VIDEO: Cum ținem mâinile corect pe volan. Pilotul albaiulian Mihai Beldie explică de ce consideră câștigătoare varianta ”la ora 9 și la ora 3”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

beldiePilotul albaiulian Mihai Aurel Beldie a publicat, recent, un nou material didactic pe blogul personal, în care prezintă șoferilor care este poziția și circulația corectă a mâinilor pe volan. Tânărul a ales varianta ”la ora 9 și la ora 3” , iar în tutorialul video acesta aduce câteva argumente și explică de ce este considerată câșitgătoare această variantă.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, pilotul albaiulian a explicat șoferilor care este poziția corectă la volanul mașinii.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Citiți și VIDEO: Poziția CORECTĂ la volanul mașinii, explicată de pilotul albaiulian Mihai Aurel Beldie

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Mai jos, redăm articolul integral:

”Circulatia corecta a mainilor pe volan a fost si va fi un subiect frecvent discutat intre maestrii condusului. Am auzit atatea variante a pozitiei mainilor pe volan, incat am obosit in a le asculta. Diferenta principala intre variantele prezentate este simpla: marea majoritate a variantelor nu au argumentele necesare in a deveni viabile.

In urmatoarele randuri va vom prezenta pozitia corecta a mainilor pe volan si circulatia acestora. Pentru a putea implementa tehnica propusa de noi, o vom demonstra prin intermediul argumentelor ce vin in sustinerea acestui caz.

Mihai Beldie Driving Institute va propune varianta „la ora 9 si la ora 3”, partea frumoasa fiind ca avem o multime de motive pentru care o consideram varianta castigatoare, iar mai jos va impartasim cateva dintre ele:

– Pozitia de „cuplu maxim”.
– Pozitia, dupa implementare, nu este deloc obositoare avand in vedere pozitionarea mainilor in raport cu inima.
– Comenzile de pe volan si padelele nu au fost montate in pozitia respectiva intamplator.
– Aceasta pozitie mai este numita si „pozitia de echilibru”, ea oferind o senzatie de echilibru maxim in raport cu pozitia corecta a picioarelor.
– Inca un motiv viabil este revenirea rotilor in linie dreapta intr-o situatie de urgenta. Daca mainile nu au pozitia corecta, revenirea se va face inexact. Folosind pozitia „9 si 3”, subconstientul va sti exact unde sa aduca volanul pentru a avea rotile drepte.
– Folosind pozitia corecta, vom folosi si sistemul ABS corect (subiect pe care il vom dezvolta in postarile viitoare).

Referitor la circulatia mainilor pe volan, consideram ca volanul trebuie in permanenta impins, pentru a avea un contact permanent intre umeri si scaun. Daca am trage volanul, umarul ar pleca din scaun si astfel pierdem senzatia de control.

Un subiect de siguranta pentru participantii la trafic este pozitionarea degetului mare pe volan. El nu trebuie sa inchida volanul pentru a evita accidentarea in caz de impact (activarea airbag-ului).

In momentul in care ne punem in miscare, dupa cum am spus si mai sus, mainile trebuie sa ramana in permanenta in dreptul orei 9 si orei 3. Asadar, mainile trebuie sa vireze pana aproape de incrucisarea bratelor, iar daca avem nevoie de un unghi de virare mai mare, mana pozitionata dedesubt trece deasupra si astfel, mainile raman in permanenta la ora 9 si la ora 3 (vezi video) – acest fenomen se intampla in 5 la suta din cazuri, iar viteza de deplasare al acestor cazuri este de sub 40 km/h.” (A.M.)

sursa: ultimatedrivingexperience.blogspot.ro

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419