Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Ședința de constituire a noului Consiliu Județean Alba. Ion Dumitrel ales să conducă instituția încă 4 ani – ALDE și PMP au ”bătut palma” cu PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, la ora 10.00 a început şedinţa de constiuire a Consiliului Judeţean Alba pentru mandatul 2016 – 2020. Pe ordinea de zi se află validarea celor 32 de consilieri și alegerea președintelui și vicepreşedinţilor.

constituire CJ Alba19În privința desemnării echipei de conducere a instituției nu se așteaptă surprize, Ion Dumitrel fiind deja anunțat și susținut de PNL, care deține majoritatea (19 consilieri din 33), pentru a ocupa funcția de președinte CJ în următorii 4 ani. De asemenea, funcțiile de vicepreședinți vor fi ocupate de Florin Roman și Alin Cucui, votul secret fiind, practic, doar o formalitate.

La ședința sunt prezenți primari din județ: Valentin Rotar, Mircea Hava, Silviu Ponoran, Oana Badea, Adrian Teban.

În urma scrutinului din 5 iunie 2016, pe lângă cele 19 mandate obținute de PNL, PSD a obținut 9 mandate, ALDE – trei mandate, iar PMP – două mandate. ALDE și PNL au obținut câte un mandat la redistribuiri.

Noua Componență a Consiliului Județean Alba: Dumitrel Ion, Roman Florin, Hațegan Marius, Bumb Sorin, Crețu Simion, Cucui Alin, Răcuci Claudiu, Negruțiu Adrian, Ceteraș Marius, Fulea Ioan, Fulea Dumitru, Stănescu Vasile, Chiriac Raul, Albani Simone, Ponoran Tudor, Albu Nicolae, Cherecheș Dan, Tătar Virgil, Simion Marcel – PNL; Florea Ioan, Prodan Gheorghe Lucian, Zdrânc Daniel-Liviu, Tomuş Dorel, Luca Nicolae, Radu Călin, Puşcă Nicolae, Sandea Dorin-Gheorghe, Corneliu Mureșan (după retragerea lui Ioan Dîrzu) – PSD; Feneșer Gheorghe, Uțiu Ioan, Koble Ladislau – ALDE; Ursaleș Traian Nicolae și Marin Cenușă (în urma retragerii lui Clement Negruț) – PMP.

UPDATE 1: Ședința a fost deschisă cu Imnul Național și prezentarea ordinii de zi, după care consilierii au depus jurământul, cu mîna pe Biblie și pe Constituție: ”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea, pentru binele locuitorilor județului Alba. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

constituire CJ Alba13

UPDATE 2: Au urmat propunerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba. Sorin Bumb, din partea PNL, l-a propus pe Ion Dumitrel, iar Ioan Florea, din partea PSD, l-a propus pe Radu Călin.

Reamintim că, potrivit noilor reglementări, în acest mandat președintele este ales prin vot secret, de către consilieri, spre deosebire de anii trecuți când acesta era votat de cetățeni, în cadrul alegerilor locale.

Consilierii județeni au primit buletinele de vot, pe care le vor completa și le vor introduce în urnă. Pentru desemnarea președintelui este suficientă o majoritate simplă de 17 voturi.

UPDATE 3: Ion Dumitrel a fost reales în funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, cu 23 de voturi. Pe lângă consilierii PNL, acesta a fost votat de ALDE și PMP. Candidatul propus de PSD a obținut 8 voturi. De la ședință lipsesc consilierii Simion Crețu (PNL) și Corneliu Mureșan (PSD).

Satisfăcut, se pare, de numărul de voturi obținut, Ion Dumitrel s-a uitat înspre grupul ALDE, făcând un semn de mulțumire.

”Le mulțumesc celor care m-au votat. Sunt convins că vom lucra foarte bine împreună, așa cum am făcut-o de-a lungul anilor. Le mulțumesc tuturor și mă refer nu numai la colegii din Partidul Național Liberal, dar și colegilor din aparatul propriu al Consiliului Județean și instituțiilor subordonate, pentru că și împreună cu dânșii am reușit să avem rezultatele care au făcut ca oamenii să vadă o activitate bună desfășurată în Consiliul Județean, iar colegii mei din PNL să fie aleși”, a spus Ion Dumitrel în discursul său:

UPDATE 4: Pentru funcțiile de vicepreședinți ai CJ Alba au fost propuși Florin Roman și Alin Cucui – din partea PNL, candidații PSD fiind Daniel Zdrânc și Nicolae Luca. În urma votului, funcțiile vor fi ocupate de primii doi, care au obținut 22 de voturi pentru și 9 împotrivă, respectiv 23 de voturi pentru și 8 împotrivă. Reprezentanții PSD au obținut 9 voturi pentru și 22 împotrivă, respectiv 8 voturi pentru și 23 împotrivă.

”Împreună cu dumneavoastră vom lua cele mai bune decizii pentru județul Alba, astfel încât județul nostru să își urmeze parcursul bun pe care îl are în ultimii ani (…)”, a spus Alin Cucui.

”Vă mulțumesc și eu, tuturor, pentru votul acordat. Le mulțumesc și celor care m-au votat, și celor care nu m-au votat. Suntem un Partid Național Liberal, nu un Partid Comunist, nu merge așa, cu unanimitatea, dă foarte prost. Vreau să-i salut pe colegii primari și să-i felicit pentru reușita obținerii unui mandat nou, sau unui nou mandat, pe dumneavoastră, consilierii județeni; îl salut și pe domnul deputat Clement Negruț. Am avut această echipă patru ani, eu zic că am făcut treabă bună pentru că, probabil, de asta ne-a și votat lumea (…)”, a spus, la rândul său, Florin Roman:

[nggallery id=2327]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea