Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Programul ”Vinerea Verde” la Alba Iulia: Călătorii vor putea circula GRATUIT cu autobuzele pentru a merge la muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul ”Vinerea Verde” ar putea fi implementat și în Alba Iulia. Edilul municipiului, Gabriel Pleșa, a declarat vineri, cu ocazia punerii în circulație a autobuzelor electrice, că deja au avut loc discuții în acest sens cu operatorul de transport public, iar inițiativa ar putea fi pusă în practică în viitorul apropiat.

”O zi pe săptămână, pe toate autobuzele care deservesc municipiul Alba Iulia, să avem gratuitate. E vinerea verde, deci vinerea mergem la serviciu cu autobuzul gratis, iar omul își va da seama ce repede a ajuns și ce ieftin, iar astfel poate va crește gradul de conștientizare și vom renunța la această comoditate până la urmă, de a merge cu mașina”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

YouTube video

În ceea ce privește ziua care în care călătorii vor beneficia de gratuitate, pentru început se va merge pe ziua de vineri, cum este programul Ministerului Mediului, iar ulterior pot intervenii schimbări,: ”Cea mai încărcată zi din săptămână e lunea, dar am zis că vom începe cu vinerea ca să intre în conștiința publică, iar ulterior vom vedea dacă se va modifica”, a mai precizat edilul.

Prin aplicarea acestui proiect se urmărește reducerea poluării chimice și fonice și descongestionarea traficului din municipiu, dar și stimularea publicului călător în direcția renunțării la deplasări cu autoturismele proprii și utilizarea cu precădere a transportului public.

Totodată, implementarea proiectului ar putea reducere sau chiar elimina blocajele în trafic ca urmare a numărului din ce în ce mai mare de autovehicule existente în circulație la diferite intervale din zi, în timp ce rețeaua de străzi are capacitate limitată de preluare a fluxului de autovehicule.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea