VIDEO| Imagini incredibile cu o ursoaică și puiul ei viteaz, filmați în timp ce se joacă în jurul unui ochi de apă într-o pădure din Apuseni

Imagini incredibile cu o ursoaică însoțită de puiul ei au fost surprinse de o cameră a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, amplasată într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, echipament care monitorizează animalele săbatice din rezervație.

Elit ELIT

Camera de supraveghere este montată într-o poiană în care apar ursoaica și puiul ei. În imagini mai apare și un al treilea urs, atras și el de ochiul de apă din pădure.

„Imagini încântătoare din viața de zi cu zi a unei ursoaice și a puiuțului ei viteaz, înregistrate de una din camerele de monitorizare a animalelor sălbatice din Parcul Natural Apuseni. Ursoaicele sunt afectuoase și protectoare cu puii lor și, în același timp, devotate, stricte și sensibile”, au scris reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Conform statisticilor, pădurile din România adăpostesc cea mai mare populație de urși din Uniunea Europeană. Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Acesta are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni și se află pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419