Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | Imagini SPECTACULOASE de pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Lotul 1, filmat integral din dronă, în ziua inaugurării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum arată lotul 1 al autostrăzii A10, Sebeș-Turda, în ziua inaugurării, filmat integral din dronă

Circulația rutieră pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a fost deschisă joi, 3 noiembrie, începând cu ora 16.30, după ce tot astăzi a avut loc inaugurarea tronsonului, în prezența ministrului Transpoturilor, Lucian Bode.

Cum arată lotul de 15 kilometrii, în ziua inaugurării, se poate vedea într-un videoreportaj din dronă, realizat joi, de ziarulunirea.ro

„Faptul că azi reușim să dăm în trafic un obiectiv de infrastructură mare, mult așteptat de români, și mă refer evident la lotul 1 din autostrada A10 Sebeș – Turda este rezultatul unei munci asidue, a unei implicări serioase din partea CNAIR, a antreprenorului, al subcontractorilor acestuia și este dovada faptului ca pentru Guvernul liberal, investițiile în infrastructura de transport reprezintă priorități în actul de guvernare. Concluzia este doar una: se poate și în România să construim infrastructură de transport într-un ritm accelerat”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor la inaugurarea lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

Citește și: VIDEO| Se circulă pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia: Traficul rutier, deschis de la ora 16:30

Miercuri, în ultima zi înainte de deschidere pe lotul 1 al autostrăzii A10 încă se lucra intens la parapeți, semnalizare și marcaje, iar la sensul giratoriu din șoseaua de centură a Municipiului Alba Iulia, care face legătura cu breteaua de conectate la nodul rutier Alba Iulia Sud, încă nu era turnat ultimul strat de asfalt sau stratul de uzură, acestă operațiune find terminată în cursul zilei de astăzi.

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, filmat integral din dronă:

YouTube video

Nu mai puțin de 4 asfaltatori – Europe Expres, Elis Pavaje, Florea Grup și Strabag – au fost aduși de către antreprenorul lotului 1, Pizzarotti, care a avut o mobilizare extraordinară în ultima lună. S-a asfaltat de dimineața până seara târziu, pe întuneric, la lumina proiectoarelor. În ultimele 2 săptămâni, pe acest lot de autostradă s-a asfaltat de parcă ar fi sfârșitul lumii, iar de aceste asfaltări ar depinde salvarea ei!

Circulația pe Autostrada A10, lotul 1 între Sebeș și Alba Iulia se va deschide fără ca nodurile de la capete, cel de la Sebeș și cel de la Alba Iulia Nord, să fie terminate complet. La Sebeș legătura cu DN1 și implicit cu autostrada A1 se va face prin sensurile giratorii existente, prin intermediul bretelelor mici, 5 și 6.

Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi finalizat complet și se va putea circula normal până la Alba Iulia Nord, la km 14.8, unde drumul se va îngusta la o bandă pe sens, iar intrarea/ieșirea de pe autostradă pe această zonă se va face doar virând la dreapta.

Practic cineva care coboară la Alba Iulia Nord de pe autostradă și vrea să ajungă la Alba Iulia, va trebui să facă dreapta spre Sântimbru, să se întoarcă la sensul giratoriu de lângă Astoria, pe breteaua pe care se circulă în prezent spre Alba Iulia.

La fel, cei care vor să intre pe autostradă dinspre Turda vor trebui să intre în vechiul sens giratoriu de la Alba Iulia Nord și să se întoarcă pe breteaua existentă pentru a vira dreapta spre autostradă.

Vizita pe lotul 1 filmată de la sol:

YouTube video

Există promisiuni din partea antreprenorului, că până de Crăciun s-ar putea da în circulație drumul de pe vechiul amplasament al DN-ului. Întrucât nodul rutier Alba Iulia Sud este complet, este de preferat ca la început să fie folosit acesta, mai ales dacă primăria Alba Iulia va instala un sens giratoriu în Partoș, care le va permite șoferilor ca fâcând stânga pe lângă pasarelă să se întoarcă spre Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea