Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Bărbatul din Alba care și-a înjunghiat soția, reținut pentru tentativă de omor

Bogdan Presecan

Publicat

în

O femeie de 37  de ani din Alba Iulia a ajuns în această dimineață la Spitalul Județean din Alba Iulia în stare gravă, cu multiple plăgi înjunghiate în zona toracică.

Autorul posibilei tentative de omor este chiar soțul victimei, incidentul petrecându-se în urma unui conflict conjugal spontan.

Incidentul s-a petrecut pe strada Andrei Mureșanu, nr. 82, din Alba Iulia. Scandalul conjugal a început azi-noapte, un echipaj de poliție intervenind de două ori la această locație, în urma sesizărilor la 112. Cu toate acestea, bărbatul, în loc să se liniștească, a devenit și mai agresiv, pedepsindu-și nevasta cu mai multe lovituri de cuțit.

UPDATE: Starea victimei, internată la Secția de chirurgie a Spitalului Județean Alba, este gravă. Potrivit vecinilor cuplului, bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice la momentul producerii faptei. Acesta și-a înjunghiat consoarta de trei ori. De două ori în zona pieptului și o dată în zona gâtului.

Agresorul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pentru tentativă de omor, acesta fiind transportat, în jurul orelor 14.15, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.

Acesta a declarat jurnaliștilor că îi pare rău pentru că și-a înjunghiat soția și că o iubește. Motivul invocat de bărbat pentru gestul său necugetat este faptul că femeia ar fi vrut să îl părăsească.

Potrivit unui comunicat remis presei  de IPJ Alba, „din primele cercetări efectuate de echipa de poliţişti deplasată la faţa locului, a rezultat că în dimineaţa zilei de 24 martie 2014, între D.M., de 37 de ani şi soţul acesteia, Iosif D., de 39 de ani, s-a produs un conflict, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al geloziei, în tip ce se aflau la locuinţa surorii bărbatului.

În aceste împrejurări femeia a fost atacată de către soţul său şi a suferit mai multe plăgi înjunghiate (toracice şi lareto – cervicale), produse cu ajutorul unui cuţit.

Victima a fost transportată la spital şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă în vreme ce agresorul a fost reţinut şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

Ca urmare a cercetărilor efectuate şi avându-se în vederea gravitatea leziunilor, dosarul penal întocmit în cauză a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru efectuarea de cercetări faţă de Iosif D., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.”

Vă reamintesc că femeia a solicitat azi-noapte ajutorul autorităților, polițiștii intervenind de două ori la locuința cuplului de pe strada Andrei Mureșanu. A treia oară a venit, din păcate ambulanța, care a transportat-o pe victimă în stare gravă la spital.

Acest caz aduce din nou  în lumină gravele lipsuri legislative și de infrastructură ale autorităților în ceea ce privește violența domestică, extrem de răspândită în comunitatea noastră și faptul că victimele acestui gen de violență sunt lipsite de orice protecție din partea statului. Deși se cheltuiesc milioane de euro din bani publici pe evenimente culturale în județul Alba, nu există niciun adăpost sau un serviciu funcțional pentru victimele violenței în familie, cu atât mai puțin campanii de informare cu privire la drepturile acestora și riscurile penale pentru agresori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Răzvan Stănilă este elev în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială “ Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La sfârșitul lunii martie, tânărul învățăcel a participat la Olimpiada Micilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea