VIDEO: Premieră la CJ Alba! Se caută specialist pentru postul de administrator public al Consiliului Judeţean Alba. Vezi fişa postului!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Unul dintre proiectele de hotărâre votate în unanimitate de consilierii judeţeni în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Alba, de miercuri, 4 iulie, 2012, priveşte propunerea preşedintelui CJ de înfiinţare a funcţiei de administrator public. Proiectul de hotărâre prevede şi majorarea numărului de posturi de consilieri la cabinetul preşedintelui de la două la patru.

“Prin proiectul de hotărâre iniţiat am propus completarea şi modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate prin înfiinţarea postului de administrator public. Administratorul public va îndeplini în baza unui contract de management încheiat cu preşedintele consiliului judeţean, atribuţii de coordonare a unor activităţi ale aparatului de specialitate precum şi a unor programe ale serviciilor publice de interes judeţean”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În ceea ce priveşte administratorul public va avea atribuţii în ceea ce priveşte coordonarea şi urmărirea activităţii instituţiilor subordonate şi a societăţilor comerciale, eficientizarea activităţii acestora şi atribuţii legate de activitatea direcţiei sociale, activitatea legată de domeniul public. Acestea sunt în principal atribuţiile pe care le va avea administratorul public în perioada următoare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Întrebat dacă avea nevoie administraţia judeţeană de un astfel de post, Ion Dumitrel a răspuns: Da! Avem foarte multe instituţii şi societăţi comerciale subordonate, în care trebuie să recunosc, datorită volumului foarte mare de lucru, trebuie să fie urmărite în activitate şi coordonate mult mai bine. Se va face un concurs şi ne dorim un om cu experienţă în ceea ce priveşte acest domeniu.”

Aşadar, potrivit Legii nr. 215/2001, republicate în anul 2007, după ce în zilele imediat următoare se va anunţa public înfiinţarea postului de administrator public, va trebui să se organizeze un concurs la care doritorii, au la dispoziţie 15 zile pentru a se înscrie.

Surse din interiorul partidelor ce formează majoritatea în Consiliul Judeţean susţin că cel ce va ocupa acest post, plătit cu o sumă apropiată salariului unui vicepreşedinte, va fi democrat liberalul Sorin Bumb, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba până la alegerile din 10 iunie.

Criteriile, procedurile şi atribuţiile specifice în baza cărora preşedintele Consiliului judeţean numeşte şi eliberează din funcţie administratorul public

Criterii generale:
-are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;
-cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
-are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
-are capacitate deplină de exerciţiu;
-are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează;
-nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Criterii specifice:
–    studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă;
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei minim 10 ani;
– abilităţi, calităţi şi aptitudini: abilităţi de comunicare şi adaptabilitate la situaţiile neprevăzute, de a evita şi rezolva stările conflictuale, capacitate de analiză şi sinteză, de a lua decizii, etc;
-experienţa minim 5 ani în funcţii de conducere. experienţă în următoarele domenii de activitate: administraţie publică.

Procedura de selectare a candidaţilor va fi în conformitate cu prevederile art.3 din Codul Muncii si a Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a funcţiei de administrator public ce va fi aprobat prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Alba.

Încetarea   contractului   de   management   se   va  realiza   conform   prevederilor  din   Legea nr.53/2003 – Codul Muncii republicata, cu modificările si completările ulterioare.

Atribuţiile specifice ale administratorului public:

+coordonează si urmăreşte realizarea unor programe a serviciilor de utilitate publica, a serviciilor de consultanta agricola, precum si a serviciilor publice de cultura din subordinea Consiliului Judeţean Alba, delegate prin dispoziţie de către Preşedintele Consiliului Judeţean Alba

-propune masuri pentru organizarea punerii in executare a Hotărârilor Consiliului Judeţean Alba in domeniile nominalizate mai sus;
-coordonează si conduce activităţi ale aparatului de specialitate, delegate de Preşedintele Consiliului Judeţean Alba;
-propune soluţii pentru îmbunătăţirea funcţionarii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba pentru activităţile coordonate;
-coordonează si urmăreşte realizarea masurilor necesare in faza premergătoare si in cea de înlăturare a urmărilor situaţiilor de urgenta;
-reprezintă instituţia la diferite evenimente, in urma delegării de către Preşedintele Consiliului Judeţean Alba
-colaborează cu vicepreşedinţii, pentru a pune in executare atribuţiile stabilite prin contractul de management
-alte atribuţii relevante postului, încredinţate de Preşedintele Consiliului Judeţean Alba prin act administrativ.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

6 Comentarii

Costel* 4 iulie 2012 at 17:58

Dati bataie si puneti repede specialistul intre Roman si Popescu ca mai stiti ce va fi peste vreo trei luni. Cum sa piarda un fost vice un salariu bun. Important este ca si domnul vice Roman sa fie de acord, mai ales ca dumnealui este pluricalificat in infrastructura si finante publice. Nea Popescule ai noroc numai de sefi foarte bine pregatiti in facebook …

Tot functii,dar Dumitrel ce raspundere mai are ? 4 iulie 2012 at 19:02

Iar se infiinteaza posturi caldute…..,dar Dumitrel cu ce sarcini mai ramane si cei 2 vice.La munca baieti si mai terminatri cu infiintarea de noi posturi ,da voi cu ce va ocupati ?Plimbatu nu e bun pe canicula asta ….

Laurian 4 iulie 2012 at 21:17

OOO e batalie intre Bumb si Ratiu de la Abrud. Dumitrel ii iubeste pe amnadoi, amandoi i-au scuturat scamele… si de amndoi ii pare rau!! Ce grea alegere!!! Sa vedem ceo sa iasa:))

SORINICA 4 iulie 2012 at 21:22

Toti politicienii sunt niste nesimtiti infinteaza posturi,comisii,comisioare sunt pe zi ce trece tot mai multi,primarii,consilii locale,consilii judetene,prefecturi,guvern central cu mai multe ministere,presidentie,parlament cu mai multi parlamentari,parlamentari europeni,in curand guverne regionale si cine mai stie ce …etc,am o intrebare de 1ooo de puncte cand iesim in strada sa facem o ADEVARATA REVOLUTIE si sa scapam de toate jegurile astea sau oare nu avem oua si suntem lasi?Oricum eu am experienta din 1989 si sunt pe pozitie,pregatit si la prima scanteie ies sa-i zburam pe jegosi,astept un semnal!

xxs 4 iulie 2012 at 23:48

Nea Ioane ce dracu nu pusesi la criterii specifice si lucruri mai generale: candidatul sa poarte ochelari, sa aiba doar un copil, sa aiba aproximativ 0,1 t … sa putem participa la concurs cat mai multi? Parca-mi pare rau ca te votai.Vorbind ceva mai serios, ma intreb tot mai des cat de imbecili ne credeti pe cei care v-au dat puterea de veniti cu asemenea expicatii pentru „necesitatea”infiintarii unei astfel de fun ctii?

carmen 5 iulie 2012 at 0:09

simt eu ca e un post pentru cineva apropiat !hai sa vedem!cu cine a impartit camera ani de-a randul?

Comentariile sunt oprite