Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| Cadrele medicale NEVACCINATE anti-Covid vor plăti TESTAREA din buzunarul propriu-afirmațiile lui Cîțu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Cadrele medicale NEVACCINATE anti-Covid vor plăti TESTAREA din buzunarul propriu-afirmațiile lui Cîțu

Sindicaliștii din cadrul Federației Sanitas au spus, luni, că argumentele și presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au dat rezultate și personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii.

lorin Cîțu, însă, a anunțat, joi seara, că Ministerul Sănătății nu a renunțat la proiectul prin care cadrele medicale nevaccinate să plătească din buzunarul propriu testarea.

”Nu s-a renunțat. Aștept actul normativ de la Ministerul Sănătății. Sunt trei variante, dar cam toate implică acest lucru. Eu nu am renunțat la asta.”, a explicat Florin Cîțu la TVR 1.

„Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii poprii! Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă”, arata Sanitas.

Pe 9 august, Federatia Sanitas a făcut publice rezultatele primei evaluări reale a situației vaccinarii salariaților din Sănătate. Potrivit Federației Sanitas din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

În luna iunie, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că testarea personalului medical care nu dorește să se imunizeze nu va fi suportată nici de unităţile sanitare şi nici de minister.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii Alba Iulia se pregătește pentru cea de-a XV-a ediție a Târgului de carte Alba Transilvania care va avea loc în data de 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii.  Trei zile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea