Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Zonă de agrement cu ștrand, lac și bărci, în construcție, într-o comună din Alba: Va fi deschisă în această vară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zonă de agrement cu ștrand, lac și bărci, în construcție, într-o comună din Alba: Va fi deschisă în această vară

Cetățenii din zona Gârbova de Sebeș, dar și locuitorii din zona Sebeș-Alba Iulia, pentru că distanța e foarte mică, mai ales că la Cunța e un nod rutier la autostrada A1, se vor putea bucura de o minunată zonă de agrement, cu ștrand și un lac cu bărcuțe, urmând ca pe viitor zona să se dezvolte și cu o zonă de glamping și restaurant.

„Cu ani în urmă, din lipsă de fonduri ale Primăriei, nu ne puteam desfășura activitatea aici și am ajuns la un consens, cu Consiliul Local, să scoatem în concesiune să putem moderniza zona de agrement”, a declarat primarul Ioan Muntean pentru ziarulunirea.ro.

Licitația publică pentru terenul de peste 15.000 de mp care va fi modernizat a fost câștigată de firma CONLAN.

În zonă de agrement a fost deja amplasat un cort pentru evenimente, montat provizoriu, pe viitor urmărindu-se proiectarea unui mini-hotel de 3-4 stele.

YouTube video

În ceea ce privește zona fostului ștrand, deja se lucrează la amenajarea unei piscine de aproximativ 130 mp, iar plaja exterioară depășește 200 mp.

Pentru cei care vor dori să se relaxeze, în zona lacului va fi construit nou ponton cu câteva bărcuțe pentru plimbare pe apă.

Lucrările ar trebui să fie finalizate la jumătatea lunii august, când va fi dată în folosința zona de piscină: ”Suntem în ultima etapă, într-o zi, maxim două, o să înceapă hidroizolarea, după care o să începem alimentarea cu apă. Stațiile de filtrare sunt și ele deja venite. Pe partea de ponton și de lac, posibil să nu reușim chiar până la jumătatea lunii august să dăm drumul și la bărcuțe, din cauza nivelului de apă puțin scăzut”.

Investițiile însă nu se opresc aici, iar partea din spate va fi amenajată cu o zonă de glamping, unde turiștii se vor putea caza la cort. Cu timpul, probabil într-un an sau doi, se are în vedere crearea de facilități pentru luat masa, eventual un restaurant.

Pentru început se va apela însă la câteva chioșcuri mobile, cu burgeri și băuturi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia „Cupa Cetății” a fost organizată la Deva și a reunit peste 200 de sportivi de la 22 de cluburi din toată țara. Medalia de aur a fost obținută de către cugireanca Daria-Alexandru Mihaiu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea