Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| FRAUDĂ MASIVĂ la Bacalaureat: 32 de lucrări identice, la Limba Română, depistate de profesorii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sesiunea de toamnă din acest an la Bacalaureat, un număr de 32 de lucrări cu conținut identic au fost depistate de către corectori, rezultatul fiind eliminarea candidaților pentru fraudă.

La un subiect cu caracter argumentativ, unde imaginația și cunoștințele individuale ale fiecărui elev ar trebui să fie testate iar rezultatul să fie unul cât mai original și mai diferit, de la o lucrare la alta, profesorii care au corectat ,,munca acestor elevi au descoperit că un număr însemnat de lucrări se asemănau ca și conținut, cuvânt cu cuvânt.

,,Noi am corectat lucrările din alt județ și colegele mele, profesoare de Limba și Literatura Româna au găsit mai multe lucrări identice. 32 de lucrări, care au avut conținut identic sau aproape identic.

La un subiect, care era argumentativ, elevii trebuiau să vină să facă o compunere. Toate cele 32 de lucrări aveau la fel rezolvarea. Daca la alte subiecte, de exemplu, un roman, unde poți să inveți dintr-o carte, unde rezolvarea putea să fie la fel, aici, unde trebuia imaginația sa aibă un rol primordial, au fost găsite la fel.

Atunci, comisia de acolo, le mulțumesc, au ales această cale, aceea de a elimina acești elevi din examen″, a declarat Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct din cadrul IȘJ Alba, pentru ziarulunirea.ro.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea