Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Imagini SPECTACULOASE cu un căprior care se plimbă prin zăpadă, în Parcul Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Imagini spectaculoase cu un căprior în Parcul Natural Apuseni au fost surprinse într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei ale ROMSILVA.

Animalul a fost surprins înaintând prin stratul generos de zăpadă, cel mai probabil în căutare de hrană.

Masculul este mai mare decat femela si mai robust, dar se diferentiaza si prin podoaba capilara – coarnele robuste, lungi de 20-30 cm, rotunde in sectiune transversala, cu suprafata aspra si trei varfuri scurte pe fiecare ramura.

YouTube video

Căpriorul este un mamifer ierbivor care are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite.

Căpriorul se hrănește în principal cu frunze, dar mănâncă și lucernă, trifoi, grâu sau orz.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea