VIDEO| Sărbătoarea Muzicii 2017, la Alba Iulia, un spectacol la superlativ în 24 iunie: ”Valsul Secolului” cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova și Eugen Doga în Cetatea Alba Carolina

Sărbătoarea Muzicii 2017, la Alba Iulia, un spectacol la superlativ în 24 iunie: ”Valsul Secolului” cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova și Eugen Doga în Cetatea Alba Carolina

Sărbătoarea muzicii de la Alba Iulia găzduiește, în 24 iunie, de la ora 20.00, o seară dedicată celor mai frumoase valsuri ale umanității, compuse de Eugen Doga: „Dulcea și tandra mea fiară” calificat drept „Valsul secolului” și inclus în Fondul UNESCO între capodoperele secolului; Gramofon; Valsul Fluturilor; Balade: Paserile tineretei noastre, Te astept si multe altele.

Concertul se va desfasura cu prezenta extraordinara a compozitorului Eugen Doga care anul acesta implineste 80 de ani. Muzica va fi însoțită de dansul inspirat și evocator a mai multor perechi de dansatori profesioniști. Declarat, împreuna cu alte o sută de personalitati ale lumii – OM AL MILENIULUI.

De fascinanta sa personalitate sunt legate compoziții de excepție: o simfonie, 60 de valsuri, 3 balete, muzica pentru 200 de filme (printre care „Șatra”, „Maria, Mirabela”, „Lăutarii”, „Regina Margot”, „Patul lui Procust”), muzica pentru 13 spectacole de teatru, 10 tangouri și multe altele.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...