VIDEO| Continuă lucrările la construcția podului peste Mureș între Acmariu (Blandiana) și Balomir (Șibot). S-au făcut forajele pentru piloni și există șanse mari ca în curând să se circule pe pod

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Continuă lucrările la construcția podului peste Mureș între Acmariu (Blandiana) și Balomir (Șibot). S-au făcut forajele pentru piloni și există șanse mari ca în curând să se circule pe pod, trecerea râului cu brudina devenind istorie.

ELIT

Demarate la sfârșitul anului 2019, lucrările de construcție a podului peste râul Mureș, care va lega comunele Blandiana și Ceru Băcăinți de Șibot, implicit de orașul Cugir continuă și este posibil ca în curând oamenii să poată să circule pe pod.

Proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2) și estimat la 8,29 de milioane de lei, TVA inclus, reprezintă șansa locuitorilor din Blandiana la civilizație, dar și șansa să se renunțe definitiv la arhaicele brudine, un fel de platforme plutitoare neomologate care sunt folosite de localnici de aproape 40 de ani, în absența unui pod peste râul Mureș.

”Necesitatea modernizării infrastructurii rutiere și construcția podului peste râul Mureș vine din nevoia de a crea o infrastructură de drum destinată unui trafic local ușor cu acces facil către DN81, fiind cea mai scurta rută ce asigură accesul direct al cetățenilor comunei Blandiana cu ruta de transport național și totodată cu așezări urbane ce constituie poli de dezvoltare economică (Sebeș, Cugir, Alba Iulia)” se menționa în caietul de sarcini al achiziției.

Podul peste râul Mureș va avea 3 deschideri, iar momentan, așa cum se poate observa din imagini, constructorul a făcut forajele pentru piloni. Lucrarea prevede realizare de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației.

Trecerea Mureșului cu brudina va deveni istorie, iar podul va ușura viața celor care fac naveta la Cugir, Sebeș, și care, din cauză că iarna nu prea pot trece cu brudina, sunt nevoiți să ocolească kilometri buni, lucru care le diminuează substanțial veniturile și le fură ore din zi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419