VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la ora ”monștrilor” de metal. Prima grindă metalică, ridicată la podul peste râul Mureș, la Rădești

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la ora ”monștrilor” de metal. Prima grindă metalică, ridicată la podul peste râul Mureș, la Rădești

Astăzi, pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, a avut loc o premieră. La viitorul pod peste râul Mureș de la Rădești a fost ridicată și montată prima grindă metalică.

Pe acest segment de autostradă vor exista două poduri peste râul Mureș, la Rădești și la Sâncrai, astăzi, fiind pentru prima dată când se ridică grinzi peste râul Mureș, pe acest lot.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pentru realizarea operațiunii a fost adus și a început montarea încă de sâmbătă a unui ”monstru”, o macara de 600 de tone, de la cunoscuta firmă Deme Macarale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Sunt primele grinzi metalice din sistemul VTR care se montează pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, fiind cele 4 grinzi mediane, iar cele 3 deschideri, pe care în total vor fi 12 grinzi, vor fi finalizate până vineri seara” a declarat pentru ziarulunirea.ro Camelia Balmucz, managerul de proiect al firmei Retter

Lucrările de la km 34 al autostrăzii Sebeș-Turda sunt realizate de firma Retter, aparținând neamțului Guido Retter, una dintre cele mai puternice firme care se ocupă de structuri din România.

Monstrul de 600 de tone a ridicat cu lejeritate o grindă metalică enormă care cântărește circa 115 tone! Operațiunea de ridicare și montare a grinzii a decurs fără emoții, chiar dacă a bătut puțin și vântul.

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeț-Turda, cu excepția a trei supratraversări, toate celelalte suprastructuri sunt realizate de firma Retter, antreprenorul genarl fiind firma grecească Aktor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419