VIDEO| Imagini SPECTACULOASE cu un căprior care se plimbă prin zăpadă, în Parcul Natural Apuseni
Imagini spectaculoase cu un căprior în Parcul Natural Apuseni au fost surprinse într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei ale ROMSILVA.
Animalul a fost surprins înaintând prin stratul generos de zăpadă, cel mai probabil în căutare de hrană.
Masculul este mai mare decat femela si mai robust, dar se diferentiaza si prin podoaba capilara – coarnele robuste, lungi de 20-30 cm, rotunde in sectiune transversala, cu suprafata aspra si trei varfuri scurte pe fiecare ramura.
Căpriorul este un mamifer ierbivor care are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite.
Căpriorul se hrănește în principal cu frunze, dar mănâncă și lucernă, trifoi, grâu sau orz.
RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Îmbrăcămintea de altădată, readusă la viață de un tânăr antreprenor din Alba: Articole autentice din lână, create cu consțiința valorilor tradiționale din Apuseni
FOTO | Îmbrăcămintea de altădată, readusă la viață de un tânăr antreprenor din Alba: Articole autentice din lână, create cu consțiința valorilor tradiționale din Apuseni Petruța Andrei Nicolae, un tânăr antreprenor, în vârstă de 33 de ani, reușește să readucă la viață îmbrăcămintea de altădată cu conștiința valorilor tradiționale din zona Apuseni, într-un atelier din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 13 ore
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!