Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Premieră la CJ Alba! Se caută specialist pentru postul de administrator public al Consiliului Judeţean Alba. Vezi fişa postului!

Publicat

în

Unul dintre proiectele de hotărâre votate în unanimitate de consilierii judeţeni în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Alba, de miercuri, 4 iulie, 2012, priveşte propunerea preşedintelui CJ de înfiinţare a funcţiei de administrator public. Proiectul de hotărâre prevede şi majorarea numărului de posturi de consilieri la cabinetul preşedintelui de la două la patru.

“Prin proiectul de hotărâre iniţiat am propus completarea şi modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate prin înfiinţarea postului de administrator public. Administratorul public va îndeplini în baza unui contract de management încheiat cu preşedintele consiliului judeţean, atribuţii de coordonare a unor activităţi ale aparatului de specialitate precum şi a unor programe ale serviciilor publice de interes judeţean”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre.

În ceea ce priveşte administratorul public va avea atribuţii în ceea ce priveşte coordonarea şi urmărirea activităţii instituţiilor subordonate şi a societăţilor comerciale, eficientizarea activităţii acestora şi atribuţii legate de activitatea direcţiei sociale, activitatea legată de domeniul public. Acestea sunt în principal atribuţiile pe care le va avea administratorul public în perioada următoare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Întrebat dacă avea nevoie administraţia judeţeană de un astfel de post, Ion Dumitrel a răspuns: Da! Avem foarte multe instituţii şi societăţi comerciale subordonate, în care trebuie să recunosc, datorită volumului foarte mare de lucru, trebuie să fie urmărite în activitate şi coordonate mult mai bine. Se va face un concurs şi ne dorim un om cu experienţă în ceea ce priveşte acest domeniu.”

Aşadar, potrivit Legii nr. 215/2001, republicate în anul 2007, după ce în zilele imediat următoare se va anunţa public înfiinţarea postului de administrator public, va trebui să se organizeze un concurs la care doritorii, au la dispoziţie 15 zile pentru a se înscrie.

Surse din interiorul partidelor ce formează majoritatea în Consiliul Judeţean susţin că cel ce va ocupa acest post, plătit cu o sumă apropiată salariului unui vicepreşedinte, va fi democrat liberalul Sorin Bumb, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba până la alegerile din 10 iunie.

Criteriile, procedurile şi atribuţiile specifice în baza cărora preşedintele Consiliului judeţean numeşte şi eliberează din funcţie administratorul public

Criterii generale:
-are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;
-cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
-are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
-are capacitate deplină de exerciţiu;
-are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează;
-nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Criterii specifice:
–    studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă;
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei minim 10 ani;
– abilităţi, calităţi şi aptitudini: abilităţi de comunicare şi adaptabilitate la situaţiile neprevăzute, de a evita şi rezolva stările conflictuale, capacitate de analiză şi sinteză, de a lua decizii, etc;
-experienţa minim 5 ani în funcţii de conducere. experienţă în următoarele domenii de activitate: administraţie publică.

Procedura de selectare a candidaţilor va fi în conformitate cu prevederile art.3 din Codul Muncii si a Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a funcţiei de administrator public ce va fi aprobat prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Alba.

Încetarea   contractului   de   management   se   va  realiza   conform   prevederilor  din   Legea nr.53/2003 – Codul Muncii republicata, cu modificările si completările ulterioare.

Atribuţiile specifice ale administratorului public:

+coordonează si urmăreşte realizarea unor programe a serviciilor de utilitate publica, a serviciilor de consultanta agricola, precum si a serviciilor publice de cultura din subordinea Consiliului Judeţean Alba, delegate prin dispoziţie de către Preşedintele Consiliului Judeţean Alba

-propune masuri pentru organizarea punerii in executare a Hotărârilor Consiliului Judeţean Alba in domeniile nominalizate mai sus;
-coordonează si conduce activităţi ale aparatului de specialitate, delegate de Preşedintele Consiliului Judeţean Alba;
-propune soluţii pentru îmbunătăţirea funcţionarii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba pentru activităţile coordonate;
-coordonează si urmăreşte realizarea masurilor necesare in faza premergătoare si in cea de înlăturare a urmărilor situaţiilor de urgenta;
-reprezintă instituţia la diferite evenimente, in urma delegării de către Preşedintele Consiliului Judeţean Alba
-colaborează cu vicepreşedinţii, pentru a pune in executare atribuţiile stabilite prin contractul de management
-alte atribuţii relevante postului, încredinţate de Preşedintele Consiliului Judeţean Alba prin act administrativ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Publicat

în

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Bacalaureatul 2022, sesiunea specială, a continuat astăzi, 20 mai, cu proba la alegere a profilului, pentru elevii olimpici din România.

Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2022.

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, la proba la alegere

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA ANATOMIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU:BAREMELE LA  PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA ANATOMIE

Elit - Gustul Desăvârșit

Iată calendarul oficial al sesiunii speciale a examenului de BAC 2022:

 • 9-10 mai 2022: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
 • 11 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 12-13 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 16-17 mai 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 17 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 18 mai 2022: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
 • 19 mai 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
 • 20 mai 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
 • 23 mai 2022: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
 • 26 mai 2022: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00
  • Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
 • 26-29 mai 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 29 mai 2022: Afișarea rezultatelor finale

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier în Lancrăm: Un șofer beat, de 24 de ani, a lovit o mașină parcată și zidurile a două locuințe

Publicat

în

Accident rutier în Lancrăm: Un șofer beat, de 24 de ani, a lovit o mașină parcată și zidurile a două locuințe

Un accident rutier a avut loc în cursul nopții de vineri, 20 mai, în Lancrăm, unde un șofer de 24 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat și cu zidurile a două locuințe.

La data de 20 mai 2022, în jurul orei 02.30, polițiștii din Sebeș au intervenit, pe strada Principală din localitatea Lancrăm, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Cut, în timp ce conducea un autoturism, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat și cu zidurile a două imobile.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

20 mai 2022, COVID-19 în Alba. 3 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Publicat

în

20 mai 2022, COVID-19 în Alba. 3 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, vineri, 20 mai 2022, s-au înregistrat 3 cazuri noi de infectare cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Raportul prezintă și incidența actualizată și cazurile active de coronavirus pe localități.

Citește și situația cazurilor din Alba, de ieri, 18 mai 2022, COVID-19 în Alba. 4 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces, în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate rămâne la 53848 de persoane confirmate, 52460 persoane vindecate, 1.290 decese.

Joi, în județul Alba au fost prelucrate în total 295 teste, 140 PCR, 155 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 466825 mai exact, 357142 de teste PCR și 109683 de teste rapide.

Localitățile din care provin cele 3 noi cazuri de coronavirus:

ALBA IULIA – 1
SONA – 1
BLAJ – 1

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba:
Localitate Populatie Incidenta Cazuri active
RIMETEA 990 2.02 2
OHABA 583 1.72 1
POŞAGA 893 1.12 1
POIANA VADULUI 1041 0.96 1
METEŞ 2751 0.73 2
LUPŞA 2836 0.71 2
ORAŞ OCNA MUREŞ 13788 0.65 9
VALEA LUNGĂ 3115 0.64 2
CIUGUD 3293 0.61 2
NOŞLAC 1816 0.55 1
CRICĂU 1965 0.51 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76685 0.47 36
ORAŞ TEIUŞ 7148 0.42 3
LOPADEA NOUĂ 2494 0.4 1
ŞPRING 2537 0.39 1
ORAŞ CUGIR 25354 0.35 9
ŞUGAG 2856 0.35 1
MUNICIPIUL BLAJ 20622 0.34 7
CETATEA DE BALTĂ 3061 0.33 1
SÂNTIMBRU 3019 0.33 1
MUNICIPIUL AIUD 25133 0.24 6
GALDA DE JOS 4414 0.23 1
ŞONA 4365 0.23 1
SĂSCIORI 6485 0.15 1
ORAŞ ZLATNA 7779 0.13 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 32855 0.12 4
ALBAC 1939 0 0
ALMAŞU MARE 1197 0 0
ARIEŞENI 1533 0 0
AVRAM IANCU 1411 0 0
BERGHIN 1882 0 0
BISTRA 4496 0 0
BLANDIANA 877 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2259 0 0
BUCIUM 1379 0 0
CÂLNIC 1932 0 0
CENADE 1046 0 0
CERGĂU 1629 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 227 0 0
CIURULEASA 1123 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 2142 0 0
CUT 1272 0 0
DAIA ROMÂNĂ 3115 0 0
DOŞTAT 1014 0 0
FĂRĂU 1470 0 0
GÂRBOVA 2133 0 0
GÂRDA DE SUS 1467 0 0
HOPÂRTA 1157 0 0
HOREA 1898 0 0
IGHIU 7110 0 0
ÎNTREGALDE 551 0 0
JIDVEI 5301 0 0
LIVEZILE 1147 0 0
LUNCA MUREŞULUI 2540 0 0
MIHALŢ 3213 0 0
MIRĂSLĂU 1945 0 0
MOGOŞ 744 0 0
OCOLIŞ 498 0 0
ORAŞ ABRUD 5141 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3743 0 0
ORAŞ CÂMPENI 7120 0 0
PIANU 3563 0 0
PONOR 574 0 0
RĂDEŞTI 1271 0 0
RÂMEŢ 491 0 0
ROŞIA DE SECAŞ 1580 0 0
ROŞIA MONTANĂ 2690 0 0
SĂLCIUA 1367 0 0
SĂLIŞTEA 2327 0 0
SÂNCEL 2579 0 0
SCĂRIŞOARA 1486 0 0
ŞIBOT 2327 0 0
SOHODOL 1658 0 0
STREMŢ 2419 0 0
UNIREA 4823 0 0
VADU MOŢILOR 1268 0 0
VIDRA 1500 0 0
VINŢU DE JOS 5528 0 0


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare