VIDEO: Pe 29 septembrie, la Alba Iulia, cu cea mai mare hartă a unei ţări, formată din oameni, România poate intra în Cartea Recordurilor. Detalii și programul evenimentului

În 29 septembrie între orele 9.30 şi 13.00 mii de copii, tineri şi adulţi din peste 65 de localităţi din România se vor reuni la Alba Iulia pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei ţări, formată din oameni. Şi pentru că aniversăm 100 de ani de la naşterea României, organizatorii evenimentului au pregătit ceva extra: se va forma şi cel mai mare 100, în interiorul hărţii, astfel încât întreaga lume să afle despre momentul deosebit pe care-l trăim!

Potrivit organizatorilor, care au oferit detalii în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Primăria Alba Iulia, denumirea oficială a recordului este “Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”), iar planul arhitectural pentru evenimentul din 29 septembrie este realizat de Biroul de Proiectare Străjan şi acoperă întreaga arie de platou din zona de şant de la Poarta IV a intrării în Cetate. Aproximativ 7500 de oameni, coordonaţi de peste 300 de voluntari, vor ocupa această zonă, împărţită în 16 sectoare. Cu ajutorul a 5300 de pelerine negre (pentru evidenţierea hărţii României) şi a 2200 de pelerine albe (pentru evidenţierea numărului 100) participanţii vor pune în scenă acest record uimitor, care va fi omologat de o delegaţie de la Guiness World Records.

ELIT

Actualul record a fost atestat anul acesta în data de 12 februarie, când 3466 de oameni au format harta Myanmar-ului.

La finalul activării recordului mondial, participanţii se vor folosi de şepcuţele pe care le vor găsi în kitul de participare, pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României, într-un moment memorabil pentru toţi cei prezenţi.

#CelMaiMare100 are loc în cadrul festivalului Bucurie în Mişcare Alba lulia, organizat de Asociaţia 11even, cu sprijinul Kaufland România şi cu suportul Primăriei Municipiului Alba lulia.

Organizatorii au pregătit atât pe parcursul zilei de 29 septembrie, cât şi în 30 septembrie, o serie de activităţi sportive pentru toate vârstele, în Piaţa Cetăţii – zeci de spaţii de jocuri şi concursuri, teren de minifotbal, teren de streetball, jocuri de fun basketball, tir cu arcul, pista de slow-biking, careul olimpic de joacă, panou de escaladă de 6 m, cursa cu obstacole pentru copii şi multe altele. Pentru a marca #CelMaiMare100, scena Bucurie în Mişcare va găzdui în după-amiaza de 29 septembrie un extraordinar concert al trupei Subcarpaţi, recunoscută pentru felul în care uneşte trecutul cu prezentul în muzica sa.

Zona parcare autocare şi acces. Această zonă este poziţionată la Poarta VII a Cetăţii Alba Carolina (lângă Centrul Cultural Ryma).
Majoritatea parcărilor de autocare şi microbuze pentru grupurile de elevi din alte localităţi sunt poziţionate în această zonă şi vor fi marcate cu însemne speciale. Va exista o singură zona de acces în cadrul evenimentului; toate celelalte puncte de acces spre şanţurile Cetăţii Alba lulia vor fi blocate.

Zona de ridicare a kit-urilor. Este poziţionată în Piaţa Toboşarului, în interiorul şanţurilor Cetăţii, imediat după inrarea de la poarta a Vll-a. în cadrul acestei zone vor fi amplasate 16 corturi aferente celor 16 zone care formează planul arhitectural al recordului.

Punctele de acces spre zona de pre-activare. Sunt poziţionate imediat după zona de ridicare a kit-urilor şi sunt în număr de 8. Trecerea prin aceste puncte se va face după controlul de securitate, prin scanarea voucherelor individuale primite de fiecare participant în kit-ul de participare.

Zona de pre-activare. începe de la punctele de acces şi continuă pe o distanţă de aproximativ 800 de m până la intrarea în zona de record. Pe acest traseu, cei 151 de stewarzi vor prelua grupurile de participanţi şi vor pregăti intrarea în zona de record, în baza unui plan prestabilit.

Zona de record. Este poziţionată în şanţul de la Poarta IV a Cetăţii. în această zonă va fi desenat planul arhitectural al recordului, adică harta României şi numărul 100 în interiorul ei. Intrarea în zona de record se va face în grupuri de 50 de persoane însoţite de stewarzi, într-o ordine predefinită.

Zona de festival Bucurie în Mişcare. Este poziţionată în Piaţa Cetăţii şi în zonele adiacente. Va fi deschisă în 29 septembrie după ora 14 şi pe întreg parcursul zilei de 30 septembrie.

Asociaţia 11 even propune acest eveniment în special copiilor şi tinerilor, pentru că vrea să-i ajute să înveţe altfel despre Istoria României şi să le arate că şi lor le stă în putere să facă lucruri pozitive pentru ţară. Se mai pot face înscrieri – de grup, cu clasa sau individuale – până pe data de 21 septembrie, pe site-ul www.celmaimarel00.ro.

#CelMaiMare100 este realizat cu sprijinul Kaufland România şi cu suportul Primăriei Municipiului Alba lulia. Parteneri principali în organizarea evenimentului sunt Liga Studenţilor din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba lulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Program “Cel mai mare 100” – 29.09.2018

9.00 – 10.30 Acces eveniment & ridicare kit-uri (Poarta VII Ryma – Piaţa Toboşarului)
10.00 – 12.00 Acces în zona de preactivare şi împărţire în cele 16 zone (zona de şant de la Raţa Toboşarului spre Poarta IV)
12.00 – 13.00 Realizare record (zona de şanţ Poarta IV)
13.00 – 13.30 Evacuare participanţi spre Raţa Cetăţii

Program “Bucurie în Mişcare” / 29-30.09.2018

Sâmbătă

14.00 – 16.00 Activităţi sportive & probe de sunet Subcarpati (Piaţa Cetăţii / scena Pţa. Cetăţii)
16.00 – 16.30 Moment premiere Guinness & confetti (Scena Pţa. Cetăţii)
16.30 – 18.00 Concert Subcarpaţi (Scena Pţa. Cetăţii)
18.00 – 20.00 Activităţi sportive & zona de relaxare (Piaţa Cetăţii & zona de iarbă intrare Traseul celor 3 fortificaţii)
20.00 – 22.00 Mix MC Scenă & food (Scena Pţa. Cetăţii şi zone adiacente)

Duminică

10.00 – 19.00 Activităţi sportive & demonstraţii
(Piaţa Cetăţii / scena Pţa. Cetăţii / zona de iarbă intrare Traseul celor 3 fortificaţii / esplanada Catedralei Romano-Catolice )
13.00 – 17.00 Competiţii sportive (Baza sportivă Ţălnar)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| Frumuseți din inima Apusenilor: Două căprioare puse pe joacă surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni Camerele… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

67 de persoane sancționate de către polițiștii din Alba pentru nerespectarea măsurilor și normelor de protecție împotriva COVID-19. Activățile de verificare ale IPJ Alba continuă

Continuă activitățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba în vederea verificării modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Nevoie URGENTĂ de donatori la Centrul de Transfuzie Alba: Ce grupe de sânge au stoc insuficient

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba face un apel către cetățenii județului, pentru a dona de urgență sânge, în special cei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română, sărbătorit la 98 de ani de reprezentanți ai Armatei Române și oficialități

Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română a fost omagiat la împlinirea venerabilei vârste de 98 de ani de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a fost RENOVATĂ pentru iubitorii de carte, cu dizabilități

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este instituția publică de cultură care are rolul de a gestiona documente și baze de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 ianuarie: Exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș

Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 1100, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Depozitul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro