Ziarul Unirea

VIDEO: IMAGINI ȘOCANTE de la locul crimei din Mediaș. Recidivistul i-a aplicat 11 lovituri de cuțit victimei

Imagini șocante surprinse în fața unui club din Mediaș, unde un tânăr de 25 de ani a fost înjunghiat mortal.

Camerele de supraveghere din fața clubului Șerabeva de pe strada Stadionului, au surprins momentul în care tânărul de 25 de ani este înjunghiat de autorul crimei. El a mai fost lovit și de alți amici ai acestuia, scrie orademedias.ro.

În imaginile suprinse de o cameră de supraveghere se pot observa mai multe persoane care aleargă pe o stradă din Mediaş. La un moment dat, una dintre acestea alunecă pe zăpadă, cade şi este ajunsă din urmă. În acel moment, persoana căzută este lovită cu cruzime şi înjunghiată de mai multe ori într-un picior. Atacatorul i-a secţionat artera femurală şi, ca urmare a pierderii mari de sânge, a decedat la spital.

ELIT

Citește și: FOTO: Cine este recidivistul din Alba care a ucis un tânăr de 25 de ani în fața unui club din Mediaș

Tânărul decedat se numeşte Marius Costăchescu, avea 25 de ani, şi era originar din judeţul Prahova. Atacatorul este un recidivist din Alba, Marius Rusu, de 30 de ani, eliberat în luna mai 2018 din închisoare după ce a beneficiat de legea privind recursul compensatoriu.

Citește și: Rusu Marius, recidivistul din Alba care a înjunghiat mortal un tânăr din Mediaș a beneficiat de 408 de zile câştigate în urma aplicării legii privind recursul compensatoriu

Agresorul a fugit imediat după atac, dar a fost prins de poliţiştii din Alba, duminică, în Blaj, unde îşi are domiciliul. Pe imagini se poate vedea fizionomia agresorului, care seamnă cu cea a persoanei reţinute, precum şi faptul că avea un cuţit. Conflictul a izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de tineri aflaţi într-un club din Mediaş. Scandalul a început în interiorul clubului şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost eliberat condiţionat în luna mai 2018, după aproape 10 ani de închisoare. Rusu Marius a fost condamnat în 2010, la 13 ani de închisoare, pentru tentativă de omor şi tentativă de omor deosebit de grav. Potrivit deciziei de la Judecătoria Deva, bărbatul a beneficiat de 408 de zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis.

Citește și: FOTO: Recidivist din Alba, eliberat în baza recursului compensatoriu, care a ucis un tânăr în Mediaș, depistat și reținut de polițiști

În lipsa legii privind recursul compensatoriu, condamnatul ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare. Marius Rusu a efectuat aproape 10 ani de închisoare. Dacă nu primea cele 400 de zile de libertate ar mai fi stat cel puţin 1 an după gratii.

În 2010, Rusu Marius a fost condamnat, definitiv, pentru faptele din 2008, la un total de 22 de ani şi 6 luni pentru trei infracţiuni: 9 ani pentru tentativă de omor, 12 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor deosebit de grav, 1 an de închisoare pentru port ilegal de armă albă în public.

Ulterior, a fost contopită şi pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru tâlhărie, din 2008. Instanţa a aplicat pedeapsa cea mai mare şi un spor de 6 luni, rezultând, în final, condamnarea de 13 ani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419