VIDEO. Ioan Dîrzu: Nu sunt de acord cu schimbarea stemei judeţului Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul unei conferinţe de presă a PSD Alba, preşedintele partidului Ioan Dîrzu şi inspectorul general al ISJ Alba, Dorin Sandea şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de schimbarea stemei judeţului Alba care a înlocuit sigiliul lui Avram Iancu. Schimbarea stemei reprezintă un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Alba, criticat dur de Ioan Dîrzu și consilierii județeni social-democrați care au votat împotriva adoptării actului administrativ. Ioan Dîrzu şi Dorin Sandea au susţinut că înlocuirea stemei nu a fost justificată făcându-se în urma unei discuţii de pe site-ul Consiliului Judeţean, nu în urma unei discuţii publice clare şi transparente care să ofere temeinicie acestei decizii.

Eu personal, organizaţia şi consilierii judeţeni care au votat împotrivă, nu suntem de acord cu stema judeţului, nu suntem de acord ca Avram Iancu să fie exclus din stema judeţului. Eu simt ca un ardelean, m-am născut în zona Munţilor Apuseni, simt patriotismul care din păcate a vrut să fie exclus. Nu sunt de acord cu această poziţie şi mă voi bate pentru acest lucru. Vrem să găsim modalităţi legale ca această decizie a CJ să fie atacată” a declarat preşedintele PSD în cadrul conferinţei de presă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Deputatul PSD consideră imaginea lui Avram Iancu reprezentativă pentru judeţul Alba. “Sigiliul lui Avram Iancu este mai reprezentativ pentru judeţul nostru decât coroana de oţel.  Dacă alţii au considerat din 2003 că nu a trebuit schimbarea stemei, ne-am găsit noi specialişti să schimbăm acest lucru şi să excludem tocmai sigiliul lui Arvam Iancu. Prin acest lucru au anulat simbolul judeţean”. Întrebat de jurnalişti de ce nu este de acord cu actuala stemă, Ioan Dîrzu a răspuns cu o întrebare “de ce nivel au fost specialiştii care au hotărât acest lucru? 2, 3 sau ¾?” a conchis acesta.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dorin Sandea a declarat că în contextul regionalizării nu este o soluţie schimbarea stemei mai ales în acest moment. “Când toată lumea inclusiv Consiliul Judeţean se luptă ca judeţul Alba să devina centru de regiune administrativă în condiţiile modificării de constituţie, iar noi vrem să captăm atenţia ca judeţul nostru nu să dispară ci să devina centru de regiune. Nu este momentul potrivit, eventual să ne preocupe propuneri de stema pentru viitoarea regiune a cărei conduceri vrem să o preluam” a declarat Dorin Sandea, inspectorul general al ISJ Alba.

Ieri, în calitate de deputat, Ioan Dîrzu s-a aflat la Abrud cu ocazia comemorării a 164 de ani de la uciderea în centrul Abrudului a 88 de cetăţeni prin împuşcare şi spânzure. Acesta a consemnat nemulţumirea cetăţenilor abrudeni vizavi de schimbarea stemei judeţului Alba. „M-au întrebat mulţi oameni: unde-s ăia care au schimbat stema lui Avram Iancu. Noi îl vrem pe Avram Iancu” a completat preşedintele partidului.

Conform spuselor membrilor PSD în a doua parte a săptămânii viitoare o să vină cu propuneri legate de stema judeţului.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Comentarii

talis 10 mai 2013 at 14:37

comunistii astia nu vor sa renunte la stema comunista. nu suporta ca pe noua stema e si coroana regala. Darzule mai bine ne-ai da apa la Abrud ca te-am votat. acu faci rahatul praf, ca Dragnea nici nu te cunoaste si n-o sa primesti niciun ban pt. alimentarea cu apa la Abrud cum ne-ai promis. Abrudenii trebuie sa stie ca Darzu le va rezolva problema apei in 2016, inainte dfe alegeri. sa traiti cum ati votat!

Lucian 11 mai 2013 at 7:07

Nu l-a intrebat nimeni la Abrud „unde-s „aia” care au schimbat stema” !!La Abrud oamenii vorbesc frumos. Respecta evenimentele si protocolul acestora. El a venit la inca o baie de multime si habar n-a avut la ce vine ca dovada si discursul fara substanta. Nu l-a intrebat nimeni nimic la modul public iar intrebarile din carciuma , la masa rosie de dupa…nu se pun!!Darzu a mai punctat un eveniment de bagare in seama la Abrud…sa se bucure de el cat inca mai poate. Din ce in ce mai multi isi dau seama ca nu a facut si nu va face nimic nimic pentru oamenii de acolo. Pacat de ei!

Aurelian 12 mai 2013 at 11:32

Alo, Darzule, se aude? Unde Dracu, ai gasit acest specimen cu privirea senila, si aceste „2 capete patrate”, cu care te afisezi in public?

Lulu 12 mai 2013 at 12:31

Crezi ca ne intereseaza ca dumneavoastra nu sunteti de acord?
Nu ati facut nimic, absolut nimic de cind ati fost ales senator. La Bucuresti nu vorbiti mai nimic si veniti aici sa….recuperati timpul pierdut.
Am avut incredere in dumneavoastra si..incepeti incet, incet sa ma faceti sa nu o mai am. Incepe sa imi fie sila sa mai citesc ziarele locale sau sa ma uit la posturile locale de televiziune ca..nu vad decit aiureli politice, cearta si…idei timpite.
Face-ti ceva nu mai vorbiti aiurea.Face-ti ceva ptr judetul Alba nu mai dati vina unul pe altul, ca niciunii nu sunteti mai buni !

Comentariile sunt oprite