Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Mai mulți polițiști din Câmpeni sunt vizați de o anchetă penală pentru ABUZ în serviciu, după ce un tânăr a fost atacat. Șeful lor a fost demis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce un tânăr din Bistra a semnalat că la un local ce aparţine unui om al legii sunt încălcate regulile impuse de pandemie, acesta a fost agresat. Evenimentul a avut loc în data de 31 ianuarie 2021. Mai mulţi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Câmpeni din Alba sunt vizaţi de o anchetă penală, ca urmare a acestui eveniment.

Incidentul a avut loc în 30 ianuarie 2021. Un bărbat aflat într-o maşină a fost atacat cu o rangă de o persoană necunoscută, cu faţa acoperită cu o cagulă, în faţa unui local din comuna Bistra.

Dorel Rîşteiu a susţinut că agresunea a avut loc după ce a sunat la 112 şi a anunţat că restaurantul era deschis după ora 21.00. Bărbatul a postat mai multe imagini pe reţeaua de socializare cu momentele în care a reclamat situaţia, dar şi cu maşina cu geamurile sparte şi rănile pe care le-a avut, în urma atacului.

Atacul a avut loc după ce au plecat echipajele de Poliţie, sosite după apelul la 112. Restaurantul aparţine unui poliţist din Câmpeni şi este administrat de soţia acestuia şi o altă rudă.

Trei dosare sunt instrumentate de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care au preluat ancheta de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni. Într-un dosar sunt cercetaţi penal doi bărbaţi, care sunt acuzaţi de loviri sau alte violenţe, respectiv distrugere.

Victima agresiunii a făcut, de asemenea, plângeri împotriva a patru poliţişti din Câmpeni, pentru abuz în serviciu, favorizarea infractorului şi divulgarea de informaţii secrete. O altă plângere vizează un alt poliţist şi o persoană, pentru ameninţare. Dosarele sunt, deocamdată, în stadiul de cercetare a faptelor şi nu s-a început urmărirea penală pentru niciuna dintre pesoanele indicate de victimă.

YouTube video

Dorel Rîşteiu afirmă că ancheta ar putea fi ”îngropată” dacă dosarele vor fi retrimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, procurorii de aici fiind obligaţi să lucreze cu poliţişti care sunt colegi cu cei acuzaţi de el.
”Procurorul de caz a renunţat la acuzaţia noastră de tentativă de omor, fără să se efectueze nicio cercetare. Dupa identificarea agresorilor, poliţia şi procurorul de caz nu au luat nicio măsură preventivă. Mai mult de atât procurorul ne-a respins nenumărate cereri de a studia dosarul”, a precizat victima agresiunii, care susţine că au fost stabiliţi, totuşi, principalii agresori.

O anchetă a fost derulată şi în interiorul IPJ Alba. Una dintre concluzii a fost schimbarea comandantului Poliţiei oraşului Cîmpeni. Astfel, comisarul de poliţie Grigore Sorin Popa a fost demis de la conducerea Poliţiei Câmpeni şi a fost împuternicit şef al Poliţiei oraşului Baia de Arieş pe o perioadă de şase luni. Subcomisarul de poliţie Valentin Balea a fost trimis de la Baia de Arieş la conducerea Poliţiei oraşului Zlatna.

La Câmpeni a fost numit comandant inspectorul de poliţie Sorin Ilie Puşcaşu-Barna. Acesta are o misiune complicată, având în vedere că în ultimii ani structura de poliţie din cel mai important oraş al Munţilor Apuseni a devenit o instituţie dominată de interese personale ale angajaţilor. Cazul poliţistului care deţine restaurantul din Bistra nu este singular. Şi alţi colegi ai acestuia administrează, prin interpuşi, afaceri la nivel local.

O altă decizie a vizat numirea comisarului şef de poliţie Dan Toma ca şef al Secţiei de Poliţie Rurală Câmpeni, ce are în subordonare posturile de poliţie din Albac, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Scărişoara, Sohodol, Vidra, Vadu Moţilor. Toate numirile au fost făcute începând cu data de 1 martie 2021 şi nu au fost anunţate oficial de IPJ Alba.

sursa:adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea