Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

VIDEO Mircea Hava: Investiţie de 25 milioane euro în Zona de dezvoltare a municipiului Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VCST, o companie belgiană specializată în industria componentelor auto, va deschide la Alba Iulia o investiţie a cărei valoare este de circa 25 milioane euro. Mai precis, compania va deschide aici un punct de lucru unde se vor produce roţi dinţate pentru diferite mărci de autoturisme – Volvo, Volkswagen, DAF.

Ca valoare, aceasta este cea mai importantă investiţie din municipiu din ultimele două decenii. Investitorii belgieni au achiziţionat deja de la Primăria Alba Iulia 5 hectare de teren în Zona de dezvoltare industrială a municipiului Alba Iulia, lângă compania Supremia, contra sumei de 1,1 milioane lei.

Potrivit primarului Mircea Hava, lucrările propriu-zise pentru ridicarea capacităţilor de producţie vor începe la sfârşitul lunii martie 2012 iar cel mai probabil producţia va porni în 2013. În total vor fi create 200 de locuri de muncă pentru albaiulieni. „Discuţiile cu cei de la VCST au durat destul de mult şi nu vă ascund că au încercat şi în alte judeţe, Braşov, Sibiu, însă s-au oprit la Alba Iulia pentru că au fost foarte mulţumiţi de deschiderea pe care Primăria le-a arătat-o. Mai puţin mulţumiţi au fost de felul cum s-au purtat discuţiile cu furnizorii de utilităţi, gaz, curent, care de obicei au o grămadă de cerinţe, însă i-am sprijinit în aceste demersuri şi lucrurile s-au rezolvat. Sper ca Alba Iulia să fie capabilă să ofere forţa de muncă pe care cei de la VCST o caută, dacă nu vom aduce angajaţi din alte localităţi ale judeţului, de la Cugir, Ocna Mureş”, a declarat azi primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava.

VCST s-a angajat să finalizeze investiţia până la jumătatea anului 2013 când va începe şi producţia propriu-zisă. Compania belginaă mai are capacităţi din producţie în Mexic, China, Detroit (USA), Germania şi Blegia.

Primarul Mircea Hava a dezvăluit ieri că există discuţii şi cu alţi investitori interesaţi de Zona de dezvoltare a municipiului, însă cele mai avansate sunt cele purtate cu o firmă elveţiană din industria alimentară. „Dacă discuţiile se vor concretiza, în toamnă vom semna un nou contract prin care se vor crea în Alba Iulia încă 400 de locuri de muncă”, a adăugat Hava. Primăria Alba Iulia pune gratuit la dispoziţia investitorilor interesaţi parcele de teren situate în Zona de dezvoltare industrială a municipiului de la Drâmbar, însă firmele pot opta şi pentru cumpărarea terenului. Singura investiţie realizată până acum aici este cea a companiei producătoare de condimnete Supremia care a cheltuit circa 9 milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea