Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la finalul lunii octombrie 2018: Structuri care ”plâng” după mâna constructorului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, progresul fizic lunar, de circa un punct procentual lunar, denotă că antreprenorul general Aktor SA nu reușește să se mobilizeze, chiar dacă a preluat tot lotul, în urma intrării în insolvență a Euro Construct Trading ’98 SRL.

Citește și:  VIDEO / Autostrada Sebeș-Turda, lotul lui Sântu’ Așteaptă, la finalul lunii septembrie 2018, lucrări în ”pas” de melc

Între Sântimbru și Oiejdea, în luna octombrie, s-a lucrat sporadic la terasament, dar cu foarte puține utilaje.

În zona Oiejdea, în spatele fabricilor Albalact și Transavia, în luna octombrie s-a turnat asfalt, iar la finalul aceste luni, câteva utilaje lucrau, tot la turnarea asfaltului, între Oiejdea și Teiuș.

Video: lotul 2, la finalul lunii octombrie 2018

YouTube video

Chiar înainte de nodul rutier Teiuș, în mijlocul terasamentului, sunt câțiva stâlpi de joasă tensiune, care ”tronează” acolo de când a început lucrarea. Acest lucru denotă o slabă mobilizare a constructorului în ceea ce privește relocarea utilităților. Chiar dacă mutarea se face de proprietarii acestora, demersurile trebuie făcute de către antreprenor.

La viitorul nod rutier Teiuș și la viitoarea trecere peste calea ferată – una dintre problemele de structură ale lotului – nu s-a făcut niciun progres.

Pe lângă asfaltările dintre Oiejdea și Teiuș, singura ”rază de lumină” o reprezintă reducerea apei din ”mini-lacurile” existente în zona de jos a orașului Teiuș unde, pe o porțiune de 4,2 km, pânza freatică este foarte ridicată.

Pe lângă faptul că a lucrat și constructorul în această zonă, deloc de neglijat a fost și vremea foarte secetoasă.

Citește și: FOTO, VIDEO| Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Avans rezonabil pe partea de terasamente, dar insesizabil în cazul structurilor mari

Singura zonă în care am putut observa oameni care lucrează la structuri a fost între Beldiu și viitorul pod peste Mureș la Rădești, unde o echipă de muncitori era mobilizată la armătura unei supratraversări.

La Rădești se lucra la terasament, dar marea problemă a lotului 2 o reprezintă structurile: viitoarele poduri peste Mureș de la Rădești și Sâncrai.

Ca o concluzie, pe lotul 2 se înregistrează lunar progrese insignifiante, iar dacă mobilizarea se va menține la același nivel, lotul 2 va fi terminat la Sfântul Așteaptă, adică în 6-7 ani.

Teoretic, dacă din primăvara anului viitor ar exista o mobilizare corespunzătoare, lotul 2 ar putea fi terminat totuși până la finalul anului 2020. Speranța moare ultima!

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda are 24,3 kilometri și se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Video, autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la finalul lunii septembrie 2018

YouTube video

[nggallery id=6341]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea