Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO eDAC, ultilizată în premieră de polițiștii și jandarmii din Alba. Aplicația scanează și compară în timp real datele de pe buletin cu cele din baza de date a autorităților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

eDAC, ultilizată în premieră de polițiștii și jandarmii din Alba. Aplicația scanează și compară în timp real datele de pe buletin cu cele din baza de date a autorităților

Un nou sistem de verificare a documentelor de identitate a fost operaționalizat la nivel național, începând cu data de 31 martie 2024, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

Prin utilizarea de dispozitive mobile de tip tabletă sau telefon mobil, se realizează o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), aplicația eDAC comparând în timp real datele prezentate cu cele existente atât în bazele de date ce aparțin autorităților române cât și cele ce țin de spațiul Schengen.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Jandarmeria Alba, activități la Carolina Mall: Prezentarea tehnicii din dotare și informări cu privire la aplicația eDAC, folosită după aderarea României la spațiul Schengen

Aplicația este rapidă și eficientă, scurtând semnificativ timpul de verificare al persoanelor și oferă, în timp real, informații relevante, de interes operativ, pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne.

În condițiile în care cel verificat figurează cu anumite interdicții, de exemplu, pot fi persoane care sunt urmărite judiciar sau persoane care sunt date dispărute, sunt urmate procedurile legale stabilite pentru fiecare situație în parte.

În lipsa unui document de identificare, informațiile se pot introduce și manual, rezultatul fiind afișat cu aceeași rapiditate.

Noua aplicație va fi folosită atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului.

Subliniem că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicațiile utilizate de instituțiile abilitate.

Așadar, în cadrul activităților polițienești din noaptea de 30/31 martie 2024, elementul de noutate a fost acela că, pentru verificarea persoanelor, polițiștii și jandarmii din județul Alba au utilizat aplicația eDAC, instalată pe terminalele mobile de tip și tabletă sau telefon.

Persoanelor legitimate le-au fost oferite explicații cu privire la noul mod de lucru al personalului Ministerului Afacerilor Interne.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea