Rămâi conectat

Sport

VIDEO: Gicu Grozav, start fabulos de sezon în Ungaria | Dublă în ultima rundă și 5 goluri în 4 etape consecutive pentru Kisvarda FC!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Albaiulianul Gheorghe Grozav are un start fabulos de sezon în campionatul Ungariei, reușind să înscrie 5 goluri în primele 4 etape pentru Kisvarda FC, plus o pasă decisivă.

Atacantul originar din Cetatea Marii Uniri și-a trecut în cont în etapa precedentă prima dublă stagională, în victoria 2-0 (1-0) de pe teren propriu cu Ujpest. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani afișează o formă de zile mari în startul actualei ediții a OTP Bank Liga, semnând mai mult de două treimi din totalul reușitelor înscrise în acest campionat de formația pregătită de Vasile Miriuță.

Practic în aceste patru runde Gicu Grozav a reușit să marcheze tot atâtea goluri cât în returul precedent petrecut la Kisvarda, un randament extraordinar pentru internaționalul român!!!
În partida cu Ujpest, ex-uniristul a fost integralist (portarul Mihai Mincă – rezervă), dovedindu-se eroul amfitrionilor, punctând în al 4-lea meci la rând. Gicu a marcat ambele goluri ale “alb-roșilor”, prima reușită fiind în minutul 23 (reluare cu capul după o centrare de pe flancul drept), iar a doua a avut loc în minutul 74: o bijuterie de gol – șut de la marginea careului, după o preluare elegantă a unei mingi lungi degajate de propriul goalkeeper.

În urma acestui succes gazdele au ajuns în apropierea podiumului, pe locul 4, 9 puncte, la egalitate cu poziţia a treia, ocupată de Debrecen, un meci mai puțin, care duce în Europa League, dar cu un golaveraj inferior. În următoarea rundă, Kisvarda FC va evolua pe terenul liderului, MOL Vidi Fehervar FC, ce are maximum de puncte până în prezent.

Gicu Grozav, aidoma unui alt fost fotbalist lansat de Unirea Alba Iulia, Nicolae Stanciu, a fost convocat de selecționerul Cosmin Contra pentru partidele cu Spania și Malta, din preliminariile Campionatului European din 2020.

Grozav a ajuns în Ungaria la începutul anului, după perioada mai puțin fericită de la Dinamo, iar în returul sezonului trecut a fost decisiv pentru Kisvarda, în cursa de evitare a retrogradării, marcând șase goluri (unul în Cupa Ungariei), la care se adaugă și trei “assist”-uri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea