VIDEO Mircea Hava: Investiţie de 25 milioane euro în Zona de dezvoltare a municipiului Alba Iulia

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

VCST, o companie belgiană specializată în industria componentelor auto, va deschide la Alba Iulia o investiţie a cărei valoare este de circa 25 milioane euro. Mai precis, compania va deschide aici un punct de lucru unde se vor produce roţi dinţate pentru diferite mărci de autoturisme – Volvo, Volkswagen, DAF.

Ca valoare, aceasta este cea mai importantă investiţie din municipiu din ultimele două decenii. Investitorii belgieni au achiziţionat deja de la Primăria Alba Iulia 5 hectare de teren în Zona de dezvoltare industrială a municipiului Alba Iulia, lângă compania Supremia, contra sumei de 1,1 milioane lei.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Potrivit primarului Mircea Hava, lucrările propriu-zise pentru ridicarea capacităţilor de producţie vor începe la sfârşitul lunii martie 2012 iar cel mai probabil producţia va porni în 2013. În total vor fi create 200 de locuri de muncă pentru albaiulieni. „Discuţiile cu cei de la VCST au durat destul de mult şi nu vă ascund că au încercat şi în alte judeţe, Braşov, Sibiu, însă s-au oprit la Alba Iulia pentru că au fost foarte mulţumiţi de deschiderea pe care Primăria le-a arătat-o. Mai puţin mulţumiţi au fost de felul cum s-au purtat discuţiile cu furnizorii de utilităţi, gaz, curent, care de obicei au o grămadă de cerinţe, însă i-am sprijinit în aceste demersuri şi lucrurile s-au rezolvat. Sper ca Alba Iulia să fie capabilă să ofere forţa de muncă pe care cei de la VCST o caută, dacă nu vom aduce angajaţi din alte localităţi ale judeţului, de la Cugir, Ocna Mureş”, a declarat azi primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

VCST s-a angajat să finalizeze investiţia până la jumătatea anului 2013 când va începe şi producţia propriu-zisă. Compania belginaă mai are capacităţi din producţie în Mexic, China, Detroit (USA), Germania şi Blegia.

Primarul Mircea Hava a dezvăluit ieri că există discuţii şi cu alţi investitori interesaţi de Zona de dezvoltare a municipiului, însă cele mai avansate sunt cele purtate cu o firmă elveţiană din industria alimentară. „Dacă discuţiile se vor concretiza, în toamnă vom semna un nou contract prin care se vor crea în Alba Iulia încă 400 de locuri de muncă”, a adăugat Hava. Primăria Alba Iulia pune gratuit la dispoziţia investitorilor interesaţi parcele de teren situate în Zona de dezvoltare industrială a municipiului de la Drâmbar, însă firmele pot opta şi pentru cumpărarea terenului. Singura investiţie realizată până acum aici este cea a companiei producătoare de condimnete Supremia care a cheltuit circa 9 milioane de euro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

16 Comentarii

dolfi 9 februarie 2012 at 15:12

desteapta miscare mai mirciulica… ca sa nu mai zica p*limea ca nu sunt locuri de munca

Mircea TRIFU 9 februarie 2012 at 15:22

In ultima vreme primarul HAVA coordoneaza mai multe vinzari de terenuri din proprietatea ALBEI IULII.In contextul in care primariA inca mai are de retrocedat terenuri celor indreptatiti sa le detina ca urmare a faptului ca le-au avut in proprietate inainte de razboi el vinde..Respectarea legii 18 se face in spiritul mentalitatii ca „”mai dai dracului,vremea lor a fost,acum e a noastra””Acesta va fi unul din obiectivele noastre ,celor de la P.N.T.C.D in anul viitor sa incercam sa oprim aceste demersuri necinstite.

luly 9 februarie 2012 at 23:22

sceDute si ia-te de mina cu Florin Roman si aruncati-va amindoi in mures (gunoaielor!!!).

Aurelian 9 februarie 2012 at 23:27

Trifule „cainele moare de drum lung, si prostul de grija altuia”!

KKK 9 februarie 2012 at 15:34

Investitia asta mai mult ca sigur este o vrajeala din ciclul „Vine Carefour la Alba Iulia langa Alsting” pe care impostorul cu mustata o lansa in campania din 2008. Bai „mustacila”… chiar daca este adevarat degeaba aduci in Alba Iulia investitori care ofera doar salariul minim pe economie + bonuri de masa ca de asa ceva NU este nevoie. Cine nu ma crede sa caute date pe internet si sa vada unde mai au astia in lume fabrici si o sa inteleaga cam de fel de investitor „strategic” este aceasta firma belgiana.

Mihai 9 februarie 2012 at 15:46

Na ,tot ii bine ca se face o platforma industriala la Drambar.De la firma belgiana cat ai luat spaga ?De dragul locuitorilor urbei, si pentru noi locuri de munca ,nu-ai facut-o tu. Ceva tot a trebuit sa intre si in buzunarul tau. Mai ales pentru sprijinul cu institutiile de la gaz, curent. Mai faci demersurile si la Apa Ctta, si Salprest, si te rezolvi cu o suma frumusica.Asta este plata ca vei crea pulimii noi locuri de munca.Discutii ai mai avut si cu alti investitori, dar daca nu au dat spaga, n-au fost terenuri, nici interes din partea primariei Alba Iulia.Inseamna ca la campania din vara ai cu ce te lauda.Nu de alta ,dar este ceva nou. Ca de canalizari, strazi noi, bazinul olimpic,piste pentru biciclisti, trotuare, zone verzi, modernizarea cetatii,monitorizarea iesirilor din municipiu, etc ne-am cam saturat.Mai schimba repertoriul.FAPTE NU VORBE!!!!!!!!!!!!!

... nu conteaza ... 9 februarie 2012 at 16:06

Auzi la prostu… „satelitii de la roti” !!! Bai primare alea sunt roti dintate satelit nu satelitii de la roti, asa cum te faci de ras in public, dar la cata inginerie stii tu nici nu ma mira ca faci astfel de confuzii si debitezi atatea ineptii. Barem de nu te-ai fi inconjurat NUMAI de consilieri incompetenti poate mai indrazneau sa te si corecteze cand este cazul si sa nu te lase sa te faci de ras in public. Inca ceva… Masinile unelte cu program nu sunt cu „computere in spate” ba prostane. Mai cauta cu guogăl sa vezi ce anume este o masina unealta cu program si dupaia refa conferinta de presa. As fi curios sa stiu daca terminologia din industria chimica iti este la indemana sau nu ca doar esti inginer ce dracu !

alexandru 9 februarie 2012 at 17:03

s-au repezit postacii sa muste. lasand la o parte orice intriga politica, aceasta veste este o realizare a primarului hava. daca mai aduce inca una de acest gen il votez pe viata. cu conditia sa continue si inverzirea orasului.puieti tineri si inca o investitie. hai ca poti nea mircea.acum e momentul.am intrat timid pe piata de componente auto.e o piata in plina expansiune.felicitari celor care au reusit sa duca aceste negocieri la bun sfarsit. judetul alba duce o lipsa acuta de fabrici, asteptam cu interes si continuarea planurilor bosch la blaj si noi investitii la alba.si insist nea mircea: ce te costa un parc industrial? fa si acest pas important.tine de tine mircea hava.capacitate ai, influenta ai, terenuri la centura sunt. facem dora gard, infrastructura si reclama.oricum felicitari.nu crdeam sa traiesc ziua in care in alba iulia se va construi o fabrica adevarata.

nnn 9 februarie 2012 at 17:18

Singura lui realizare este averea pe care o detine.

Ionel 9 februarie 2012 at 17:45

Hai domle Alexandru ca esti o mare figura . Acum cateva saptamani te rugai de Florin Roman sa rezolve cu factura de la APA si il asigurai de simpatia ta si acum il pupi in fund pe Hava ca iti promite o fabrica dupa ce acum cateva luni erai cel mai acid comentator vis-a-vis de Parcul Custozza si investitiile din cetate. Cred ca esti acelasi Alexandru. Nu stiu ce joc joci, dar miroase a coloane indoite.

Andrei 9 februarie 2012 at 18:10

Felicitari Primariei, Primarului, Opozitiei, …etc oricui aduce investitii in ALba Iulia. Daca se si concretizeaza este un lucru benefic pentru Alba Iulia. Aici chiar ca nu mai au ce chibiti clasicii. A luat, nu a luat spaga nici nu ma intereseaza, e o investitie in Alba de care era mare nevoie. Si la mai multe Mircea sau cine i-a adus pe Belgieni. Asa se castiga voturi!!!!! Asa se inchid guri. Daca tot asa ar tine-o sa tot fie campanie electorala in Romania e numai in beneficiul nostru.

Tetea 9 februarie 2012 at 19:14

Domnisoara ziarista piesele respective sunt pt producatorul de camioane DAF nu TAF,TAF este utilajul care scoate lemenele din padure pe un drum mai accesisibil! :))

Ioana.Piticariu 9 februarie 2012 at 21:02

Am corectat, multumesc!

Nelu M 9 februarie 2012 at 20:17

Alba Iulia are nevoie de investitii in domeniul productiv.Si nu de oricare.Ma refer la ceea ce poate oferi un investitor strain la capitolul venit salarial.Pentru ca nu avem mare nevoie de locuri de munca,platite la nivelul salariului minim pe economie.Cred ca totul nu este decit un fel de…..mesaj electoral ieftin.Pentru ca in atitia ani de mandat,daca se voia atragerea unor investitori si creerea a 200-250 locuri de munca/mandat,am fi avut in prezent cel putin 800-1000.Si tot atiti someri in minus. In alba Iulia exista foarte multi oameni care nu au de lucru,dar nu mai figureaza statistic pe lista somerilor,pentru ca nu mai primesc ajutorul de somaj.Ar fi bine sa se intimple asemenea lucruri in Alba Iulia,dar intrebarea este:de ce doar in anii electorali,”alesii nostrii se gindesc la lucruri serioase!”

Costel* 9 februarie 2012 at 21:34

Da, este un mesaj electoral transmis de domnul Hava prin pixul doamnei Andreea Pora de Alba. Domnul Mircea a facut pentru campania de anul acesta rost de roti dintate, poate urmeaza curelele de transmisie pentru ca din punct de vedere „Corintic” domnul Mircea sta foarte bine.Dar sa nu uit dupa cate am inteles de si sunt din Alba Iula ca sa pot sa circul prin Cetatea Szabo-ului trebuie sa optin pasaport. Poate ne pune nea Mircea o pila sa-l optinem mai repede si contra unei sposorizari cat mai rezonabile.

albanezu 10 februarie 2012 at 10:48

Firma este serioasa daca a cumparat terenul .Nu conteaza salariul pe care il va oferi initial salariatilor .important e ca se creeaza o baza pentru atragerea si altor investitori .Sunt convins ca Alba Iulia dispune de multi oameni calificati , in stare sa manuiasca o masina de prelucrat cu comanda numerica .
E singura sansa sa iesim din anonimat si sa se revitalizeze orasul .
La Cluj n-a comentat nimeni salariile pe care le oferea Nokia.Daca respecta regulile fiscale din Romania , restul se poate renegocia ,cresteri de productivitate vor duce la cresteri de salarii etc

Comentariile sunt oprite