FOTO/ VIDEO: Ședința de constituire a noului Consiliu Județean Alba. Ion Dumitrel ales să conducă instituția încă 4 ani – ALDE și PMP au ”bătut palma” cu PNL

Marți, la ora 10.00 a început şedinţa de constiuire a Consiliului Judeţean Alba pentru mandatul 2016 – 2020. Pe ordinea de zi se află validarea celor 32 de consilieri și alegerea președintelui și vicepreşedinţilor.

constituire CJ Alba19În privința desemnării echipei de conducere a instituției nu se așteaptă surprize, Ion Dumitrel fiind deja anunțat și susținut de PNL, care deține majoritatea (19 consilieri din 33), pentru a ocupa funcția de președinte CJ în următorii 4 ani. De asemenea, funcțiile de vicepreședinți vor fi ocupate de Florin Roman și Alin Cucui, votul secret fiind, practic, doar o formalitate.

ELIT

La ședința sunt prezenți primari din județ: Valentin Rotar, Mircea Hava, Silviu Ponoran, Oana Badea, Adrian Teban.

În urma scrutinului din 5 iunie 2016, pe lângă cele 19 mandate obținute de PNL, PSD a obținut 9 mandate, ALDE – trei mandate, iar PMP – două mandate. ALDE și PNL au obținut câte un mandat la redistribuiri.

Noua Componență a Consiliului Județean Alba: Dumitrel Ion, Roman Florin, Hațegan Marius, Bumb Sorin, Crețu Simion, Cucui Alin, Răcuci Claudiu, Negruțiu Adrian, Ceteraș Marius, Fulea Ioan, Fulea Dumitru, Stănescu Vasile, Chiriac Raul, Albani Simone, Ponoran Tudor, Albu Nicolae, Cherecheș Dan, Tătar Virgil, Simion Marcel – PNL; Florea Ioan, Prodan Gheorghe Lucian, Zdrânc Daniel-Liviu, Tomuş Dorel, Luca Nicolae, Radu Călin, Puşcă Nicolae, Sandea Dorin-Gheorghe, Corneliu Mureșan (după retragerea lui Ioan Dîrzu) – PSD; Feneșer Gheorghe, Uțiu Ioan, Koble Ladislau – ALDE; Ursaleș Traian Nicolae și Marin Cenușă (în urma retragerii lui Clement Negruț) – PMP.

UPDATE 1: Ședința a fost deschisă cu Imnul Național și prezentarea ordinii de zi, după care consilierii au depus jurământul, cu mîna pe Biblie și pe Constituție: ”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea, pentru binele locuitorilor județului Alba. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

constituire CJ Alba13

UPDATE 2: Au urmat propunerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba. Sorin Bumb, din partea PNL, l-a propus pe Ion Dumitrel, iar Ioan Florea, din partea PSD, l-a propus pe Radu Călin.

Reamintim că, potrivit noilor reglementări, în acest mandat președintele este ales prin vot secret, de către consilieri, spre deosebire de anii trecuți când acesta era votat de cetățeni, în cadrul alegerilor locale.

Consilierii județeni au primit buletinele de vot, pe care le vor completa și le vor introduce în urnă. Pentru desemnarea președintelui este suficientă o majoritate simplă de 17 voturi.

UPDATE 3: Ion Dumitrel a fost reales în funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, cu 23 de voturi. Pe lângă consilierii PNL, acesta a fost votat de ALDE și PMP. Candidatul propus de PSD a obținut 8 voturi. De la ședință lipsesc consilierii Simion Crețu (PNL) și Corneliu Mureșan (PSD).

Satisfăcut, se pare, de numărul de voturi obținut, Ion Dumitrel s-a uitat înspre grupul ALDE, făcând un semn de mulțumire.

”Le mulțumesc celor care m-au votat. Sunt convins că vom lucra foarte bine împreună, așa cum am făcut-o de-a lungul anilor. Le mulțumesc tuturor și mă refer nu numai la colegii din Partidul Național Liberal, dar și colegilor din aparatul propriu al Consiliului Județean și instituțiilor subordonate, pentru că și împreună cu dânșii am reușit să avem rezultatele care au făcut ca oamenii să vadă o activitate bună desfășurată în Consiliul Județean, iar colegii mei din PNL să fie aleși”, a spus Ion Dumitrel în discursul său:

UPDATE 4: Pentru funcțiile de vicepreședinți ai CJ Alba au fost propuși Florin Roman și Alin Cucui – din partea PNL, candidații PSD fiind Daniel Zdrânc și Nicolae Luca. În urma votului, funcțiile vor fi ocupate de primii doi, care au obținut 22 de voturi pentru și 9 împotrivă, respectiv 23 de voturi pentru și 8 împotrivă. Reprezentanții PSD au obținut 9 voturi pentru și 22 împotrivă, respectiv 8 voturi pentru și 23 împotrivă.

”Împreună cu dumneavoastră vom lua cele mai bune decizii pentru județul Alba, astfel încât județul nostru să își urmeze parcursul bun pe care îl are în ultimii ani (…)”, a spus Alin Cucui.

”Vă mulțumesc și eu, tuturor, pentru votul acordat. Le mulțumesc și celor care m-au votat, și celor care nu m-au votat. Suntem un Partid Național Liberal, nu un Partid Comunist, nu merge așa, cu unanimitatea, dă foarte prost. Vreau să-i salut pe colegii primari și să-i felicit pentru reușita obținerii unui mandat nou, sau unui nou mandat, pe dumneavoastră, consilierii județeni; îl salut și pe domnul deputat Clement Negruț. Am avut această echipă patru ani, eu zic că am făcut treabă bună pentru că, probabil, de asta ne-a și votat lumea (…)”, a spus, la rândul său, Florin Roman:

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Bărbat din Alba prins beat și fără permis la volan, trimis în judecată: A refuzat și prelevarea de mostre biologice

Un bărbat care a fost prins de către autorități beat la volan, cu o alcoolemie de 1,06 mg/l, este în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

un iobag... 21 iunie 2016 at 11:10

Deci inca 4 ani de chin cu aceleasi nulitati aka soricel, chiftel si piticul atomic…

fane de la sifoane 21 iunie 2016 at 11:32

neste hoti banditi si talhari…

popa ioan mihai 21 iunie 2016 at 12:34

Felicitari pentru alegerea in functia de presedinte al CJ Alba a domnului Ion Dumitrel si sper ca parteneriatul pe care l-a promis candidatului de primar la Teius ,domnul Giurgiu Cosmin se va face si in conditia in care acesta nu a castigat alegerile .Sa nu uitati asta domnule Dumitrel si vom fi cu ochii pe dumneavoastra sa vedem daca va tineti de cuvant si daca ve-ti aloca bani la Teius in asa fel incat sa asfaltati TOATE STRAZILE ORASULUI ASA CUM ATI PROMIS IN ACESTI 4 ANI DE MANDAT.

Pompierul Ato Mic 21 iunie 2016 at 12:45

Sebesul este in judetul Alba. Sebesul este poluat cu substante cancerigene: pulberi in suspensie PM10, formaldehida, O3=ozon troposferic , benzen, gaze cu efect de sera,samd.
Consiliul Judetean si Dumitrel au obligatia de a asigura sebesenilor si albaiulenilor un mediu curat, nepoluat, dreptul la viata si sanatate. Pana azi zero actiuni ale CJ Albape aceasta linie Oare glasul celor:
a) 7000 de locuitori ai municipiului Sebes, care au votat la Referendum-ul din 2007 impotriva producerii formaldehidei cancerigene in Sebes;
b) 9000 de locuitori ai Sebesului care au participat la cele 10 miting-uri de protest antipoluare ;
c) 6ooo de locuitori care au trimis un Memoriu antipoluare Kronospan Sebes presedintelui Romaniei, Klaus Iohanis;
d) 5900 de cetateni care posteaza mesaje antipoluare pe reteaua de socializare Facebook “Sebes fara formaldehida”;
e) 126 de cetateni din Sebes care au semnat si au depus Contestatie la APM Alba la procedura de obtinere a autorizatiei integrate de mediu de catre SC KRONOCHEM SEBES SRL pentru Fabrica de formaldehida cancerigena de 60000 tone pe an;
f) 12 parlamentari care au avut interpelari in Parlamentul Romaniei legete de poluarea de la KronospanNU-L AUDE dUMITREL SI CONSILIERII JUDETENI ?

1 21 iunie 2016 at 14:42

RUSINE ALDE ! Imi pare rau ca v-am votat deoarece ati dovedit ca nu sunteti decat niste slugi ale PNL-ului si l-ati pupa in k0r pe Florin Roman chiar si pe lumea ailalta pentru niste firimituri cazute de la masa lui ! Daca va imbatati cu apa rece ca in toamna o sa va mai voteze cineva eu cred ca va inselati amarnic… Acum v-ati dat arama pe fata !

Drona 21 iunie 2016 at 15:25

Ala ce a fost,,ATOPA,, CE MAI CAUTA IN REANDUL DOI,ca poate face galerie la ALDE….Bine ca n-au mai iesit unii….ca se credeau D-zei pe pamant.E prea stufos CJ si jumatate ar trebui,nu 33 !

Comentariile sunt oprite