Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| PERCHEZIȚII la persoane bănuite de TRAFIC de migranți: Sume între 2.000 și 4.000 de euro, pentru a-i duce în Germania

Ziarul Unirea

Publicat

în

PERCHEZIȚII la persoane bănuite de TRAFIC de migranți: Sume între 2.000 și 4.000 de euro, pentru a-i duce în Germania

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Sibiu, efectuează 4 percheziții domiciliare, în județele Sibiu, Galați și Arad, la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de migranți.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, membrii grupării, cu sprijinul unor călăuze din Grecia, ar fi intrat în contact cu imigranți, proveniți din Asia, dornici să ajungă în Germania.

În schimbul unor sume de bani, cuprinse între 2.000 și 4.000 de euro, care ar fi fost plătite prin diverși intermediari, imigranții ar fi fost conduși în apropierea unor stații de carburanți sau parcări, de pe autostradă și îmbarcați în tiruri, cu destinația Germania, uneori fără știrea conducătorilor auto.

Din datele existente până în prezent, peste 100 de persoane ar fi fost traficate, în acest fel, 50 dintre acestea fiind depistate în urma controalelor efectuate de poliția de frontieră.

YouTube video

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Sibiu vor fi conduse, pentru audieri, 6 persoane.

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, precum și al inspectoratelor de jandarmi județene Sibiu și Bihor.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea