Rămâi conectat

Economie

VIDEO: SC Parcul Industrial Cugir a crescut mare. La 10 ani se laudă cu 32 firme, 430 angajați și peste 300.000 de euro cifră de afaceri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Cugir a avut loc joi, 27 septembrie 2012, o şedinţă comună a Consiliului Judeţean Alba şi a Consiliului Local Cugir, eveniment la care au luat parte preşedintele CJ Alba – Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Florin Roman şi Alin Cucui, primarul Adrian Teban, prefectul Dan Coriolan Simedru, și consilierii celor două consilii, reprezentanţii Parcului Industrial Cugir şi din alte parcuri industriale din ţară.

Reunirea celor două consilii a fost prilejuită de împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Parcului Industrial Cugir, al cărui acționar unic este Consiliul Județean Alba.

SC Parcul Industrial Cugir SA a fost înființat în data de 29 septembrie 2002, iar printre iniţiatori s-au numărat Aurel Voicu – fostul primar al oraşului Cugir, Cornel Murg – atunci viceprimar, Dan Coriolan Simedru pe când ocupa funcția de  vicepreşedinte al CJ Alba și Ioan Florea deasemenea vicepreşedinte al CJ Alba la acea vreme.

În  momentul de față în incinta Parcului Industrial Cugir funcţionează 32 de societăţi comerciale, care au împreună peste 430 de angajați. Acestea activează în domenii ca: prelucrări mecanice  prin așchiere, tratamente termice, reparații utilaje industriale, confecții metalice, prelucrarea lemnului, prelucrarea pielii, producție de mobilă, comerț cu amănuntul, consultanță tehnică, economică, juridică, CAR, școala de șoferi, fabricarea articolelor de papetărie, croitorie.

PIC a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri în valoare de 1,5 milioane de lei.

La această aniversare a ținut un scurt discurs și Dan Simedru, prefectul de Alba, care este din Cugir. Emoționat de amintirile locurilor copilăriei și tinereții sale, Simedru a amintit consilierilor județeni și locali reuniți la Primăria Cugir, despre vremurile în care orașul Cugir era unul de top în România, respectiv perioada de dinainte de 1989. Și-a exprimat de asemenea staisfacția că orașul Cugir continuă să se dezvolte, iar PIC este un foarte bun exemplu în acest sens.

În acele vremuri, potrivit prefectului, Uzina Mecanică avea peste 20.000 de angajați și la Cugir era cel mai mare salariu mediu.

Emil Nicolae Muntean, directorul PIC, a făcut o prezentare consilierilor județeni și locali a evoluției societății pe perioada ultimilor 10 ani și a planurilor de dezvoltare pe care le are în viitorul apropiat.

„Astăzi sărbătorim 10 ani de existență a Parcului Industrial Cugir (PIC), care este o năzuință veche a anoastră, a cugirenilor. Putem spune căam fixat în parcul industrial un mare investitor, pe cei de la SC Star Transmission, cărora le-am și vândut parte din active și din terenuri. Actualmente în incinta PIC funcționează 32 de societăți comerciale, care au 430 de angajați.

Cu ce ne ocupăm noi? Cu administrarea acestor imobile precum și cu distribuția de utilități – apă, canal, energie, gaze naturale – investiții pe care le-am făcut din resurse proprii și care conferă la momentul de față servicii de calitate și la cele mai bune prețuri.

Din punctul nostru de vedere este obligatorie extinderea PIC, astăzi peste 95% din active fiind închiriate în condițiile în care solicitările sunt tot mai multe. Cum vom face acest lucru, rămâne de văzut. Fie prin achiziționarea de terenuri de la agentul economic Uzina Mecanică Cugir (UMC), din care ne-am și constituit la început, fie prin construirea unui nou parc industrial “Greenfield”, pe care să-l parcelăm și să-l oferim potențialilor investitori sub o altă formă, contract de concesiune, de închiriere pe perioade de 10-15 ani.

Dacă nu reușim să facem Parcul Industrial 2 împreună cu Primăria Cugir și Uzina Mecanică pe spațiile rămase disponibile, vom încerca să demarăm proiectul  Parcul Industrial “Greenfield” anul viitor.

La PIC suntem 8 angajați”, a declarat inginerul Emil Nicolae Muntean, directorul Parcului Indistrial Cugir.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea