Ziarul Unirea

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, podurile peste râul Mureș au toate grinzile sus!

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, podurile peste râul Mureș au toate grinzile sus!

Aktor, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a reușit în această săptămână să ridice toate grinzile la ultimul pod peste râul Mureș, cel de la Sâncrai. Lucrările la podul de la Sâncrai, ca de atlfel la aproape toate structurile de pe acest lot au fost executate de firma Retter.

Viitorul pod peste râul Mureș de la Sâncrai are 4 deschideri, pe fiecare deschidere fiind puse 4 grinzi de metal, în total fiind vorba de 16 grinzi metalice. El este construit în curbă, pilonii și grinzile trebuind gândite special pentru acest lucru. Acest pod este ultima supratraversare peste Mureș la care constructorul mai avea de ridicat grinzi pe acest segment de autostradă.

ELIT

Grinzile metalice de la Sâncrai au fost ceva mai ușoare, circa 64 de tone fiecare, față de 110-115 tone, cât au avut cele de la podul peste râul Mureș de la Rădești.

La podul peste râul Mureș de la Sâncrai, grinzile metalice au fost ridicate și montate încă din primăvara acestui an (luna aprilie), acum fiind montate predale, iar o parte din structura este suprabetonată.

Odată cu ridicarea și montarea grinzilor la Sâncrai, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, ambele poduri peste râul Mureș au toate grinzile sus, supratraversarea liniei de cale ferată în zona Teiuș fiind cea mai amplă și mai importantă lucrare de structură care urmează să fie executată pe aceste segment de autostradă