VIDEO: Oana Badea și-a prezentat echipa cu care vrea să administreze Aiudul, după alegerile din iunie

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Candidatul PNL pentru primăria Aiud, Oana Badea, și-a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, echipa de consilieri cu care este convinsă că va câștiga cursa electorală din iunie. Pe liste se află atât oameni tineri, care nu au mai făcut politică dar s-au înscris în PNL special pentru a face administrație, cât și membri cu state vechi în partid, și cu experiență și rezultate concrete în legislaturile trecute. 

pnl aiud”Nu candidez din partea acelui PNL pe care l-am criticat. Și nu se poate pune semnul egal între construirea unui partid nou și traseismul politic. Noul PNL este rezultatul fuziunii prin contopire a PDL și PNL – un proces de reorganizare politică absolut legal. Începândcu anul 1997 și până la fuziunea din 2014 am fost membră a aceluiași partid. De la fuziune, obiectivul major a fost cel al construirii unei oferte administrative autentice pentru aiudeni. Alegerile locale sunt proba de foc a Nului PNL pentru că doar prin câstigarea lor se deschide oportunitatea schimbării modului de a face administrație. Întâi schimbăm administrația și apoi schimbăm politică”, a declarat Oana Badea.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ea și-a prezentat echipa precizând: ”Nu sunt si nu am fost niciodata singură. Aiudenii au în față, nu o listă de partid, ci o echipă de oameni realizați, foarte bine pregatiți și mai ales independenți, fără a avea nevoie de sinecuri pentru a trăi”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Lista candidaților susținuți de PNL pentru Primăria și Consiliul Local Aiud este următoarea:

1. Badea Iulia Adriana Oana
2. Georgiu Cosmin-Daniel
3. Fleșer Aurel
4. Câmpean Vasile
5. Bradea-Cristea Iosif
6. Năndrean Paul-Ioan
7. Vultur Vasile
8. Rus Iacob
9. Barb Cristian
10. Gâlea Gabriela Anamaria
11. Ranca Flaviu
12. Mihailă Adina Daciana
13. Toma Ovidiu Adrian
14. Barbu Anamaria
15. Urs Lunca Dorin Florin
16. Tătar Elena Cosmina
17. Maier Cosmin Sorin –
18. Bogdan Mircea
19. Bande Otniel Lucian
20. Berchi Ianos Ștefan
21. Ispas Ioan
22. Varga Ciprian
23. Radu Adrian Nicolae
24. Prof. Olievschi Elena

”Procesul de construire al echipei a lăsat ușile deschise membrilor celor două partide care nu aveau schelete în dulap șia deschis larg ușile oamenilor care n-au făcut niciodată politică. Domnul Alin Florea a fost invitat pe lista de consilieri locali a Noului PNL. Insă pentru a candida ar fi trebuit să renunțe la funcția publică pe care o ocupă în prezent. Alegerea i-a apartinut. Toți cei care hotărăsc să nu se implice în construirea Noului PNL sau se implică în alte zone politice rămân de fapt acolo unde au fost tot timpul, într-un grup de interese care a secătuit resursele aiudene. Despre asta este vorba la Aiud la aceste alegeri locale: despre schimbarea unei clici care se vrea direct sau indirect la butoanele Aiudului și care de 26 de ani doar demolează. Sunt Oana Badea și inainte de a fi om politic, sunt aiudean. Mi-am asumat construirea partidului aiudenilor, dincolo de doctrine. Nu lupt singură pentru schimbarea Aiudului: beneficiez de sprijinul Consiliului Județean Alba prin președintele Ion Dumitrel, și de suportul unei echipe de oameni extrem de bine pregătiți cărora le mulțumesc aici și acum pentru că-mi sunt alături!”, a mai spus candidatul PNL pentru Primăria Aiud.

Oana Badea i-a prezentat pe cei care i-au fost alături la conferința de presă astfel:

Cosmin Georgiu – ”Un Aiudean de nota 10 pentru că înainte de a alege să fie înscris pentru prima dată într-un partid, a avut inițiativă civică excepțională. Nu doar că lucrează într-un mediu privat, în care exactitatea este cuvântul de ordine, dar este și un iubitor al sportului. Are exact dimensiunea noului om politic pe care și-o poate dori un partid nou, așa cum va di PNL Aiud.

Dr. Vasile Câmpean – ”Una dintre bucuriile pe care pot spune că le am este aceea de a avea o platformă ecologistă în interiorul PNL, astfel că dacă pronunțăm numele domnului doctor, îl asociem cu Mișcarea Ecologistă din Aiud și cu lupta pentru spații verzi, pentru ecologizarea Aiudului, pentru tot ceea ce înseamnă verde”.

Dr. Paul Năndrean – ”Un new-entry în politica aiudeană. Îi mulțumesc că s-a alăturat echipei. Este medic stomatolog. Cum vă spuneam, este vorba de oameni pe picioarele lor, care nu au nevoie de sinecuri, ci vor să facă bine comunității aiudene”

Dr. Vasile Vultur – ”A înțeles și reașezarea listei într-o asemenea măsură încât tinerii să aibă șansa de a fi aleși, de a intra în zona de decizie și de aschimba modul de a administra. Dânsul are state vechi în politica aiudeană, în administrația aiudeana, de asemenea, și nu se leagă de niciun subiect controversat de când a ocupat funcția de consilier local în spațiul municipiului Aiud”.

Cristian Barb – ”Un nou-venit în PNL, profesor, care a ales să pună umărul la schimbarea feței administrației aiudene. Are proiecte frumoase cu elevi, a avut un proiect excepțional, până când finanțarea i-a fost luată, dar pe acele proiecte vom construi o ofertă excepțională în Aiud”

Gabriela Gâlea – ”Consilier la primul mandat în perioada 2012-2014, profesoară de Limba și literatura română cu rezultate și performanță deosebită. Nu cred să aibă un an fără un elev cu rezultate deosebite la o competiție națională. Ceea ce o definește este performanța”.

Daciana Mihăilă – ”Profesor și consilier psihopedagog la Școala Axente Sever din Aiud, o veche luptătoare pentru performanță în administrația aiudeană, rămasă în această echipă de mult timp”.

Anamaria Barbu – ”este pentru prima dată pe o listă de consilieri. Este implicată în mișcarea de tineret de la Aiud”.

La întâlnirea cu presa a participat și Sorin Bumb, administrator public al județului Alba, care a confirmat faptul că echipa de candidați PNL din Aiud va beneficia de susținerea liderilor partidului, din punct de vedere politic, dar și a Consiliului Județean Alba, din punct de vedere administrativ, după ce va câștiga alegerile și va începe să-și pună în practică proictele pe care le are pentru municipiu:

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

23 Comentarii

o aiudean 5 mai 2016 at 22:46

Bai Nea Campeanu ‘ cred ca ai ales gresit ! Wrong choice ar spune englezu ‘!

o aiudean 5 mai 2016 at 23:30

Doamna ti-a promis postul , dar nu stiu daca poate ! Sa nu fie mai rau ! Sa „AUZIM” de bine ! 🙂

Intre Bare 6 mai 2016 at 6:18

Pe tanti soptitoarea am vazut-o. Da’ Funeriu ? Unde-i Funeriu ?

comsa 6 mai 2016 at 7:24

doamne fereste imi fac sfanta cruce !
sunte-ti toti o apa si-un pamant!
RUSINE!!!

de groaza 6 mai 2016 at 7:41

Mă, voi aiudenii sunteti masochisti? Nu vreti sa trăiti si voi intr- un oras curat si frumos.Nu vreti sa va conduca oameni de bun simt, care au realizat ceva in viata lor. Nu vreti sa iesiti din mizerie. Oana Badea e in toate felurile, e soptitoarea lui funeriu, e asa si pe dincolo! E singura voastră sansa, deschideri bine ochii! Singura! Altfel o sa zaceti in orasul-comuna al judetului Alba!

Maya 6 mai 2016 at 8:59

Singura noastra sansa?Daca ea este singura noastra sansa inseamna ca suntem tare inapoiati.Fara nici o jignire dar haideti sa privim lucrurile per ansamblu.Oana Badea este in administratia aiudeana de 4 ani, doar cat stiu eu.Este profesoara dar nu am auzit vreun elev sa mearga din mainile ei la concursuri, olimpiade si alte activitati prin care sa faca cinste rolului de profesor.Da….da…..o sa deschidem bine ochii.

Andrei 6 mai 2016 at 8:33

Domnule Campean nu mai mestecati guma ca pareti dezinteresat de ce se intampla in jurul dumneavoastra.Sau chiar sunteti? Doamna Oana Badea unde v-ati bronzat asa? Domnule Sorin Bumb, de ce spuneti ca de acum Aiudul va avea parte de ajutor din partea Consiliului Judetean?Pana acum de ce nu a avut?

PICOL 6 mai 2016 at 8:53

Si unde este experienta in administratie a echipei? Nu este destul sa vrei sa faci ceva pentru oras daca nu ai si resurse dintre care cea umana este cea mai importanta. Cei prezenti nu cred ca au o experienta relevanta. Deci, ca si aparat de specialitate se va lucra tot cu oameni lui Josan care sunt angajati in primarie. Vrem sa vedem din partea Oanei un program de dezvoltare clar si bazat pe calcule economice si nu pe idei. NU CRED CA VA MERGE ASA

Sabin 6 mai 2016 at 9:17

DragaMaya, Oana Badea a fost 4 ani consilier local, mereu in minoritate, in opozitie. Stii prea bine. Apoi, olimpiade la materia predată de ea, nu am auzit prin tara sa se fi desfasurat. Dar daca iti place mocirla in care trăiesti, alege Liviu Rusu. Restul candidatilor nu au nici o sansa oricum.

marcel 6 mai 2016 at 9:56

Niciunul nu are experienta in investitii publice ceea ce are nevoie orasul. Niciunul nu a lucrat cu proiecte de investitii. Niciunul nu este un manager de succes care sa stie produce si gestiona resurse. SE vede ca este o echipa formata de un profesor. Daca ei reprezinta ultima sansa atunci cred ca orasul e pierdut oricum.

PICOL 6 mai 2016 at 11:24

CORECT Marcele: doctorii, profesori, invătatori, ingineri vor sa performeze administratia fara sa aiba minima experienta cu ce se mananca. Intrebati pe vreunul ce atributii are consilierul local sau Consiliul Local sau etapele premergaoiare unei investiti publice sau ceva de bugetele publice. Vor fi PRAF. Poate vor avea bafta la alegeri din cauza gretei ce a lasat-o Josan in Aiud, dar sa faca ceva sunt slabe sanse.

picolici 6 mai 2016 at 20:18

unii au mai fost consilieri si stiu cu ce se mananca si investitiile si ce atributii are un consilier. nu exista consilieri de profesie, trebuie sa fi facut fiecare ceva in viata lor pana acum

Coco 6 mai 2016 at 11:34

Investitiile le dictează nevoile orasului, ei gestioneaza bugetul spre realizarea lor.

PICOL 6 mai 2016 at 13:12

hehe COCO nu prea esti la zi. Programul de investiti este aprobal de Consiliul Local, prioritizat de Consiliul Local iar prioritizarea se face printr-un raport cost-eficienta dezbatut in Consiliu intre oameni care trebuie sa aiba minima experienta.

Coco 6 mai 2016 at 20:24

Si eu ce am zis? Ca in functie de nevoile orasului si banii din buget, se face un program de investitii, il aproba consiliul local si il pune in aplicare aparatul executiv. Programul il impune primarul si e votat de majoritatea consilierilor. Raportul cost-eficienta il fac angajatii primariei, consilierii doar il dezbat si aproba sau nu. Nu e de ajuns sa stii, trebuie sa si vrei sa faci ceva pentru oameni. Si cei care au condus pana acum stiu bine. Si cu ce se mananca investitiile si ce atributii au consilierii si cum functioneaza consiliul local, tot. Si la ce ne-a folosit?

CUCU 6 mai 2016 at 15:59

Picol , ai dreptate , dar uitandu-ne pe listele de la PNL , UDMR si Restul (n-am vazul lista PSD-ului ) apar oameni noi , care pot forma un Consiliu local interesat de AIUD si care doresc ceva pt aiudeni , nu doar pt ei , cum au fost tovarasii Josan si Rusu. 20 de ani au trecut peste Aiud , degeaba tovarase Rusu si tovarase Josan …
In rest fiti sanatosi …

pdleu vechi nu nou 6 mai 2016 at 21:11

Mie imi place mullltttt de doctor vultur .Asta ii specialistu lui peste ca bogdan si alții .Nu știu de unde or apărut dar eu nu ii votez .

Pok 6 mai 2016 at 22:16

„beneficiez de sprijinul Consiliului Județean Alba prin președintele Ion Dumitrel „(pe Hava l-a uitat intentionat cred).Oricum …ce ar trebui sa intelegem? Ca are „pile”??…stiam asta…altfel nu ajungea candidat pt.postul de primar.Lista ?(sau echipa??)…Arbitrii de fotbal au…pompieri si profesori pensionari …idem,un doctor subinginer (o premiera de „titulatura”).Ce mai…se vede clar ca e de „spectru larg” Mai lipsesc ceva oameni priceputi in administratie…dar sa nu fim cusurgi,chiar perfect nu e posibil intotdeauna.

cacao 6 mai 2016 at 22:45

Va tot plângeri ca va conduc coruptii, hotii si penalii. Va trebuie oameni noi in politica, fara pata. Iar daca PNL si UDMR au adus anul acesta oameni curati, noi, cu drag de Aiud, scuipati pe ei. Atunci stati in continuare in rahatul in care v-ati obisnuit!

bau bau 7 mai 2016 at 11:17

de cand este Oana Badea curata?:)

aiudeanul 7 mai 2016 at 0:24

Aline stiu sigur ca vei citi mesajul asta.E mare pacat ca nu ai continuat singur. MULTI OAMENI AU VAZUT IN TINE O SPERANTA TANARA NEASERVITA A AIUDULUI. Oana si plevusca ei nu pot face fata la PLOBLEMELE reale ale orasului. Sper ce peste 4 ani vein candida singur.

Dumitru 7 mai 2016 at 15:22

I-a fost frica lui Alin sa candideze singur, mai bine sta ascuns si il sustine pe Liviu Rusu din umbra. Mai bine isi testa acum notorietatea, la vot, daca era barbat politic. Dar ia exemplu de la mentorul Josan si sapa la temelia PNL, sustinand candidatul PSD. Mai mare rusinea!!!

marius 7 mai 2016 at 7:20

Astemptam cu interes sa /si prezinte si culorile sub care va evolua echipa in acest scurt campionat.
Nu cred ca se pune problema capitanul, dar am dori sa stim, in caz de esec, cine va fi portarul care va incasa golurile si cine vor fi jucatorii de rezerva care/i vor inlocui pe titulari.
E adevarat ca/n cazul in care Badea va castiga, se va infiinta la Aiud muzeul Oana Badea Cartan şi functia se secretar de STAT pentru invatamant şi de ALERGAT, pentru alegator?
Oana ar trebui sa nu uite ca Stefan a fost mic desi unii spun ca fost mai mult cremvuşt.
După ce a revolutionat invatamantul, speram sa revolutioneze si Aiudul.
E adevarat ca la Aiud se deschide o fabrica de pantofi, numai pentru primari şi una de bichini pentru primariţe?
PS. Oana ar trebui să nu uite ca: covorul de asfalt nu se bate pe bătotor şi linia intreruptă nu s-a trasat din lipsă de vopsea.
PS1. În primărie se intră fără pălărie pe cap şi fără aroganţă pe faţă.
PS2. Sa nu uite ca scaunul de primar este mobil, aşa că-n caz de victorie poate pleca cu el acasă.
PS3. Ca să n-o tragă curentul pe gaura cheii să astupe toate gărurile dinn birou, inclusiv gaura neagră.
PS4. Şampania se bea din pahare cu picioarele înalte, nu ca ale ei.
PS5. Am inţeles că toţi viitorii primari PNL- au adoptat modelul Johannis- nu vorbesc decât cu gura inchisă.
Vă dorim succese şi să nu uitaţi de fese.

Comentariile sunt oprite