Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lucrări în ritm de melc de la nodul rutier Sebeș până la Valea Orzii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada Sebeș-Turda, lucrări în ritm de melc de la nodul rutier Sebeș până la Valea Orzii.

Cele mai recente imagini de la Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1, arată că la nodul rutier Sebeș mobilizarea antreprenorului Pizzarotti nu e deloc foarte bună,la mijlocul lunii august.

Citește și:  FOTO: Un nou sens giratoriu pentru autostrada Sebeș – Turda, chiar după Pârâul Iovului

Astăzi, 14 august, activitatea era redusă pe acest tronson, cu excepția unor utilaje care lucrau dincolo de râul Sebeș, în apropiere de A1, iar ca o noutate, se înregistra activitate tot în apropiere de A1, în zona Kronospan, la viitorul nod rutier de la Sebeș, numit și „autostrada în autostradă”, din cauza că toate bretelele însumează 14,5 km.

YouTube video

La sensul giratoriu provizoriu dinainte de Lancrăm, unde DN-ul va supratraversa autostrada și la viitorul pod peste râul Sebeș, practic nu s-a înregistrat nici un progres în luna august.

Se pare că cea mai bună mobilizare a antreprenorului este în zona Alba Iulia Nord, de la dealul de la pârâul Iovului și până la valea Orzii.

Pe Lotul 1 al autostrăzii, de 17 kilometri, tronson de la intrarea de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.

Citește și: VIDEO: Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda, sâmbătă, la Oarda, pe locul casei demolate se lucra serios la foraje

Proiectul prevede două noduri rutiere Alba Iulia Sud la km 8 şi Alba Iulia Nord la km 16. La acesta din urmă se va lucra pe o suprafaţă de aproximativ trei kilometri („Secțiunea B – km 14+000 – km 17+000″), după emiterea autorizaţiei de construcţie de la începutul lunii octombrie.

Valoarea contractului pentru întregul lot este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă. Apoi, s-a dat autorizarea pentru nodul Alba Iulia Nord, la limita cu lotul 2, spre Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea