Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Florin Roman și Alin Cucui, realeși vicepreședinți ai Consiliului Județean Alba. Componența comisiilor de specialitate

Publicat

în

Liberalii Florin Roman și Alin Cucui au fost realeși, marți, vicepreședinți ai Consiliului Județean Alba pentru un nou mandat, după ce au mai exercitat această funcție și în perioada 2012 – 2016.

CucuiFlorin Roman a fost votat de 22 de consilieri județeni, iar Alin Cucui de 23 de consilieri, în vreme ce contracandidații lor, social-democrații Daniel Zdrânc și Luca Nicolae au obținut au primit nouă, respectiv opt voturi.

Astfel, cel mai probabil, Alin Cucui a primit voturile celor 18 consilieri județeni ai PNL prezenți, dar și voturile consilierilor ALDE și PMP, în vreme ce Florin Roman nu a fost votat, cel mai probabil, de un consilier ALDE sau PMP.

Electrica Furnizare Discount

Întrebat, după ședință, cine crede că nu l-a votat, Roman a spus că este interesat de cei care l-au votat, însă le-a mulțumit tuturor.

RomanÎn discursul său de după vot, Roman a spus că speră că va colabora bine și cu ceilalți colegi (n.a. s-a referit la social-democrați), ”care au început astăzi cu stângul, făcând politică”. (vezi video cu declarația lui).

În urma scrutinului din 5 iunie 2016, pe lângă cele 19 mandate obținute de PNL, PSD a obținut nouă mandate, ALDE – trei mandate, iar PMP – două mandate. ALDE și PNL au obținut câte un mandat la redistribuiri.

Noua Componență a Consiliului Județean Alba: Dumitrel Ion, Roman Florin, Hațegan Marius, Bumb Sorin, Crețu Simion, Cucui Alin, Răcuci Claudiu, Negruțiu Adrian, Ceteraș Marius, Fulea Ioan, Fulea Dumitru, Stănescu Vasile, Chiriac Raul, Albani Simone, Ponoran Tudor, Albu Nicolae, Cherecheș Dan, Tătar Virgil, Simion Marcel – PNL; Florea Ioan, Prodan Gheorghe Lucian, Zdrânc Daniel-Liviu, Tomuş Dorel, Luca Nicolae, Radu Călin, Puşcă Nicolae, Sandea Dorin-Gheorghe, Corneliu Mureșan (după retragerea lui Ioan Dîrzu) – PSD; Feneșer Gheorghe, Uțiu Ioan, Koble Ladislau – ALDE; Ursaleș Traian Nicolae și Marin Cenușă (în urma retragerii lui Clement Negruț) – PMP.

Citește și: Ședința de constituire a noului Consiliu Județean Alba. Ion Dumitrel ales să conducă instituția încă 4 ani – ALDE și PMP au ”bătut palma” cu PNL

Noua componență a comisiilor de specialitate:

COMISIA NR. 1 – Comisia dezvoltare economică, bugete, strategii: Claudiu Vasile Răcuci (PDL), Ioan Florea (PSD), Radu Chrirac (PNL), Gheorghe Feneșer (ALDE), Traian Ursaleș (PMP).

COMISIA NR. 2 – Comisia amenajarea teritoriului, investiții, turism, mediu și gestiunea patrimoniului județului: Marius Hațegan (PNL), Simone Albani (PNL), Sorin Bumb (PNL), Nicolae Luca (PSD), Mircea Cenușă (PMP).

COMISIA NR. 3 – Comisia administrație publică locală, juridică și ordine publică: Marcel Simion (PNL), Virgil Tătar (PNL), Tudor Ponoran (PNL), Ladislau Koble (ALDE), Dorel Tomuș (PSD).

COMISIA NR. 4 – Comisia educație, cultură, tineret, ONG-uri și sport: Ionuț Fulea (PNL), Dan Cherecheș (PNL), Marius Ceteraș (PNL), Radu Călin (PSD), Dorin Sandea (PSD). COMISIA NR. 5 – Comisia cooperare interinstituțională și mediu de afaceri: Dumitru Fulea (PNL), Nicolae Albu (PNL), Adrian Negruțiu (PNL), Daniel Zdrânc (PSD), Corneliu Mureșan (PSD).

COMISIA NR. 6 – Comisia sănătate și protecție socială: Simion Crețu (PNL), Vasile Stănescu (PNL), Nicolae Pușcă (PSD), Lucian Prodan (PSD), Ioan Uțiu (ALDE).

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Guvernul PNL, condus de Florin Cîțu, a continuat până în ultima clipă bătaia de joc la adresa albaiulienilor și nu a alocat nici un leu municipiului din fondul de rezervă. Alba Iulia a rămas captivă între prostia, tupeul și mojicia PNL, care nu realizează că deciziile sale îi afectează direct pe albaiulieni și nu au legătură cu orgoliile și sancțiunile politice.

Indiferent de opțiunile electorale, Guvernul PSD a alocat bani pentru investiții în Alba Iulia. La ultima guvernare social-democrată au fost finanțate investiții importante în infrastructura rutieră, educație, sănătate și cultură, între care:

Electrica Furnizare Discount

• 5,7 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și Brândușei;
• 1,1 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”, respectiv pentru modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”;
• 4,2 milioane de euro pentru construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
• 3,1 milioane de euro pentru Sala Unirii și Podul Unirii, care face legătura între Monumentul Unirii (finanțat tot de Guvern cu peste 2 mil. euro) și Catedrala în care au fost Încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria.

Personal, nu cred că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și liderul PNL la nivel județean, nu a știut despre aceste alocări bugetare discreționare, care vizau doar criteriul politic. Atitudinea liberalilor ”de frunte” din Alba Iulia este rușinoasă și plină de lașitate. O parte au intrat în ”silenzio stampa”, iar alții s-au umplut de ridicol spunând că împărțirea banilor, cu 0 lei pentru Alba Iulia, a fost, de fapt, corectă!

Președinte PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă demersul legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

„Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Reamintim că AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Publicat

în

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate.

Biroul de presă PMP Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare