Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Parada militară de 1 Decembrie din Alba Iulia NU se va mai ține în acest an. Gabriel Pleșa: ,,Totuși, vor fi niște manifestări”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada militară de 1 Decembrie din Alba Iulia NU se va mai ține în acest an. Gabriel Pleșa: ,,Totuși, vor fi niște manifestări”

Parada ,,clasică” de 1 Decembrie din Alba Iulia din acest an nu va mai avea loc, din păcate, din cauza actualei pandemii de Covid-19. De asemenea, restul activităților specifice acelei zile vor fi atent planificate și monitorizate, pentru ca și regulie sanitare să poată fi respectate.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, a declarat pentru ziarulunirea.ro următoarele aspecte: ,,Îi anunț pe albaiulieni, referitor la Sărbătoarea Națională de 1 decembrie, că nu se va desfășura, din păcate, ca și în alți ani, datorită măsurilor luate pe scenariul roșu. Totuși, vor fi niște manifestări, pe care le stabilim astăzi într-o ședință împreună cu domnul Prefect și domnul Președinte al Consiliului Județean.

YouTube video

Probabil că Te Deum-ul din curtea Catedralei, depunerea de coroane de flori la personalitățile care au contribuit la Marea Unire, care se făceau în fiecare an, sigur, cu luarea măsurilor de protecție, vor rămâne valabile. Probabil, va fi și un mic spectacol tematic la Sala Unirii, sau primirea soliilor, asta dacă cei de la Suceava sau cei de la Târgoviște ne vor confirma participarea, dar sigur nu va fi parada militară, sigur nu vor fi spectacole în aer liber.

Vom încerca totuși să marcăm Ziua Națională cât putem de bine și atât cât ne va permite legea și măsurile de protecție în vigoare.”

Astfel, atât localnicii acestui oraș, cât și cei care vor dori să viziteze străzile sale cu ocazia acestei sărbători, vor fi primiți în niște condiții diferite față de ceilalți ani și un set de reguli mai stricte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea