VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, se toarnă al doilea strat de asfalt între Oarda și Limba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, se toarnă al doilea strat de asfalt între Oarda și Limba

Pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, italienii de la Pizzarotti, ajutați de prestatorii Elis Pavaje și Europexpres, au  mărit ritmul la lucrările de asfaltare. De câteva zile se lucrează pe două schimburi la asfaltare, chiar și pe timp de noapte, până în jurul orei 2, așa cum se întâmplă în nodul rutier Sebeș.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Explicația asfaltărilor intempestive de pe lotul 1, nu credem că este electorală, mai degrabă antreprenorul lotului 1 vrea să profite de prețul încă destul de scăzut al bitumului și să toarne cât mai mult asfalt pe acest segment de autostradă până nu se înrăutățește vremea.

Astăzi, în apropiere de Oarda, pe calea 2, firma Europexpres turna al doilea strat de asfalt cu un finisor dublu, aceasta fiind printre ultimele porțiuni mari, cu excepția nodul rutier Sebeș, unde nu este turnat încă stratul de binder. În rest, pe lotul 1, mai sunt doar câteva porțiuni mici unde nu este turnat al doilea strat de asfalt.

Se pare că antreprenorul a crescut mobilizarea la lucrările de la gabioane în zona Oarda și în zona podului peste râul Mureș. De remarcat faptul că în ambele zone, antreprenorul a ridicat rampe pentru a putea face legătura cu corpul autostrăzii, putând astfel aduce mai repede piatra și materialul de umplutură.

Chiar dacă astăzi era o mobilizare cu mult mai bună decât de obicei pe porțiunea Lancrăm – Alba Iulia, practic nu mai există aproape nicio șansă ca în acest an să se circule, OFICIAL, pe un segment al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1, în ciuda declarațiilor ministrului Bode și ale premierului Ludovic Orban.

Facebook Twitter Google+ YouTube