrana bio și fără injectarea lor ulterioara ca sa tragă la kilogram.

pilu 10 noiembrie 2015 at 16:09

Un singur lucru as vrea sa stiu si sa ne spuna : cine ia dat lui acea cheie ?
Nu i-au dat-o numai lui, ci si altora.
In rest ca manager toata stima.

Status-Quo 10 noiembrie 2015 at 16:35

Dl. Popa se mandreste (sau se lauda) ca are o intreprindere integrata pe verticala. OK, bravos, e bine sa poti controla tot ciclul de productie sa tii costurile sub control, calitatea la fel si intr-un final profiturile pentru tine.

Ce nu inteleg (si aici poate dl. Popa ne va si raspunde) e cum D-zeu ca un kg de piept de pui e aproape cat unul de pulpa de porc?

N-ar trebui sa fie o idee mai ieftin ca tot suntem integrati pe verticala si pentru ca un pui creste mai iute ca un porc.

Laurentiu 10 noiembrie 2015 at 17:04

Asolut de acord cu mister Popa ca nu mai sunt conditiile de acum 25 de ani, mai ales nu mai sunt pilele, cunostintele si relatiile cu care puteai rasturna muntii acum un sfert de veac. Si dansul a avut destul ajutor din partea multor personaje cheie din judet in vremea aceea. Dar cu atitudinea asta de stapan de sclavi pe mosie eu nu cred ca ar fi realizat mare branza intr-o tara civilizata. Peace on him!

gheorghe 10 noiembrie 2015 at 19:06

Toata stima,pt acest domn,in primul rand cum gandeste.Numai o intrebare am pt dansul, daca il cunoaste pe Adrian Nastase?

pilu 11 noiembrie 2015 at 10:54

Trebuie completat. Dar nu cum il cunosc eu.

axinte 10 noiembrie 2015 at 20:35

…este greu sa intelegem , ori sa acceptam performanta sau pozitia sociala a unui antreprenor de talia domniei sale, …va asigur ca este profund , sincer si are credinta implinirii, …a reusit sa creasca si creste in continuare,…o face si pentru salariati , o face si pentru noi , si abia mai apoi, pentru sine, …imaginati-va un sac mare cu banet mult ,din care cu totii se infrupta inainte , salariati , banca ,buget ,furnizori,- s.s.m.d.,…. iar daca ramine si pentru antreprenor ceva este in ordine , daca nu , nu mai intereseaza pe nimeni, …pe cit posibil as dori sa fim sinceri si drepti in judecata noastra,…. ori poate de aceea nu suportam performanta, ca pentru noi toti cei care ne dam cu parerea este greu de atins,…

free 10 noiembrie 2015 at 21:42

dl. Axinte. O face in primul rand pentru sine (si bine o face), in caz contrar ar fi infiintat o organizatie non-profit, un ONG, nu? Daca angajatii erau pe primul loc nu mai era milionar in euro… Sau ferrari (aici ma roade pe mine) ala superb il facea cadou la cineva.
Omul face bani si n-ar fi rau sa se extinda si la alte domenii… banii la bani trag nu?
Ca se lasa pe sine ultimul, asa sunt regulile jocului,se dau darile, salarii, etc, și la final tragi linie. Dar nu din generozitate, nu ne insultati inteligenta…

axinte 10 noiembrie 2015 at 22:41

@free ,
. ..sunteti sau doar traiti iluzia inteligentei ?… nu insult niciodata absolut pe nimeni , …dumneavoastra sunteti cei care o primiti , …se intimpla totusi, din cind in cind, …ca cineva sa o primeasca astfel ,…de fapt nu este treaba mea ci a celor care o primesc , a inteligentilor,…absolut sincer fara intentie,…cine va opreste sa faceti din generozitate sau dintr-un alt motiv?,…incepeti de fiecare data din punctul in care va aflati , iar daca cumva nu puteti ,sau aveti un motiv pentru care nu puteti lasati-i sa faca pe cei care pot, …chiar daca dumneavoastra sunte-ti mai inteligent,…asta este fiecare am primit ca zestre doar atit,…nimic mai mult,…fiecare unic ,in felul lui, cu cit a primit , nici mai mult ,nici mai putin , doar ati t!,…

Colaborator 11 noiembrie 2015 at 0:43

Tuturor celor care-si dau cu parerea vreau sa va spun ca am avut colaborari cu dl. popa si pot spune ca imi ridic palaria in fata dinsului pentru marile calitati de OM si corectitudinea de care a dat dovada .
Iera la inceputul activitatii private cu putine ferme , cu oameni de mare valoare in jurul dumnealui , in primul rind familia si fratii si un mare specialist si ginditor daca pot spune asa dl. ing. sef Oprita , oameni de la care crdeti ma avem ce invata .
Pentru curajul si omenia de care da dovada merita si se justifica pozitia de OM in aceasta societate inca in tranzitie …
Nu vreau sa aduc elogii dar va pot spune ca sportul barbatesc practicat de dumnealui care si eu l-am practicat la Cluj-Napoca la 16 Februarie se numeste Rugby , sport care numai ce-i care il practica stiu ca poti deveni puternic dezvoltindu-ti absolut toate fortele inclusiv cele mentale.
Cu multa stima si deosebit respect imi ridic palaria in fata acestui OM . Doamne ajuta ve viitor !

pilu 11 noiembrie 2015 at 11:02

Mai doborat cu calitatile mentale pe care le dezvolta rugbyul. Pana acum nu mi-am dat seama ca toti desteptii lumii care iau premiul Nobel au facut mai intai rugby. Mai, oare asa sa fie ?
Asa-i ca asta a patit-o si ”colaborator” pe vremea cand statea in laborator.

ilie de la uzina 11 noiembrie 2015 at 10:25

un adevarat mentor pentru generatiile tinere.
putem alege sa invatam de la acest antreprenor de succes, sau sa carcotim pe la colturi.
eu as da orice sa pot invata de la acest om.
ar fi perfect sa avem zeci de afaceri de aceasta talie in judet.

Unul 11 noiembrie 2015 at 12:20

Asta ii vreun articol publicitar, intreb si eu, , ca la celelate intrebari, mi „s-a raspuns-au sters comentariul, nu vad sa fie semnalizat ca si publicitar!

Sile de la scularie 11 noiembrie 2015 at 16:25

Tot respectul pentru acest om, daca si-a facut averea pe bune, pe munca sa. Nu il cunosc personal dar se pare ca intr`adevar e un om deosebit, dupa ce zice lumea pe aici. L-as intreba insa pe el sau pe cei care-l cunosc (nu neaparat in contextul dezastrului de la clubul Colectiv), cu averea lui de 170 de milioane de euro+-, A FACUT VREODATA VREUN GEST CARITABIL, PENTRU UN CAMIN DE BATRANI, PENTRU TINERI DE VIITOR, OLIMPICI, PENTRU NISTE SARMANI, PENTRU NISTE BOLNAVI? Nu neaparat pentru publicitate, in fata camerelor de luat vederi ori cu presa alaturi. UN gest cartitabil, oriunde, oricand…Multumesc!

ilie de la uzina 12 noiembrie 2015 at 9:01

Eu angajez caractere; cu acești oameni muți munții din loc”
se pare ca nu ai inteles nimic din aceasta propozitie.

Sanepidu' 11 noiembrie 2015 at 17:04

Cu siguranta e un om deosebit, altfel nu reusea. Insa, nefiind de acord cu „scopul scuza mijloacele”, il intreb:

1. Doarme linistit stiind cu ce hraneste animalele, ce medicamente le administreaza si cum prepara carne?
2. El mananca din acea carne?
3. Copiilor si rudelor sale le da sa manance?
Atat.

pilu 12 noiembrie 2015 at 10:22

Cand in cap ai numai banii, doamne cat de linistit dormi.

Comentariile sunt oprite