Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO| Nicolae Furdui Iancu, moment emoționant la casa „Crăișorului munților”: „În munții Abrudului stau feciori Iancului”

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Nicolae Furdui Iancu, moment emoționant la casa „Crăișorului munților”: „În munții Abrudului stau feciori Iancului”

Sâmbătă, 10 septembrie, la Casa Memorială Avram Iancu din satul Incești sute de persoane au asistat la slujba religioasă de pomenire a eroului, urmată de momente evocatoare susținute de Nicolae Furdui Iancu, Dumitru Acu, Tiberiu Groza, Ion Cârje și Veta Biriș.

Printre momentele cele mai emoționante ale manifestării au fost cântecele patriotice cântate de celălalt moț Iancu, Nicolae Furdui. Cei prezenți au cântat alături de marele artist albaiulian versurile melodiilor și l-au aplaudat la scenă deschisă.

Nicolae Furdui-Iancu a reuşit să cucerească sufletele românilor cu vocea sa, cu cântecele sale, unul mai frumos decât altul, dar şi datorită felului său de a fi, atuuri care l-au plasat printre cei mai respectaţi şi iubiţi interpreţi de muzică populată din România.

Avram Iancu (1824 – 1872) a fost unul dintre principalii eroi ai mişcărilor revoluţionare din anii 1848 şi 1849. A fost omul de care şi-au legat speranţele marea parte a moţilor implicaţi în acţiunile politice şi în luptele de apărare a comunităţilor de români din Transilvania acelor vremuri. Iancu a rămas în istorie ca un simbol al patriotismului, dar şi ca un personaj controversat, pentru că unele dintre acţiunile sale au fost mai puţin înţelese. Istoricii români l-au numit erou naţional, iar în prezent Iancu unul dintre cele mai omagiate personaje din istoria Transilvaniei.

FOTO: Facebook – Tiberiu Groza

Video: Facebook – Volcov Claudiu-Vasile


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea