Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebes Turda lotul 2, Aktor crește mobilizarea: Au adus o echipă de asfaltatori din Grecia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebes Turda lotul 2, Aktor crește mobilizarea: Au adus o echipă de asfaltatori din Grecia

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebes Turda, grecii de la Aktor au început să crească mobilizarea. Astăzi, se lucra pe foarte multe porțiuni din acest segment de autostradă.

La supratraversarea DN1, de la km 20, în zona Oiejdea, se montau parapeții metalici pe drumul național, pregătindu-se deschiderea traficului rutier pe vechiul amplasament. Mutarea traficului va permite constructorului să realizeze umpluturile de la culeea sud a supratraversării.

Citește și: VIDEO| Premieră pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Aktor a început să asfalteze podul peste râul Mureș de la Rădești

Tot în această zonă, la km 20 + 300 – 20 + 600 se așternea balast, iar la km 22 se lucra la rampele de la supratraversare.

Elit - Gustul Desăvârșit

În viitorul nod rutier Teiuș, se efectuau lucrări la breteaua A1, iar în apropiere, la km 26, la pasajul peste calea ferată, Retter realiza armarea pasajului supratraversării.

La viitorul pod peste râul Mureș, de la Rădești, a fost turnat primul strat de asfalt și se fac pregătiri pentru hidroizolarea celui de-al doilea sens.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, Aktor asfaltează în apropierea nodului rutier Teiuș

Între Rădești și Sâncrai au apărut camioane de la Marcotim, firmă care a mai lucrat la acest segment de autostradă și după o perioadă destul de lungă a revenit începând din această săptămână. Firma Marcotim a adus în șantier, în total, 75 de utilaje și se va concentra în special pe rampele supratraversărilor.

O supriză de pe acest segment de autostradă o reprezintă faptul că între Rădesti si Sâncrai, o echipă de asfaltatori veniți din Grecia turnau asfaltul. În total au venit 10 greci care asfaltează simultan cu două finisoare, echipa din Grecia mai lucrând pe acest lot de autostradă, anul trecut. Ei au revenit de curând.

La km 39 + 400 se duceau pregătiri pentru realizarea hidroizolației, iar la viitorul pod peste râul Mureș, de la Sâncrai se lucra la realizarea hidrozolației pe calea 1, sensul de mers Sebeș – Turda.

Citește și: VIDEO| Nodul rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1, are toate grinzile sus!

Practic, Aktor lucrează pe tot lotul, a crescut mobilizarea, a adus mai multe firme și utilaje implicit în șantier, existând șanse reale ca în acest an să circulăm pe acest segment de autostradă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Colonel din Alba, prins ”mort de beat” la volan, aproape în comă alcoolică, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colonel din Alba, prins ”mort de beat” la volan, aproape în comă alcoolică, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare

Un bărbat din Alba, fost colonel, a fost prins la volanul unui autoturism, după ce a consumat „câteva” păhărele. S-a ales cu un an de închisoare cu suspendare, din partea Judecătoriei Sebeș.

În data de 23.11.2021, în jurul orei 12:40, colonelul inculpat a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție în timp ce conducea autoturismul marca Hyundai pe strada Ștefan cel Mare din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care inculpatul a fost condus de către organele de poliție la Spitalul Municipal Sebeș, unde, la ora 13:18 i-a fost recoltată prima mostră de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Cea de-a doua mostră a fost recoltată, o oră mai târziu, la ora 14:18.

Buletinul de analiză toxicologică a relevat că inculpatul a avut o îmbibație alcoolică de 2,71 g 0/00 alcool pur în sânge în momentul prelevării primei mostre biologice de sânge (ora 13:18), respectiv o alcoolemie de 2,40 g 0/00 alcool pur în sânge în momentul prelevării celei de-a doua mostre (ora 14:18).

Declarația inculpatului

Cu ocazia audierii din data de 26 aprilie 2022, inculpatul a declarat că, la data de 23.11.2021, în jurul orei 12:40, după ce anterior a consumat „o cantitate destul de mare de băuturi alcoolice constând în vin și vodcă, s-a urcat la volanul autoturismului proprietate personală marca Hyundai și a condus acel autoturism pe drumurile publice, pe strada Ștefan cel Mare din Municipiul Sebeș, unde a fost oprit de organele de poliție.

Inculpatul a mai declarat că, în momentul în care a fost depistat în trafic se afla singur în mașină și că nu a mai consumat niciun fel de alimente sau băuturi în intervalul de timp situat între momentul în care a fost oprit în trafic și momentul în care i-a fost recoltată cea de-a doua mostră biologică de sânge.

De asemenea, a mai declarat că nu contestă rezultatul consemnat în buletinul de analiză toxicologică alcoolemie și nici modul în care au fost recoltate mostrele de sânge.

Hotărârea instanței

„În baza art. 396 alin. 1 și 2 C.proc.pen. raportat la art. 396 alin. 10 C.proc.pen. condamnă pe inculpatul col. (r) C.N., la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art.336 alin.1 C.pen. În baza art. 91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin. 1 C.pen. În baza art.93 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probațiune Hunedoara; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășe?te 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În baza art.93 alin.2 lit.b) C.pen., pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului următoarea obligație: – să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Hunedoara/Alba sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Deva. În baza art.404 C.proc.pen. rap. la art.91 alin.4 C.pen., atrage atenția inculpatului asupra prevederilor art.96 C.pen privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în caz de nerespectare a măsurilor de supraveghere sau în caz de săvârșire a unei noi infracțiuni. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 573 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare,”, se arată în Hotărarea Judecătoriei Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

DOSAR PENAL în cazul accidentului GRAV de muncă din Alba, unde 3 muncitori au căzut în gol încercând sa facă lucrări la o hală

BONTEA Alexandru

Publicat

în

DOSAR PENAL în cazul accidentului GRAV de muncă din Alba, unde 3 muncitori au căzut în gol încercând sa facă lucrări la o hală

Astăzi, 20 ianuarie, în Municipiul Sebeș a avut loc un accident grav de muncă.

La data de 20 ianuarie 2023, în jurul orei 09,00, Polița Municipiului Sebeș a fosts sesizată, prin 112, cu privire la faptul că în incinta unei societăți comerciale din municipiul Sebeș, 3 persoane au suferit leziuni ca urmare a unui accident de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele cercetări a rezultat că, în jurul orei 8,45, 3 bărbați de 20, 39 și 47 de ani, din județele Vaslui și Cluj, angajați ai unei societăți comerciale din județul Cluj, care asigură mentenanța unei clădiri ce aparține societății comerciale din Sebeș, s-ar fi dezechilibrat de pe un utilaj și ar fi căzut de la o înălțime de aproximativ 3,5 metri.

Toate victimele au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale.
Crecetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Ede Sztupi, unul dintre cei mai în vârstă bikeri din România, a încetat din viață. Povestea bărbatului din Cugir, îndrăgostit de motociclete din copilărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ede Sztupi, unul dintre cei mai în vârstă biker din România, a încetat din viață. Peste șase decenii în șaua motocicletei. Mesajul motociliștilor din Cugir

Ede Sztupi a încetat din viață la Cugir, joi, 20 ianuarie 2023, după o îndelungă suferință cauzată de o boală la plămâni. După mai bine de 6 decenii în șaua motocicletei, nea Ede a lăsat un mare gol în sufletul motociliștilor din Cugir și din toată țara.

Considerat unul dintre cei mai vârstnici motocicliști din România, Ede era cunoscut peste tot în țară, fiind prezent la toate întâlnire moto.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO / Un bărbat din Cugir, cel mai în vârstă motociclist din țară: “Suntem suflete libere, pur și simplu ne place pe două roți”

Ede, s-a apucat de călărit motoare copil fiind, la 7-8 ani, când tatăl său l-a urcat pentru prima dată în șaua unui Royal Enfeld. Pe vremea aceea nu era nevoie de permis, iar șoselele nu erau așa aglomerate, își amintește Ede. La Cluj, lângă Fabrica de Cărămidă, a învățat Ede să se dea cu motorul, iar în ’70 și-a luat și permisul.

După pensionare, Ede și familia sa s-au retras la Cugir, orășelul de la poalele Drăganei. Deși anii au trecut, aceștia nu au renunțat la pasiunea pentru două roți. La Cugir, s-au alăturat clubului de motocicliști al orașului, Lupii Sigidavei.

Dispariția lui Ede a fost anunțată pe rețeaua de socializare Facebook de bunul său prieten Ghiță Borza, alături de care a pus bazele Clubului Lupii Sigidavei: ”Sztupi Ede, un motociclist înrăit, ai plecat dintre noi. Pe motor vei rămâne în sufletul meu. Dumnezeu să te odihnească în pace, așa cum te alintam eu, „bătrâne” ai fost, ești și vei rămâne în sufletul meu, un motociclist adevărat!”

Un mesaj emoționant a fost postat și pe pagina clubului: ”Astăzi este o zi foarte tristă pentru noi…și poate pentru mulți motociliști din România.

Din păcate Ede Stzupi nu mai este printe noi…am pierdut mai mult decât un membru Lupii Sigidavei Cugir MF, dar întreaga comunitate a pierdut un veteran al motocilismului. 6 decenii călare…un împătimit al mersului pe două roți si poate unul dintre cei mai iubiți.

Cuvintele sunt de prisos…

În seara asta priveghiul va avea loc la Ede acasă, iar mâine seară la capelă la biserica Catolică de pe scăunel.

Revenim cu mai multe informații legate de înmormântare…

Dumnezeu sa te odihneasca in pace! Ai fost si vei ramane mereu in sufletele noastre, un motocilist adevărat!  RIDE IN PEACE Bătrâne!!!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea