VIDEO| Clopotele bisericilor din Alba Iulia și din țară au sunat timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire

Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe au sunat timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, la Alba Iulia și în restul țării.

Biserica Ortodoxă Română le-a cerut tuturor credincioșilor săi ca miercuri, 25 martie, în ziua de Buna Vestire, prima sărbătoare importantă a primăverii și una dintre cele mai importante ale creștinismului, să se roage, pe tot cuprinsul Romîniei, la ora 12:00.

Clopotele vor bate apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

INFORMARE COVID-19

”Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea ”Tatăl nostru”, condacul Bunei Vestiri: ”Apărătoare Doamnă”, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.”, a anunțat Cancelaria Sfântului Sinod.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un comentariu

• Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea datelor dvs. pe acest site web.


NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...