Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Ioan Dîrzu: Nu sunt de acord cu schimbarea stemei judeţului Alba

Publicat

în

În cadrul unei conferinţe de presă a PSD Alba, preşedintele partidului Ioan Dîrzu şi inspectorul general al ISJ Alba, Dorin Sandea şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de schimbarea stemei judeţului Alba care a înlocuit sigiliul lui Avram Iancu. Schimbarea stemei reprezintă un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Alba, criticat dur de Ioan Dîrzu și consilierii județeni social-democrați care au votat împotriva adoptării actului administrativ. Ioan Dîrzu şi Dorin Sandea au susţinut că înlocuirea stemei nu a fost justificată făcându-se în urma unei discuţii de pe site-ul Consiliului Judeţean, nu în urma unei discuţii publice clare şi transparente care să ofere temeinicie acestei decizii.

Eu personal, organizaţia şi consilierii judeţeni care au votat împotrivă, nu suntem de acord cu stema judeţului, nu suntem de acord ca Avram Iancu să fie exclus din stema judeţului. Eu simt ca un ardelean, m-am născut în zona Munţilor Apuseni, simt patriotismul care din păcate a vrut să fie exclus. Nu sunt de acord cu această poziţie şi mă voi bate pentru acest lucru. Vrem să găsim modalităţi legale ca această decizie a CJ să fie atacată” a declarat preşedintele PSD în cadrul conferinţei de presă.

Deputatul PSD consideră imaginea lui Avram Iancu reprezentativă pentru judeţul Alba. “Sigiliul lui Avram Iancu este mai reprezentativ pentru judeţul nostru decât coroana de oţel.  Dacă alţii au considerat din 2003 că nu a trebuit schimbarea stemei, ne-am găsit noi specialişti să schimbăm acest lucru şi să excludem tocmai sigiliul lui Arvam Iancu. Prin acest lucru au anulat simbolul judeţean”. Întrebat de jurnalişti de ce nu este de acord cu actuala stemă, Ioan Dîrzu a răspuns cu o întrebare “de ce nivel au fost specialiştii care au hotărât acest lucru? 2, 3 sau ¾?” a conchis acesta.

Electrica Furnizare Discount

Dorin Sandea a declarat că în contextul regionalizării nu este o soluţie schimbarea stemei mai ales în acest moment. “Când toată lumea inclusiv Consiliul Judeţean se luptă ca judeţul Alba să devina centru de regiune administrativă în condiţiile modificării de constituţie, iar noi vrem să captăm atenţia ca judeţul nostru nu să dispară ci să devina centru de regiune. Nu este momentul potrivit, eventual să ne preocupe propuneri de stema pentru viitoarea regiune a cărei conduceri vrem să o preluam” a declarat Dorin Sandea, inspectorul general al ISJ Alba.

Ieri, în calitate de deputat, Ioan Dîrzu s-a aflat la Abrud cu ocazia comemorării a 164 de ani de la uciderea în centrul Abrudului a 88 de cetăţeni prin împuşcare şi spânzure. Acesta a consemnat nemulţumirea cetăţenilor abrudeni vizavi de schimbarea stemei judeţului Alba. „M-au întrebat mulţi oameni: unde-s ăia care au schimbat stema lui Avram Iancu. Noi îl vrem pe Avram Iancu” a completat preşedintele partidului.

Conform spuselor membrilor PSD în a doua parte a săptămânii viitoare o să vină cu propuneri legate de stema judeţului.

Publicitate

Politică Administrație

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Publicat

în

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Credem că cea mai bună soluție este prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, a declarat luni seară liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ședința liderilor partidelor din coaliția de guvernare.

„S-a avut această discuție (referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali – n.r.). Credem că cea mai bună soluție în acest moment este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a declarat Marcel Ciolacu după ședința coaliției de guvernare.

Pensiile speciale pentru primari, consilieri și președinți de consilii județene au fost introduse prin Codul administrativ din 2019, însă au fost prorogate în fiecare an.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Electrica Furnizare Discount

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Publicat

în

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Liderii PSD și PNL se reunesc luni atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 13.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Propunerea PSD pentru funcția vacantă de subprefect de Alba: Un cunoscut medic din județ, în cărți

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare