VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, lucrări complexe de relocare a rețelelor de înaltă tensiune, care vor permite Aktor să construiasă pasajul peste calea ferată de la Teiuș

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, lucrări complexe de relocare a rețelelor de înaltă tensiune, care vor permite Aktor să construiasă pasajul peste calea ferată de la Teiuș

În aceste zile pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2 se execută cele mai complexe lucrări de relocare a unor stâlpi de energie electrică, mai precis a rețelelor de înaltă tensiune, în zona viitorului nod rutier Teiuș.

Practic în această zonă se vor monta cinci stâlpi de înaltă tensiune, se mută rețeaua de înaltă tensiune pe aceștia, iar în final vor fi demontați stâlpii vechi. Lucrarea este foarte importantă întrucât va permite constructorului 2 al autostrada A10 Sebeș-Turda, AKTOR să lucreze în zona podului peste calea ferată de lângă nodul rutier Teiuș.

ELIT
Lucrările de relocare LEA 110kV de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda se execută în 3 zone

În localitatea Sântimbru se vor demonta 2 stâlpi ai reƫelei de înaltă tensiune şi se vor monta 4 stâlpi noi pentru a asigura eliberarea culoarului autostrăzii. Stâlpii au fost deja realizaƫi, în luna iunie urmând a fi realizată devierea reƫelei electrice pe noul amplasament.

În zona bretelelor de acces la nodul rutier dintre Galda de Jos şi Teiuş se vor demonta 2 stâlpi şi se vor monta 3 stâlpi noi. Un stâlp a fost deja realizat, ceilalƫi doi urmând a fi montaƫi în cursul lunii iunie.

Cele mai complexe lucrări se execută în zona podului de cale ferată din apropierea staƫiei CFR Teiuş, unde relocarea reƫelor de înaltă tensiune se face în vederea construirii pasajului de trecere peste calea ferată. În această zonă se demontează 5 stâlpi şi se montează alƫi 5 stâlpi de înaltă tensiune pentru devierea reƫelelor pe noul amplasament. În prima parte a săptămânii a fost realizată partea mai dificilă a lucrării, care a constat în montarea a doi stâlpi speciali şi realizarea supratraversării peste calea ferată, în săptămânile următoare urmând a fi realizată montarea celorlalƫi stâlpi şi devierea reƫelelor electrice pe noul amplasament.

Având în vedere mobilizarea de pe şantier a firmei care execută lucrările, SC Electromontaj SA Bucureşti, dacă condiƫiile meteo vor fi favorabile şi nu vor apare situaƫii speciale în sistemul energetic naƫional care să nu permită executarea unor lucrări, este de aşteptat ca la finalul lunii iunie sau în prima parte a lunii iulie să fie finalizată relocarea tuturor reƫelelor electrice de 110kV din culoarul autostrăzii Sebeş – Turda de pe lotul 2.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...