Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| INCREDIBIL! Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în Lunea Rusaliilor, lucrări complexe de relocare a rețelelor electrice de înaltă tensiune la Teiuș și Sântimbru

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în Lunea Rusaliilor, lucrări complexe de relocare a rețelelor electrice de înaltă tensiune la Teiuș și Sântimbru

Chiar dacă a fost weekend prelungit datorită Sărbătorii de Rusalii, echipele SC Electromontaj SA Bucureşti au lucrat în continuu în ultimele zile pentru a face cale liberă autostrăzii Sebeş – Turda, prin relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune de pe lotul 2 dintre Alba Iulia şi Aiud.

În zona localităƫii Sântimbru s-au montat deja izolatoarele şi conductoarele pe 3 dintre cei 4 stâlpi noi ai reƫelei aeriene de 110kV, iar dacă totul va decurge normal, relocarea liniei din această zonă se va finaliza chiar săptămâna aceasta.

Ultimul foraj pentru relocări rețele de energie electrică în zona Teiuș:

YouTube video

În zonele bretelor de acces la nodul rutier dintre Galda de Jos şi Teiuş, precum şi în zona podului CFR din apropierea gării Teiuş astăzi erau în plină desfăşurare lucrările de foraj pentru executarea fundaƫiilor pe piloni ale stâlpilor noi ai reƫelor de 110kV.

Finalizarea lucrărilor de relocare a reƫelor de 110kV în zona podului CFR este extrem de importantă deoarece realizarea ei va da posibilitatea firmei Aktor să continue lucrările la pasajul de peste calea ferată, unul dintre ultimele obstacole majore de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda.

„După felul în care constructorul care execută lucrările s-a mişcat în ultimele săptămâni, sunt absolut convins că la mijlocul lunii iulie vor fi finalizate toate relocările reƫelor de 110kV de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda. Din partea noastră au tot sprijinul pentru ca lucrările să poată fi executate în cel mai scurt timp posibil, sper ca şi vremea să fie favorabilă în următoarele săptămâni.” a declarat în exclusivitate pentru ziarul Unirea directorul structurii regionale Alba a SDEE Transilvania Sud, ing.Marius Ceteraş.

Relocări rețele de energie electrică în zona Sântimbru:

YouTube video

Reamintim că lucrările de relocare LEA 110kV de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda se execută în 3 zone

În localitatea Sântimbru se vor demonta 2 stâlpi ai reƫelei de înaltă tensiune şi se vor monta 4 stâlpi noi pentru a asigura eliberarea culoarului autostrăzii. Stâlpii au fost deja realizaƫi, în luna iunie urmând a fi realizată devierea reƫelei electrice pe noul amplasament.

În zona bretelelor de acces la nodul rutier dintre Galda de Jos şi Teiuş se vor demonta 2 stâlpi şi se vor monta 3 stâlpi noi. Un stâlp a fost deja realizat, ceilalƫi doi urmând a fi montaƫi în cursul lunii iunie.

Cele mai complexe lucrări se execută în zona podului de cale ferată din apropierea staƫiei CFR Teiuş, unde relocarea reƫelor de înaltă tensiune se face în vederea construirii pasajului de trecere peste calea ferată. În această zonă se demontează 5 stâlpi şi se montează alƫi 5 stâlpi de înaltă tensiune pentru devierea reƫelelor pe noul amplasament. În prima parte a săptămânii a fost realizată partea mai dificilă a lucrării, care a constat în montarea a doi stâlpi speciali şi realizarea supratraversării peste calea ferată, în săptămânile următoare urmând a fi realizată montarea celorlalƫi stâlpi şi devierea reƫelelor electrice pe noul amplasament.

Având în vedere mobilizarea de pe şantier a firmei care execută lucrările, SC Electromontaj SA Bucureşti, dacă condiƫiile meteo vor fi favorabile şi nu vor apare situaƫii speciale în sistemul energetic naƫional care să nu permită executarea unor lucrări, este de aşteptat ca la finalul lunii iunie sau în prima parte a lunii iulie să fie finalizată relocarea tuturor reƫelelor electrice de 110kV din culoarul autostrăzii Sebeş – Turda de pe lotul 2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea