Rămâi conectat

Ştirea zilei

Video| Nodul rutier Sebeș care va face conexiunea dintre autostrada A10 și A1, la ora macaralelor: Au fost ridicate primele grinzi metalice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nodul rutier Sebeș care va face conexiunea dintre autostrada A10  Sebe-Turda și A1 Orăștie-Sibiu, la ora macaralelor: Au fost ridicate primele grinzi metalice

Premieră la nodul rutier Sebeș care va face conexiune dintre autostrada A10 Sebe-Turda și A1 Orăștie-Sibiu. Antreprenorul general al lotului 1, firma italiană Pizzarotti a început de ieri să ridice tăblierul metalic la breteaua 2, pe sensul se mers Deva-Turda cu ajutorul unei macarale de 600 de tone de la cunoscuta firmă Deme Macarale.

Astăzi s-a ridicat o altă grindă din tăblier metalic la breteaua 5 care va face conexiunea cu sensul giratoriu existent lângă Kronoșpan cu drumul național și indirect cu A1, cu ajutorul unei macarale de 300 de tone, de la aceeași societate.

Ridicarea și montarea tăblierului metalic sunt lucrări premergătoare pentru realizarea supratraversărilor la autostrada A1, punctul culminat fiind în data de 10 octombrie a.c. când se va închide circulația pentru a se lansa grinzile chiar deasupra autostrăzii existente pentru bretele 2 și 5.

YouTube video

Eusebio Caretta, directorul Pizzarotti a explicat telefonic pentru ziarul Unirea  că în perioada 4-8 octombrie a.c. vor fi efectuate lucrări care nu presupun închiderea circulației, aceast lucru fiind necesar doar în data de 10 octombrie, când vor fi lansate grinzile de tăblier metalic chiar deasupra autostrăzii A1:

”În intervalul 4 – 8 octombrie se vor monta deschiderile la ambele structuri, lucrări ce se vor desfășura în partea de Sud a șantierului, înspre Sebeș. Acestea nu presupun închiderea circulației pe A1. Ulterior, macaralele vor fi relocate în partea de Nord, pentru lansarea propriu-zisă a tăblierelor în vederea realizării celor două supratraversări. Aceste operațiuni presupun închiderea circulației pe A1 Sebeș – Turda între Nod rutier Sebeș Nord (Lancrăm) și Nod Rutier Sebeș Vest (Vințișoara) timp de 24 de ore, în intervalul 10 octombrie, ora 8.00 – https://youtu.be/TL1XnTu8XFI11 octombrie, ora 8.00”

Potrivit unui comunicat IMPRESA PIZZAROTTI & C.S.p.A., în calitate de Antreprenor General în cadrul contractului ”Proiectare și execuție Autostrada Sebeș-Turda, Lot 1, km 0+000 – km 17+000” informează participanții la trafic că pentru continuarea lucrărilor de realizare a Nodului Rutier Sebeș (conexiunea A10 cu A1 și DN 1) sunt programate următoarele activități:

YouTube video

– Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN05 – Pasaj pe breteaua 5 (km 0+293) peste autostrada A1, care face conexiunea între autostrada A 10 cu DN 1 prin sensul giratoriu existent al Nodului Rutier Sebeș Nord (Lancrăm);

– Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN02 – Pasaj pe breteaua 2 (km 0+860) peste autostrada A1, care face conexiunea între autostrăzile A 10 și A1, sens de mers Orăștie-Turda.
În data de 10.10.2019 va începe atât montarea deschiderii centrale a tablierului metalic la pasajul PN05, cât și montarea deschiderii centrale a tablierului metalic la pasajul PN02, iar circulația rutieră pe autostrada A1 se va închide între Nodul Rutier Sebeș Nord (Lancrăm) și Nodul Rutier Sebeș Vest (Vințișoara) și se va devia pe DN 1(E81) și DN 7 (E68).Traficul rutier pe autostrada A1 va fi închis timp de 24 de ore, respectiv până în data de 11.10.2019, ora 08:00.

Precizăm că în cazul în care condițiile meteorologice nu vor fi favorabile pentru efectuarea activităților menționate, lucrările vor fi reprogramate”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea