Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| La Ocna Mureș viața merge înainte: Lucrările la ”Băile Sărate” nu sunt încetinite de coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrările la ”Băile Sărate”, simbolul orașului Ocna Mureș timp de aproape 100 de ani, nu sunt încetinite de pandemia de coronavirus și prind contur pe zi ce trece, devenind din idee și proiect, o realitate palpabilă.

Lucrările au început în toamna anului 2018, stadiul de realizare fiind de peste 60%. Deşi termenul iniţial de construcţie era până în vara anului 2021, constructorul dă dovadă de o mobilizare exemplară, fiind posibilă finalizarea proiectului în cursul acestui an sau cel târziu în martie 2021.

Pe lângă băi, există încă o investiție, care va amenaja tot ce înseamnă terenul din zona Băilor Sărate,pentru ca turiștii să aibă o imagine plăcută. Va fi un complex sportiv cu terenuri de sport, piste de alergare, piste de bicicletă și tot ce înseamnă peisagistică, arbori, arbuști, gazon și utilități.

”Baza de Tratament și Agrement în Ocna Mureș” este produs al parteneriatului dintre Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, pentru revigorarea orașului Ocna Mureș din punct de vedere turistic și balneo-climateric.

YouTube video

„Lucrările nu au stagnat din cauza crizei medicale, ele continuă, nu ne gândim să oprim această lucrare, bineînțeles din punct de vedere financiar această criză ne afectează ca pe toată lumea, încasăm mai puțin decât încasam înainte și asta se reflectă în bugetul orașului, dar sperăm că economia va porni cât de repede și nu vom întâmpina greutăți în a finanța toate investițiile din oraș. Vreau să amintesc că în oraș sunt investiții de peste 15 milioane de euro, nu este doar aceasta, sunt multe altele pe care nu vrem să le oprim pentru că ele generează plus valoare.

Încasările reduse din această perioadă nu vor afecta investiția, sperăm să nu se agraveze situația și încercăm să gestionăm foarte bine tot bugetul, încât să nu oprim această investiție și toate celelalte care există în oraș.

Avem investiții pe fonduri europene de 8 milioane de euro acum în derulare și încă 4 milioane în așteptare. Pentru că am auzit de multe ori spunându-se, de ce nu luați fonduri europene, aceste proiecte pe fonduri europene se gestionează în felul următor: consiliul local plătește la constructor după care recuperează banii de la cei care gestionează aceste fonduri. Ca să accesezi fonduri europene mai întâi trebui să ai acești bani. Primăria Ocna Mureș a accesat fonduri europene atât cât poate duce bugetul, suntem la limita bugetului dar o să rezistăm.

Stadiul fizic al lucrării, dacă ne referim la construcție este undeva la 65-70 %, dar urmează finisajele care sunt foarte scumpe și partea de instalații care este foarte importantă pentru baza de agrement. Stadiu total este undeva în jur de 60 %, atât din punct de vedere al bugetului cât și al execuției.

Investiția se va finaliza în termenul contractual, adică undeva până în mai anul viitor. Noi vrem să terminăm mai repede această investiție, pentru că, constructorul este avansat, suntem cu toate plățile la zi atât noi cât și Consiliul Județean. Dacă nu vom termina în decembrie vom termina în martie, oricum în perioada contractuală se va termina această investiție. A nu se face confuzie că vom și da în funcțiune această investiție, pentru că urmează tot felul de autorizări, care știm cum se obțin.

În ceea ce privește scăderea încasărilor din venituri ale primăriei Ocna Mureș, vă pot spune doar un capitol care este foarte relevant pentru a nu se întelege că tot bugetul a scăzut cu 40 %. Din IVG, adică impozitul pe venit, pe salariu și pe profit al firmelor care au sediul social și punctul de lucru în Ocna Mureș, scăderea este undeva la 40-50 %. Sperăm să nu scadă mai mult și economia să-și revină. În bugetul primăriei scăderea se reflectă cu aproximativ 2 miliarde de lei vechi pe lună”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Locul unic pentru cea mai mare puritate de sare, de 98%, care a pus orașul pe harta europeană a stațiunilor balneo-climaterice și care în anii 2000 era pe o pantă descendentă, renaște acum prin construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea