Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Ioan Dîrzu: Nu sunt de acord cu schimbarea stemei judeţului Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei conferinţe de presă a PSD Alba, preşedintele partidului Ioan Dîrzu şi inspectorul general al ISJ Alba, Dorin Sandea şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de schimbarea stemei judeţului Alba care a înlocuit sigiliul lui Avram Iancu. Schimbarea stemei reprezintă un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Alba, criticat dur de Ioan Dîrzu și consilierii județeni social-democrați care au votat împotriva adoptării actului administrativ. Ioan Dîrzu şi Dorin Sandea au susţinut că înlocuirea stemei nu a fost justificată făcându-se în urma unei discuţii de pe site-ul Consiliului Judeţean, nu în urma unei discuţii publice clare şi transparente care să ofere temeinicie acestei decizii.

Eu personal, organizaţia şi consilierii judeţeni care au votat împotrivă, nu suntem de acord cu stema judeţului, nu suntem de acord ca Avram Iancu să fie exclus din stema judeţului. Eu simt ca un ardelean, m-am născut în zona Munţilor Apuseni, simt patriotismul care din păcate a vrut să fie exclus. Nu sunt de acord cu această poziţie şi mă voi bate pentru acest lucru. Vrem să găsim modalităţi legale ca această decizie a CJ să fie atacată” a declarat preşedintele PSD în cadrul conferinţei de presă.

Deputatul PSD consideră imaginea lui Avram Iancu reprezentativă pentru judeţul Alba. “Sigiliul lui Avram Iancu este mai reprezentativ pentru judeţul nostru decât coroana de oţel.  Dacă alţii au considerat din 2003 că nu a trebuit schimbarea stemei, ne-am găsit noi specialişti să schimbăm acest lucru şi să excludem tocmai sigiliul lui Arvam Iancu. Prin acest lucru au anulat simbolul judeţean”. Întrebat de jurnalişti de ce nu este de acord cu actuala stemă, Ioan Dîrzu a răspuns cu o întrebare “de ce nivel au fost specialiştii care au hotărât acest lucru? 2, 3 sau ¾?” a conchis acesta.

Dorin Sandea a declarat că în contextul regionalizării nu este o soluţie schimbarea stemei mai ales în acest moment. “Când toată lumea inclusiv Consiliul Judeţean se luptă ca judeţul Alba să devina centru de regiune administrativă în condiţiile modificării de constituţie, iar noi vrem să captăm atenţia ca judeţul nostru nu să dispară ci să devina centru de regiune. Nu este momentul potrivit, eventual să ne preocupe propuneri de stema pentru viitoarea regiune a cărei conduceri vrem să o preluam” a declarat Dorin Sandea, inspectorul general al ISJ Alba.

Ieri, în calitate de deputat, Ioan Dîrzu s-a aflat la Abrud cu ocazia comemorării a 164 de ani de la uciderea în centrul Abrudului a 88 de cetăţeni prin împuşcare şi spânzure. Acesta a consemnat nemulţumirea cetăţenilor abrudeni vizavi de schimbarea stemei judeţului Alba. „M-au întrebat mulţi oameni: unde-s ăia care au schimbat stema lui Avram Iancu. Noi îl vrem pe Avram Iancu” a completat preşedintele partidului.

Conform spuselor membrilor PSD în a doua parte a săptămânii viitoare o să vină cu propuneri legate de stema judeţului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea