Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Ministrul Sănătății: „Sistemul de sănătate din unele județe dă semne de blocaj” 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Ministrul Sănătății: „Sistemul de sănătate din unele județe dă semne de blocaj”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în ședința de Guvern, că deși situația din valul 5 nu este critică, totuși spitalele încep să dea semne de blocaj.

„Aceasta evolutie ne asteptam sa mai dureze cel putin doua saptamani, pana pe 10 februarie, iar un trend descendent o sa schimbe datele problemei. Sistemul de sanatate din unele judete da semne de blocaj. Va dau un exemplu, judetul Cluj are cea mai mare rata de spitalizare din tara, 68% din paturi sunt blocate si daca se ajunge la 75%, saptamana viitoare o sa luam prima decizie de inchidere a scolilor intr-un judet. La ATI suntem undeva sub 40% grad de ocupare dar sunt judete unde avem probleme si e posibil sa incepem de saptamana viitoare transferul intre judete, lucru care s-a mai intamplat”, a afirmat Rafila.

Un număr de 31.683 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.572 mai puţin decât în ziua anterioară.

Un număr de 7.834 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, cu 486 mai mult decât în ziua anterioară, dintre care 704 sunt copii.

În secţiile ATI sunt internaţi 731 de pacienţi, cu 39 mai mult decât în ziua anterioară, iar 12 sunt copii. Dintre cei 731 de pacienţi internaţi la ATI, 620 sunt nevaccinaţi.

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.588 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre care 397 în Bucureşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Simulare Bacalaureat 2024: BAREMELE de corectare și notare la Limba Română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Simulare Bacalaureat 2024: BAREMELE de corectare la Limba Română Baremul de corectare pentru proba la Limba Română de la simularea Bacalaureat 2024 a fost publicat de Ministerul Educaţiei. Citește și: FOTO| SUBIECTELE la Simulare Bacalaureat 2024, la Limba Română: Ce au avut elevii de liceu de rezolvat Baremul pentru profilul real şi profilul tehnologic: Baremul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea