Ziarul Unirea

VIDEO| FRAUDĂ MASIVĂ la Bacalaureat: 32 de lucrări identice, la Limba Română, depistate de profesorii din Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La sesiunea de toamnă din acest an la Bacalaureat, un număr de 32 de lucrări cu conținut identic au fost depistate de către corectori, rezultatul fiind eliminarea candidaților pentru fraudă.

La un subiect cu caracter argumentativ, unde imaginația și cunoștințele individuale ale fiecărui elev ar trebui să fie testate iar rezultatul să fie unul cât mai original și mai diferit, de la o lucrare la alta, profesorii care au corectat ,,munca acestor elevi au descoperit că un număr însemnat de lucrări se asemănau ca și conținut, cuvânt cu cuvânt.

ELIT

,,Noi am corectat lucrările din alt județ și colegele mele, profesoare de Limba și Literatura Româna au găsit mai multe lucrări identice. 32 de lucrări, care au avut conținut identic sau aproape identic.

La un subiect, care era argumentativ, elevii trebuiau să vină să facă o compunere. Toate cele 32 de lucrări aveau la fel rezolvarea. Daca la alte subiecte, de exemplu, un roman, unde poți să inveți dintr-o carte, unde rezolvarea putea să fie la fel, aici, unde trebuia imaginația sa aibă un rol primordial, au fost găsite la fel.

Atunci, comisia de acolo, le mulțumesc, au ales această cale, aceea de a elimina acești elevi din examen″, a declarat Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct din cadrul IȘJ Alba, pentru ziarulunirea.ro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419