Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | La Gârbova, rânduială ca la sași: Stradă cu sistem de colectare a apelor pluviale subteran

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO | La Gârbova, rânduială ca la sași: Stradă cu sistem de colectare a apelor pluviale subteran

Pe strada Mihai Eminescu din Gârbova au loc lucrări de modernizare, cu un element inedit pentru comune, un sistem de colectare a apelor pluviale subteran.

Pentru o comună este ceva deosebit pentru că s-a renunțat la clasicele șanțuri și rigole și tot sistemul de scurgere a apelor este în subteran. Astfel de sistem există numai în orașe, de regulă, în comune folosindu-se rigolele.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Gârbova, veche comună săsească, dă lecții și poate fi exemplu pentru multe alte primării din judet și chiar din țară.

Se lucrează la sistemul de scurgere al apelor pluviale, se realizează un sistem mai modern, mai nou, unde se preia apa subteran, se realizează niște guri de colectare din 20 în 20 de metri, pentru a lărgi strada și a avea zone verzi și zone de parcare cât mai practice pentru cetățeni.

Toate canalele de scurgere sunt subterane, mai avem o mini-rigolă care captează apa și preia subteran.

S-a lucrat foarte mult, echipa mea de proiectare mi-a ascultat ideile. Lucrând în construcții o viață întreagă mai ai o experință în plus în a moderniza o stradă, în a moderniza chiar și o comună.

YouTube video

Sistemul de scurgere cu șanțuri incomodează și vizibil și practic cetățenii și, având în vedere că avem un număr foarte mare de mașini trebuie să asigurăm oamenilor sisteme de parcare plus zonele verzi la care țin foarte mult.

Citește și: Zonă de agrement cu ștrand, lac și bărci, în construcție, într-o comună din Alba: Va fi deschisă în această vară

Pe strada Mihai Eminescu sunt două proiecte diferite. Sistemul de scurgere a apelor pluviale este finalizat în proporție de 80%, iar sistemul de tramă și modernizare a străzii cu trotuare, inclusiv spații verzi, undeva la 50%.

Sperăm că la sfârșitul lunii august să fie finalizată lucrarea”, a declarat primarul Ioan Muntean.

Cele două proiecte sunt finanțate integral din bugetul local, cu suma totală de aproximativ 1.5 milioane de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea