Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO: Pe 29 septembrie, la Alba Iulia, cu cea mai mare hartă a unei ţări, formată din oameni, România poate intra în Cartea Recordurilor. Detalii și programul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 29 septembrie între orele 9.30 şi 13.00 mii de copii, tineri şi adulţi din peste 65 de localităţi din România se vor reuni la Alba Iulia pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei ţări, formată din oameni. Şi pentru că aniversăm 100 de ani de la naşterea României, organizatorii evenimentului au pregătit ceva extra: se va forma şi cel mai mare 100, în interiorul hărţii, astfel încât întreaga lume să afle despre momentul deosebit pe care-l trăim!

Potrivit organizatorilor, care au oferit detalii în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Primăria Alba Iulia, denumirea oficială a recordului este “Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”), iar planul arhitectural pentru evenimentul din 29 septembrie este realizat de Biroul de Proiectare Străjan şi acoperă întreaga arie de platou din zona de şant de la Poarta IV a intrării în Cetate. Aproximativ 7500 de oameni, coordonaţi de peste 300 de voluntari, vor ocupa această zonă, împărţită în 16 sectoare. Cu ajutorul a 5300 de pelerine negre (pentru evidenţierea hărţii României) şi a 2200 de pelerine albe (pentru evidenţierea numărului 100) participanţii vor pune în scenă acest record uimitor, care va fi omologat de o delegaţie de la Guiness World Records.

Actualul record a fost atestat anul acesta în data de 12 februarie, când 3466 de oameni au format harta Myanmar-ului.

La finalul activării recordului mondial, participanţii se vor folosi de şepcuţele pe care le vor găsi în kitul de participare, pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României, într-un moment memorabil pentru toţi cei prezenţi.

YouTube video

#CelMaiMare100 are loc în cadrul festivalului Bucurie în Mişcare Alba lulia, organizat de Asociaţia 11even, cu sprijinul Kaufland România şi cu suportul Primăriei Municipiului Alba lulia.

Organizatorii au pregătit atât pe parcursul zilei de 29 septembrie, cât şi în 30 septembrie, o serie de activităţi sportive pentru toate vârstele, în Piaţa Cetăţii – zeci de spaţii de jocuri şi concursuri, teren de minifotbal, teren de streetball, jocuri de fun basketball, tir cu arcul, pista de slow-biking, careul olimpic de joacă, panou de escaladă de 6 m, cursa cu obstacole pentru copii şi multe altele. Pentru a marca #CelMaiMare100, scena Bucurie în Mişcare va găzdui în după-amiaza de 29 septembrie un extraordinar concert al trupei Subcarpaţi, recunoscută pentru felul în care uneşte trecutul cu prezentul în muzica sa.

Zona parcare autocare şi acces. Această zonă este poziţionată la Poarta VII a Cetăţii Alba Carolina (lângă Centrul Cultural Ryma).
Majoritatea parcărilor de autocare şi microbuze pentru grupurile de elevi din alte localităţi sunt poziţionate în această zonă şi vor fi marcate cu însemne speciale. Va exista o singură zona de acces în cadrul evenimentului; toate celelalte puncte de acces spre şanţurile Cetăţii Alba lulia vor fi blocate.

Zona de ridicare a kit-urilor. Este poziţionată în Piaţa Toboşarului, în interiorul şanţurilor Cetăţii, imediat după inrarea de la poarta a Vll-a. în cadrul acestei zone vor fi amplasate 16 corturi aferente celor 16 zone care formează planul arhitectural al recordului.

Punctele de acces spre zona de pre-activare. Sunt poziţionate imediat după zona de ridicare a kit-urilor şi sunt în număr de 8. Trecerea prin aceste puncte se va face după controlul de securitate, prin scanarea voucherelor individuale primite de fiecare participant în kit-ul de participare.

Zona de pre-activare. începe de la punctele de acces şi continuă pe o distanţă de aproximativ 800 de m până la intrarea în zona de record. Pe acest traseu, cei 151 de stewarzi vor prelua grupurile de participanţi şi vor pregăti intrarea în zona de record, în baza unui plan prestabilit.

Zona de record. Este poziţionată în şanţul de la Poarta IV a Cetăţii. în această zonă va fi desenat planul arhitectural al recordului, adică harta României şi numărul 100 în interiorul ei. Intrarea în zona de record se va face în grupuri de 50 de persoane însoţite de stewarzi, într-o ordine predefinită.

Zona de festival Bucurie în Mişcare. Este poziţionată în Piaţa Cetăţii şi în zonele adiacente. Va fi deschisă în 29 septembrie după ora 14 şi pe întreg parcursul zilei de 30 septembrie.

Asociaţia 11 even propune acest eveniment în special copiilor şi tinerilor, pentru că vrea să-i ajute să înveţe altfel despre Istoria României şi să le arate că şi lor le stă în putere să facă lucruri pozitive pentru ţară. Se mai pot face înscrieri – de grup, cu clasa sau individuale – până pe data de 21 septembrie, pe site-ul www.celmaimarel00.ro.

#CelMaiMare100 este realizat cu sprijinul Kaufland România şi cu suportul Primăriei Municipiului Alba lulia. Parteneri principali în organizarea evenimentului sunt Liga Studenţilor din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba lulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Program “Cel mai mare 100” – 29.09.2018

9.00 – 10.30 Acces eveniment & ridicare kit-uri (Poarta VII Ryma – Piaţa Toboşarului)
10.00 – 12.00 Acces în zona de preactivare şi împărţire în cele 16 zone (zona de şant de la Raţa Toboşarului spre Poarta IV)
12.00 – 13.00 Realizare record (zona de şanţ Poarta IV)
13.00 – 13.30 Evacuare participanţi spre Raţa Cetăţii

Program “Bucurie în Mişcare” / 29-30.09.2018

Sâmbătă

14.00 – 16.00 Activităţi sportive & probe de sunet Subcarpati (Piaţa Cetăţii / scena Pţa. Cetăţii)
16.00 – 16.30 Moment premiere Guinness & confetti (Scena Pţa. Cetăţii)
16.30 – 18.00 Concert Subcarpaţi (Scena Pţa. Cetăţii)
18.00 – 20.00 Activităţi sportive & zona de relaxare (Piaţa Cetăţii & zona de iarbă intrare Traseul celor 3 fortificaţii)
20.00 – 22.00 Mix MC Scenă & food (Scena Pţa. Cetăţii şi zone adiacente)

Duminică

10.00 – 19.00 Activităţi sportive & demonstraţii
(Piaţa Cetăţii / scena Pţa. Cetăţii / zona de iarbă intrare Traseul celor 3 fortificaţii / esplanada Catedralei Romano-Catolice )
13.00 – 17.00 Competiţii sportive (Baza sportivă Ţălnar)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea